Pattern Clash on Times Square

Times square patternclash by TessM.seNew York Sack's outfit by TessM.se copyclashing patterns by TessM.se copySacks patternclash outfit Times Square by TessM.se copyClashing patterns Sacks outfit by TessM.se copy

For the English version, please go to the bottom of the post.

—-

Att mixa mönster kan lätt kännas lite läskigt och out there, men när det är gjort rätt så blir det så galet snyggt. 

—-

Det lättaste sättet att matcha olika mönster tillsammans är att använda samma färger, då får du ändå en form av helhet i looken och trots att det blir mycket detaljer. Som med allt annat så gäller det att prova sig fram framför spegeln hemma och våga lite ovanliga kombinationer. Börja testa med prickar och ränder och se hur du känner. Kanske har du två plagg hemma som du aldrig har tänkt på att matcha ihop som blir supersnygga tillsammans?

Mönstermix är ännu ett roligt sätt att ha skoj med mode, visst börjar vi bli bättre på att våga ha kul med våra garderober? Om du känner att det är lite mycket för dig och att du inte riktigt är en mönsterperson, testa att mixa texturer på material istället.

På bilderna bär jag en topp och byxor från Sack’s. Jag älskar knytningen i midjan som ger en snygg övergång mellan överdel och underdel. 

—-

Jag har en lugn fredag planerad med jobb framför datorn, en prommis med Olive och i kväll blir det middag med hela 12 stycker S-Quad tjejer på Blanchette. Det ska bli sååå kul att träffa alla nya vänner, min +1 den här gången är Cecilia, min creative assistant.

Vi hade förresten vårt första bloggmöte för året i går och firade finalplatsen i UK Blog Awards med luch på Esca. Vi har båda en vit månad, så det fick bli mineralvatten istället för champagne, bubblor som bubblor. Nu laddar vi för ett riktigt bra 2017!

Kolla även in mina andra outfits här;

To Match A Statement Coat With a Statement Bridge
42 Outfits from 2016 & My Quest For a Truly Personal Style
Winter Wedding Outfit

—-

For the English version, please click below.

Times square patternclash by TessM.seNew York Sack's outfit by TessM.se copyclashing patterns by TessM.se copySacks patternclash outfit Times Square by TessM.se copyClashing patterns Sacks outfit by TessM.se copy

—-

Mixing patterns can seem a bit daunting at first, but when done right it’s truly fashion magic.

—-

The trick is to just try it out. Stand in front of your mirror at home and match your stripes with your dots and you dogtooth with your stars. If you don’t really know where to start, try matching two patterns in the same colours. That way you will have a nice pattern clash but still a unity to your outfit. Like this top and trouser combo from Sack’s I wore in New York.

Sometimes it’s the unusual combinations that really work well together. Basically, just think outside the box and go for it. I think we are all getting a lot better at having fun with our wardrobes and for every new combination, we put together, we end up with a new wearable outfit.

It’s not just about having lots and lots of clothes, it’s also about using them in as many different ways as possible.

And if you still feel that pattern clashing is a bit too much for you, then why not try to mix textures instead. You can get some really interesting looks matching things like leather, silk, suede, knitwork and lace.

Go on and give it a try!

Tonight I’m off to our second big meeting for S-Quad and this time there are 12 of us. Our little network is growing, so exciting! It’s funny how an idea can grow into something real if you put your mind to it. 

—-

Check out some of my other outfits;

To Match A Statement Coat With a Statement Bridge
42 Outfits from 2016 & My Quest For a Truly Personal Style
Winter Wedding Outfit

—-

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Undrar också varför du kan tänka dig botox men inte fillers. Jag har tänkt tvärtom

  1. Hej Malin!

   Det är för att botox ”behåller” det man har, medan fillers oftast ändrar ens utseende. Jag har även vänner som har gjort fillers som de trodde skulle gå ur, men de gjorde tyvärr aldrig riktigt det. Sedan känner jag även att fillerläppar gör att man ser äldre ut. Botox känns helt enkelt mycket mindre permanent.

   Kram

   Tess