Fertility Hacks?

antigua beach tessm.se

For the English version, please see the bottom of the post.

—-

Jag har en tjejkompis som efter att ha försökt få barn ett tag bestämde sig för att göra lite research och hittade ett knep som gjorde att hon blev gravid första gången hon testade.

—-

Efter att de hade haft sex så förde hon helt enkelt in en steriliserad menskopp för att hålla kvar ”simmarna” där inne under natten. Det kändes mer troligt att någon av dem skulle få chansen att hitta rätt om de inte gled ur direkt.

Och om man tänker på det så låter det ju faktiskt väldigt vettigt. Hon blev som sagt var gravid direkt när hon testade det. Nu hade hon visserligen säkert koll på att det var rätt tid i månaden, men det känns ändå som att det skulle vara värt ett försök oavsett om ens cykel är lite oberäknelig.

Jag tycker att det är så himla viktigt att vi pratar öppet om allt det här, tänk om det finns en hel massa knep som vi bara inte vet om? Inne på facebook grupperna hänger alla vi som försöker att få barn, men det finns säkert massor av er där ute som redan har barn och kanske använde just ett sånt här fertilitetsknep?

Vi skulle bli jätteglada om ni vill dela med er i kommentarerna!

Du hittar mitt inlägg om vår resa mot plusset här och Facebook grupperna här. 

—-

For the English version, please click below.

antigua beach tessm.se

—-

So a friend of mine who was trying for a baby became a bit impatient and did a whole lot of research. She found this fertility hack, used it and got pregnant on the first try.

What she did was to insert a sterilised menstrual cup right after sex, so that the little ”swimmers” would stay put overnight instead of falling out. Kind of simple when you think about it and it does make sense.

I’m sure she knew exactly when she was fertile and picked the right day, but she did get pregnant the first time, so who knew, it might have been the reason.

I think it’s so important that we talk about these things, maybe there are loads of fertility hacks out there that no one shares because it’s such a taboo to talk about the road to conception. I bet there are loads of you who already have children and have got lots of great suggestions for us who are trying.

If you know a great fertility hack, please share it with the rest of us in the comments.

You can find the post about our journey towards a family here and the Facebook group ”The Art of Conception” here.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer

 1. Heej!

  Så himla bra att du tar upp ett så viktigt ämne 🙂

  Jag hörde från två kompisar igår att dom gjort fot akupunktur under tiden dom försöke
  och det funkade för båda. Också ett litet tips bara!

  Kram! <3

 2. Elizabeth

  Hej! När jag och min man bestämde oss för att börja försöka få barn nummer två så var min inställning
  att det är helt normalt att det tar tid. Då jag läst att det i medel tar 7månader. Därför satte vi igång direkt. Jag blev gravid efter två menscykler så det gick väldigt mycket snabbare än jag trott.. Det jag gjorde var att se hur sekretet i underlivet är. När det är segt så man kan dra i det så har man tydligen ägglossning. Men jag tror också att det bästa knepet är att försöka vara lite avslappnad och inte planera livet så till den grad att det stressar när det inte blir som man har tänkt. Stressen kan i sig göra det svårare att bli gravid tror jag. Förstår att det är enklare sagt än gjort.

  1. Hej, jag hade också hört om samma grej att då sekretet har samma konsistens som äggvita då är det ägglossning och då gäller det att få till det. Det lyckades för oss efter 5 månaders försök!

  2. Detta kanske låter otrevligt, det är inte min intention men att säga att någon ska ”försöka släppa, ta det lugnt, inte stressa” är/känns faktiskt som ett hån. Att man typ skuldbelägger kvinnan (ännu en gång). Känns vintigt att inte säga så, för är man inte i detta kan man omöjligtvis förstå.

 3. Det tog 8 mån för mig och min man att bli gravida. Jag hade ätit p-piller i en sjuhelsikes lång tid och även om kroppen kan gå tillbaka direkt så gjorde inte min det. Mensen blev på en gång regelbunden men jag fick inte ägglossning varje månad.
  Det vi gjorde var att mäta temperaturen (Natural Cycles) som förvisso hjälpte från ett kalender perspektiv men som jag inte tyckte hjälpte eg med stt bli gravid. Det vi förlitade oss på var klassiska ägglossningstest (dual som visar dagarna före också).
  Kanske lite oromantiskt men jag försökte ändå göra det lite ”roligare” (använd fantasin :)) och inte fokusera på att det var ”befruktningssex”
  Så ingen mirakel kur men det funkade för oss!

 4. Be om att få en spolning
  Pricka rätt dagar med hjälp av ägglossningsstickor
  Äta tillskott med rosenrot
  Äta apiforce
  Äta EPA-Glandin
  Ligg kvar med benen högt upp efter sex
  Gå till en duktig akupunktör eller kinesolog som är specialiserad på fertilitet
  Även vissa massörer är bra på att stimulera punkter som gör kroppen mer mottaglig för graviditet

  Lycka till!!!

 5. Hej Tess! Tack för att du tar upp det här. Kämpade i över ett år med att bli med barn och jag förstår hur fruktansvärt jobbigt det kan vara. Jag blev diagnostiserad med PCOS vilket i mitt fall ledde till oregelbunden mens. Kände ofta att jag var i en dragkamp med min egen kropp. Jag ville bli gravid och den ville något helt annat. Något som funkade för mig var akupunktur. Gick på en behandling och blev gravid följande cykel. Självklart kanske det bara var en slump men det kändes till slut som att min kropp och jag äntligen hamnade på samma sida. Gick till en liten japansk kvinna som heter Yuko eller Yoku som jobbar på triyoga i Soho. Hennes engelska var lite svår att förstå men hon fick mig att känna som att allt skulle lösa sig. Även om man inte blir gravid på kuppen så kan det vara skönt att unna sig något avslappnande. Vår efterlängtade dotter är nu snart 11 månader. När barnlängtan var som värst så sa min syster åt mig att tänka på hur efterlängtat det där barnet kommer att vara när det äntligen händer. För det kommer det att göra på ett eller annat sätt!
  Lycka till, jag håller tummarna!
  Kram!
  (PS. Tack för hårsalong tipset, har börjat gå till FOUR och är så nöjd!)

 6. Hej Tess!
  Mitt tips är att lyssna på ivf podden och ivf klipp från Nyhetsmorgon! Då får man lite förklaring varför det ibland tar tid, dvs allt handlar om just det ägget som släpps är bra eller ej. Ska ju dela sig rätt! Då inser man varför folk blir gravida under våldtäkt och krig. Tror inte du ska googla för mycket tips, jag gjorde det första året men inget hjälpte så nu litar jag på att rätt ägg blir befruktat snart!

 7. Akupunktur. Det är magiskt för mycket. Annars bidrottninggelé (osäker på vad det heter på svenska?). En tesked som får smälta under tungan varje morgon…

  Lycka till!!!

 8. Akupunktur!!!
  Och – jag läste Taking Charge of Your Fertility vilket verkligen hjälpte. Hela boken handlar om olika tecken som kroppen visar att den är redo att bli befruktad – det är mycket mer än att bara mäta temperaturen!!

 9. I know a healthy diet is common sense… but Molly Sims has what sounds like a great superfood smoothie recipe focused on fertility. She’s in her 40s and struggled to get pregnant but now has 3(!!!!) young kids! Apparently the smoothie’s also good for the man’s healthy sperm quality so maybe make it together as a couple. It’s got the standard ‘superfoods’ in it, plus ‘royal jelly’ which apparently is a natural oestrogen! Ok, obviously don’t put the royal jelly in your man’s smoothie ha ha! I could only find royal jelly in capsule form, so it might be beneficial to take it as a pregnancy supplement anyway. She also has many youtube videos on her pregnancy journey, so they might have some other good tips!

  https://www.youtube.com/watch?v=QsgidMc22-4

 10. Zonterapi.
  Min förra arbetsgivare jobbar med det och hon har haft ganska många kunder som haft problem med att bli gravida, men lyckats efter zonterapi.

 11. Jennifer

  Jag har läst att det där med statstjänst inne spermierna i kroppen är myt, simmarna som åker in fastnar i livmoderslemmet och simmar upp, det som rinner ut direkt efter sex är inte de rätta simmarna. Med den vetskapen så låg jag likt förbannat med benen upp och kudde under rumpan 🙂 om det rinns en chans så varför inte? Jag drack även bisolvon, slemlösande medicin som ska hjälpa spermierna simma upp lättare. Jag blev gravid på andra försöket (andra månaden). Tyvärr slutade det i missfall som upptäcktes först under det första ultraljudet i vecka 13 och idag (en vecka senare) ska jag få igångsättningstabletter för att få ut resterna. Är så ledsen och frustrerad och förtvivlad just nu, och hoppas det går bättre nästa försök…

  1. Hej Jennifer,
   Så himla tråkigt att höra vad som hänt dig , nästan exakt samma hände mig. Jag fick graviditeten avslutad medicinskt för två veckor sedan och vi försöker ladda om emotionellt för att försöka igen. En stor tröst för mig kände jag var att veta att detta är vanligt, vi är alltså långt ifrån ensamma – vilket man upptäcker när man vågar prata om det – och att det som hände var för att fostret inte var friskt.
   Hoppas det går bra för dig och att ni lyckas igen!

   1. Jennifer

    Tack Linnea, jag hoppas det går bra för oss båda nästa gång! Håller med om att det känns lite mer hanterbart när man får veta att det är vanligt och händer fler. Kram!

 12. Så fort min bästis slutade banta och gick upp lite i vikt så blev hon gravid direkt! (Hon hade försökt bli gravid i ett år)

 13. Clearblue Fertility Monitor, så slipper man fundera över otydliga ägglossningstest, och får även se olika grader av fertilitet olika dagar!

 14. Nathalia Crabtree

  Hej!
  Det har har jag också hort om och ska absolut testa, makes sense liksom!
  Jag skrev pa ditt inlagg om FB-grupperna men verkade inte fungera sa försöker har igen! Min man och jag gar igenom fertility treatment nu och vore hemskt fint att bli tillagd till bade den engelska och svenska gruppen. Sa bra initiativ! Tack sa hemskt mycket pa förhand och hoppas att alt gar bra! Vet hur jobbigt det kan vara men tror precis som du att det hjälper att vara öppen med det hela. For mig har det verkligen gjort att jag inte känner mig ensam i det hela! Kram!

 15. Jag räknade ut när jag hade ägglossning, och sedan låg vi varje dag i fem dagar. Två innan, samma dag som det var som starkast, och två efter. Vi låg på kvällen och jag reste mig inte för att gå på toa eller duscha utan låg kvar och somnade (vanligt sex, inga specialare eller nåt =)) och herrejestanes så gott man sover hehe. Förlåt min bluntness, men min barngörarmaskin var liksom marinerad i fem dagar. Det blev bebis!
  Min partner och jag såg en film där de hade dramatiserat hur spermiernas väg ser ut fram till ägget och det ser inte helt lätt ut. Vår slutsats blev att ju fler spermier desto större chans =) i Sverige rekommenderas par som vill skaffa barn att ligga varannan dag för att det ska vara ständig påfyllning i snippan.
  Håller tummarna för er!