The BrowGal – My Favourite Eyebrow Products

The Brow gal by Tessm.se

—-

Ögonbryn är väldigt viktiga för mig, jag har alltid velat ha ganska så breda och skarpa bryn och Brooke Shields har länge varit min förebild. 

—-

Innan det var ”inne” med bredare bryn fick jag faktiskt ofta kritik från andra tjejer att mina bryn var för ”buskiga”, tur att jag inte bryr mig om vad andra tycker och lät dem vara!

Det svåra är att ha tjocka ögonbryn utan att de ser vildvuxna ut, jag vill ju fortfarande att de ska vara hyfsat polerade, så jag använder oftast en brynpenna för att fylla igen eventuella hål, jämna ut och få mitt ansikte att se mer symmetriskt ut.

Tidigare har jag använt ”browbeater” av Urban Decay, men när vi på Daisy Beauty weekend i höstas blev introducerade till Tonya Crooks och hennes märke ”The BrowGal” så blev jag så himla imponerad både av Tonya och hennes produkter, att de är de enda jag använder nu.

Inte nog med att vi fick kika på alla hennes produkter, vi fick även våra bryn fixade av Tonya själv. Jag som aldrig har låtit någon röra mina bryn var helt livrädd först, men med tanke på alla kändisar hon jobbar med så körde jag ändå.

Och jag var sååå nöjd! Hon tog bort väldigt lite, rätade till och berättade att överkanten av mina bryn var lite svagare än den undre delen och att jag behövde måla ut själva svansen på brynet lite mer för att rama in ansiktet bättre. Saker som jag nog aldrig hade tänkt på själv.

—-

Jag plockade upp ett par tips från Tonya;

1. Börja med att slå fast om ditt ögonbryn är en arch, arc eller straight. Det gör du genom att med tummen dra mitten av brynet uppåt, om du får som en båge så är du en arch, om det blir mer av en spets så är du en arc och om de inte ändras så mycket så har du raka bryn (det har jag). 

2. Ändra ALDRIG din grundform på brynen, utan plocka och måla dem alltid i den formen som brynet är naturligt (arch/arc/straight).

3. Måla alltid brynen INNAN du plockar dem, så att du kan se precis vad du behöver ta bort.

4. Dina bryn ska inte vara tvillingar utan systrar, men du ska klä dem likadant.

5. Många missar att måla ”svansen” på brynet tillräckligt lång. Om du tar en sminkpensel och lägger den i en vinkel från din näsborre och precis vid yttre vrån på ögat, så ser du exakt vart ditt bryn bör sluta. Samma sak för att mäta vart brynet bör börja. Men då från näsvingen, inre ögonvrån och rakt upp istället.

—-

Jag använder mig av The BrowGals penna i färgen ”taupe”. Den kommer med sin egen vässare i locket eftersom att de flesta pennor och vässare är i olika storlekar och det är därför vi så ofta förstör sminkpennor när vi vässar dem.
Jag har även fått testa hennes ”Second chance” som är ett brynserum, för att få håren att växa lite mer. Jag tycker faktiskt att jag ser skillnad, speciellt i svansen på brynen där det var ganska mycket glesare förr.

I sortimentet finns även brynskugga för de som föredrar det över pennor och ett par olika highlighterpennor att använda under brynet.

Jag måste ändå säga att jag är något av en connoiseur efter att ha varit besatt av ögonbryn i så himla många år och dessa produterna är de bästa jag har testat, sedan hjälper det förstås att Tonya själv är supercool och gjorde ett så himla bra jobb med mina bryn. Tusan att hon bor i Los Angeles!

Det här inlägget innehåller pressprover och adlinks.

—-

Ta även en titt på mina andra skönhetsinlägg;

My 2017 Skincare Routine
10 Beauty Favourites on Sale
3 Beauty Obsessions Right Now

—-

For the English version, please click below.

The Brow gal by Tessm.se

—-

I have always been obsessed with a fuller brow and even since my early teen’s actress Brooke Shields was my eyebrow muse.

—-

But it was quite tough to be the only girl with furry browns when everyone else had tadpoles on their faces and I got a lot of critique for my ”lack of grooming” from other girls growing up. So I could not be happier that a wider brow is ”in” again and I’m so lucky I didn’t listen to anyone else and didn’t overpluck mine.

The tricky part with a bushier brow is to make sure that although it’s full, it’s still somewhat polished. No one wants a unibrow or two furry larvae across their face, so even though it’s all about growing the hairs, it’s also about knowing what to remove.

I tend to use an eyebrow pen to fill in the gaps, even out and make my brows a bit darker and more symmetric. In the past, my go-to product was the ”Brow beater” by Urban Decay, but lately, a new brand has moved into my makeup drawer – The BrowGirl.

I got introduced to Tonya Crooks and her cult label at the Daisy Beauty weekend in November and I was just as impressed with the products as I was with Tonya herself. She is super cool and also really knows what she is talking about. Not only did we get to take a bunch of her products home, we also got our very own one-to-one session with Tonya to fix our brows.

I have never before had anyone touch my brows, so I was terrified. But Tonya got a pretty epic A-list clientele, so I decided to face my fears and put my browns in her capable hands. She prodded, plucked, waxed and shaped for a good while and I was convinced she was taking them all off. So when I looked in the mirror and found that to my surprise my brows actually looked FULLER than before I was amazed!

She told me I have straight brows and that they are full on the bottom and slightly thinner at the top and to draw my eyebrow ”tail” out a little longer to get a better symmetry to my face. Things I have never thought of!

She is not called ”The Brow Girl” for nothing.

—-

Tonya had a whole bunch of great tricks, so I thought I would share a few with you;

1. First, you start by defining what your natural eyebrow shape is. You do this by using your thumb and pulling the skin above your eyebrow in an upwards motion.
There are three different eyebrow shapes, the ”arch”, the ”arc” and the ”straight” brow.

If your eyebrow stays a bit rounded – you are an arch. But if you instead get more of a pointy top when you pull the brow upwards, than you are an arc. The straight brow doesn’t really change shape at all, they just stay, well, straight. 

2. The rule is to NEVER CHANGE YOUR NATURAL EYEBROW SHAPE (yes, I will scream this, it’s that important). It’s the shape that will be the most flattering for your face. So only pluck your brows into the shape it naturally grows. 

3. Paint your brows BEFORE you pluck or wax. Then you will know exactly how much to remove and don’t risk overplucking, making the uneven or creating gaps in your eyebrows. 

4. Your brows are not meant to be twins, they are sisters. However, we want to dress them the same. 

5. A really common mistake when you paint your brows is to make the tail to short.
There is a great trick to know exactly where your eyebrow should end – Use a makeup pencil and lay it on an angle from your nose wing, via the outer corner of your eye and it will hit exactly where your tail should end.
To know where the brow should start – Use the same pencil and lay it from your nose wing to the inner corner of your eye instead. A pretty good trick I think and I use it every day!

—-

So now I use The BrowGals pen in the colour ”Taupe” and it’s by far the best colour I have ever tried. A big plus is that it comes with its own sharpener. The reason we ruin so many pens when we sharpen them is because they are all in slightly different sizes and the sharpeners are the wrong fit.

I have also been trying Tonya’s ”Second chance” brow serum to see if I could grow a bit of a stronger tail, and I have to say I’m pretty impressed, my brows do look a bit fuller. I have to warn you, the brush vibrates and if you have ticklish eyebrows like I have, it can be a bit of a challenge (ticklish eyebrows? WTF?).

There are also brow shadows if you prefer it to pens and a couple of different highlighter pens to use under the brow to correct any mistakes or straighten up the line of the brow.

As a self-appointed connoisseur of eyebrow products, I’m pretty hard to impress, but these products get full marks. I will also never let anyone else than Tonya pluck them from now on, wich could be kind of tricky since she lives in Los Angeles!

This post contains adlinks and press samples.

—-

Why not take a peek at my other beauty posts?

My 2017 Skincare Routine
10 Beauty Favourites on Sale
3 Beauty Obsessions Right Now

—-

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Hej Tess! Tack för tipsen, tycker det är
  Så svårt med ögonbryn. Måste bara dock ge lite konstruktiv kritik att inlägget hade blivit bättre om vi tex hade sett dig sminka dig med dessa produkter eller åtminstone en bild på dina ögonbryn close Up! Haha, bara pennor och blommor get inte lika mycket tycker jag 🙂 tack för en annars bra blogg! Kram

  1. Hej Diana! Det började med bilder, men det blev för många och för krångligt, så jag funderar på att det kanske kan få bli en vlogg istället. Vad tror du om det?
   Kram
   Tess

 2. Love this! I’ve always had ‘fuller’ brows and I’m so glad I never tampered with them unlike so many of friends who’ve now spent years trying to grow theirs back! Louise Roe recently posted this http://louiseroe.com/2017/01/13/microblading-tips/ where she goes on to talk about microblading (a bit scary and extreme for me I think!). But I never thought about ‘hydration’ for your eyebrows! If you think about it we obsess about keeping our face moisturised, but apparently keeping your brows hydrated helps with re-growth for all those ladies who’ve gone abit overboard with the plucking!