Just Another Monday Morning

Monday Morning by TessM.se

For the English version, please go to the bottom of the post.

—-

Hej kompisar!  Ny vecka igen, men just nu känns det som att tiden går jättelångsamt tycker jag.

—-

Antagligen mest för att Januarivädret här i London är sämst och att vi vanligtvis hade varit på solsemester över nyår och toppat upp våra vitamin D nivåer. Då pallar man lite mer grått och regn när man kommer tillbaka igen.

Nu är det så dassigt och mörkt här att jag inte ens kan ta bilder, varken inomhus eller utomhus finns det något ljus alls, vilket gör det ganska klurigt att blogga. Vi hade faktiskt bokat att åka till Thailand i år, men avbokade på grund av Zika risken. Det kändes för risky att åka till ett land som har eller är i riskzonen att få Zika när man försöker få barn. Så vi tog det säkra före det osäkra och valde Skottland istället. Jättemysigt, men knappast varmt.

Istället kollar vi på Dubai i Mars, är det en bra tid att åka tror ni?

Jag vaknade av att jag hade väldigt konstiga drömmar och av att Olives lilla snuttande ansikte låg en cm från mitt. När hon snuttar sticker hon ut tungan, så jag kunde känna den på min nästipp. Hon sover i sin egen korg på natten, men när Garth går upp för att gå på CrossFit vid 5.30 så får hon gå ut och kissa och sedan värma tassarna under täcket uppe i vår säng. Jag tycker att det är supermysigt och vi sover alltid vidare tätt ihop.

Den här veckan har jag faktiskt inte så mycket på G, Onsdag är fullbokad med två pressdagar och en lunch med Nanna, men i övrigt är schemat ganska fritt. Jag måste alltid planera saker sista minuten på grund av castingar, så ofta blir de veckorna som verkar lugnast på Måndagen de som blir mest fullsmockade i slutändan. Vi får se!

I dag har jag inga castingar, det häller ner regn utanför fönstret och jag och Olive har passat på att äta frukost i sängen och blogga lite. Jag känner mig lite nere, så jag tänkte skriva lite i min bulletjournal och min lilla Smythson-dagbok för att peppa mig själv. Kanske gå på ett yogapass för att få lite zen och planera någonting roligt så att jag får igång min positivitet igen.

Men helst av allt vill jag bara ligga på en solstol på en strand och läsa en bok just nu…

—-

Kolla in de här inläggen för lite Mondags-pepp;

The art of Believing in yourself
My Best Tips on How To Beat The Dreaded Monday Blues
How to Practice Mindfulness When Working From Home.

—-

For the English version, please click below.

Monday Morning by TessM.se

—-

Hello, Lovelies! How are you this rainy Monday? I feel like time is going super slow at the moment, probably because of the weather. I’m super sensitive to the dark even tough I’m supposed to be a Swedish Viking. 

—-

Normally we always go warm over New years, and we actually booked a trip to Thailand this year, but we ended up cancelling it because of Zika. It’s not worth taking the risk of going to a country with or with a chance of Zika developing when we are trying for a baby. So we chose to go to Scotland instead and it was lovely and very cosy. But did nothing for my vitamin-D levels.

So now I’m googling trips to Dubai in March. Is that a good time to go, anyone who knows?

I had lots of weird dreams this morning and woke up with Olive’s little face right next to mine. When she is in a deep sleep her little tongue comes out, like if she is nursing and I woke up from it tickling my nose. She usually sleeps in her own bed on the floor, but when Garth gets up to go to Crossfit at 5.30, he lets her out for a wee and then she is allowed to warm her cold little paws under the duvet in the big bed. Honestly, it is super cosy and I sleep really well with her in the bed.

I have no castings today, so I’m planning on staying in, updating my bullet journal, answering emails and keeping warm and dry. Maybe I should hit yoga and try to find my zen again?

…but most of all I just want to lie on a sun lounger on a beach reading a book.

How do you deal with cold and rainy January Mondays?

—-

For a bit of positivity, check out some Mindful Monday Posts here;

How to Practice Mindfulness When Working From Home.
The art of Believing in yourself
My Best Tips on How To Beat The Dreaded Monday Blues

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

  1. Hej Tess! Vad uppfriskande det är att du är så ärlig i din blogg! Tack för att du delar med dig. Jag känner mig också lite nere idag, känner att självförtroendet tryter och det är jobbigt. Så förut tog jag cykeln och köpte mig en journal som jag strax ska skriva i- jag fick inspiration från dig, och ska även börja med affirmationer. Så tack återigen – du har varit en del i mitt första steg tillbaka på ett positivt och mer välmående spår. Kram- hoppas du känner dig bättre efter yogan. Passa även på att ge Olive en extra kram 🙂

  2. Börja researcha Dubais restauranger så blir du pepp! :):) Så otroligt god mat och härlig vibe på många restauranger här! Mars är perfekt tid att åka också.

  3. Hej, jag tänkte bara säga att på infektionskliniken här i Göteborg rekomenderar de att man endast reser i Afrika och Europa. Kram kram

  4. Snälla åk inte dit. Dubai är en diktatur, byggt mha slavarbete och med lagar som kränker kvinnor, homosexuella osv på fruktansvärda sätt.

  5. Heje,
    Jag bor i Dubai och kan absolut rekommendera Dubai i Mars. Juni, Juli och Augusti är på tok för varma. Om man nu inte planerar att bara ligga vid poolen/stranden hela tiden… Under sommarmånaderna här så stänger många beach clubs också då de flesta åker till svalare sommarställen i Europa. Så absolut, kom i Mars! 🙂

  6. Dubai är absolut lagom varmt i mars, men det är också Jordanien. Om ni vill göra något annorlunda innan ni får barn! Ni kan bo på något av lyxhotellen i Aqaba och Döda Havet som båda är lika varma som Dubai, och sen åka på utflykter över dagen. Petra och Wadi Rum är väl de självklara valen, men finns massor att se. Och någon natt i Amman för att gå på restauranger och barer! Om ni vill köpa vin så tillverkas det i Madaba som är den största av de kristna städerna i Jordanien (i Dubai är alkohol olagligt utanför hotellen).