My 2017 Skincare Routine

1

—-

Hörrni, jag fyller 35 i år, gud vad läskigt! Då är man ju vuxen på riktigt, inte ens ung vuxen utan vuxen vuxen. Iiik! Jag gillar min ålder, men jag är även medveten att jag behöver ta ännu bättre hand om min hud om jag vill att den ska fortsätta hänga med i 35 år till. 

—-

Med åldern så ändras huden, vi tappar elasticitet, små rynkor dyker upp i ögonvrån och vi får lättare pigmentfläckar. Men om vi har en bra hudvårdrutin så kan vi om inte stoppa, i alla fall sakta ner åldringsprocessen.

Jag använder varken botox eller fillers, men är absolut inte emot dem på något sätt och en vacker dag kanske jag testar botox jag med, (fillers är jag dock livrädd för). Men för tillfället är jag nöjd med vad jag kan ådstakomma med en bra hudvårdsrutin.

—-

Dessa är mina hudvårdsplaner för 2017;

Varje dag; 

? Tvätta med en bra skonsam ansiktstvätt som inte torkar ut huden.

? Serum, oljor och krämer med mycket fukt är mitt mantra. Huden blir oftast torrare ju äldre vi blir och behöver tyngre produkter.

? Ansiktsmassage med olja varje kväll i minst 5 minuter.

? Använda solskyddsfaktor VARJE dag, inte bara på sommaren eller när det är soligt ute.

Varje vecka;

? Exfoliera med en skonsam enzym-baserad produkt 3 ggr/vecka för att göra mig av med gamla hudceller och motverka pigmentfläckar.

? Lägg en fuktmask 2 ggr/vecka, för att ge huden en riktig fuktbomb.

? BUS olja för ansiktet för att få lite färg på kinderna, så att jag kan hålla mig borta från solen.

Varje månad;

? Börja titta mer på syror, AHA, C-vitamin och andra aktiva ingredienser som tillskott till mina masker. När huden åldras kan det behövas lite starkare grejer än exfoliering och fukt.

Var 3e månad

? Gå till dermatolog och få en riktigt bra professionell ansiktsbehandling. Börja kika på laser för pigmentfläckar.

Varje år;

? En lätt microdermabrasion 2-3 ggr/år på salong.

—-

Jag tänker inte ändra allt för mycket, men lägger till några fler aktiva ingredienser, lite laser och ska börja se en dermatolog regelbundet. Om någon av er som bor i London har en bra att rekommendera så får ni jättegärna lämna en kommentar.

Tycker ni att någonting saknas i min plan? Kanske en riktig mirakelprodukt som jag inte har koll på ännu?

—-

For the English version, please click below.

1

—-

Hey girls and boys, guess what, I’m turning 35 this year! I’m basically a proper grown up, not a young adult, an adult adult. Iiik! I do however quite like my age, but I’m aware that I will need to get even better at taking care of my skin if I want it to last for another 35 years. 

—-

With age, our skin looses elasticity, small wrinkles forms in the corner of our eyes when we smile and we are more susceptible to pigmentation from the sun. We might not be able to stop ageing completely, but we can definitely slow it down.

I’m not one for fillers or botox, not that I’m against them, I mean one day I might try some botox too, but for now I’m pretty content with what I can achieve trough a good skincare routine.

—-

My skincare plan for 2017;

Every day; 

?  Wash my face with a really gentle but efficient face wash that doesn’t dry out my skin.

? Serum, oils and creams with lots and lots of moisture is exactly what my skin needs at this point. Usually, we get dryer skin as we age and need slightly heavier products.

? Massage my face with oil ever night for at least 5 minutes.

?  Use SPF EVERY day, even if it’s in the middle of winter or cloudy outside.

Every week;

? Exfoliate with a gentle but efficient enzyme-based product 3 times every week to get rid of old skin cells and help with pigmentation and to even out skin tone.

? Use a moisture mask 2 times a week, to combat dryness and give my skin some plumpness.

? Use a self-tan oil once a week, to get a little bit of colour on my cheeks even when I’m avoiding the sun.

Every month;

? I want to start having a look at acids, vitamin c, AHA, retinol and other active ingredients to add to my facemasks. As skin ages, we might need a bit more than just exfoliation and moisture.

Every third month;

? Go to a good dermatologist and get a proper facial. I’m keen on trying laser for pigmentation and to rejuvenate my skin.

Every year;

? A light microdermabrasion 2-3 times every year. To get a proper deep clean and re-set my skin for the new season.

—-

I’m not going to change too much, but I would like to add some more active ingredients, some laser and I want to find a really good dermatologist. If you guys who live in London know anyone amazing, please leave a comment!

Do you guys have any great additions to my plan? Maybe some miracle product?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer

 1. CarolineEiLondon

  Kan verkligen rekommendera Dr Frances Prenna Jones.

 2. Jennifer

  Kanske ögonkräm?

  1. Hej Jennifer!

   Jag missade nog bara att skriva det, jag kör just på på en ögoncreme från apolosophy eco som jag gillar.
   Kram!
   Tess

 3. Hej!

  Väldigt bra inlägg!

  Varför är du rädd för fillers men inte för botox? Funderar själv på botox men är rädd för hur det kommer se ut om tio år. Vad tror du? Finns det risk för att det kommer se skevt ut efter ett tag?

  Jag gjorde AHA-syrebehandling men men hy blev katastrof efter det. Var illröd i flera månader, torr, finnas osv…har rätt känslig hy. Finns det något annat skonsammare men ändå någon som ger liknande resultat?

  Tack för en grym blogg!

  1. Undrar samma sak, trodde fillers var mer skonsamt än botox?

   1. Nej fillers ändrar ju utseendet. Ankläppar och uppblåsta kinder, usch! Särskilt läpparna ser super fake ut för folk blir helt storleksblinda. Botox syns bara om man rynkar pannan mycket och det ska man ju helst inte göra, varför gå runt och se sur ut liksom. Jag får Botox för migrän och ingen kan se att mitt ansikte ser annorlunda ut. Kan knappt se skillnad själv eftersom jag inte direkt hade rynkor. Nu kommer jag inte få det heller pga att den verkar förebyggande. Det som är viktigt är att gå till en läkare.

   2. Tack för svaret! Jag funderar på att göra fillers i överläppen eftersom den är oproportionerligt liten i jämförelse med underläppen. Funderar på juvederm och restylane. Någon som testat? Hittills inte hittat några allvarliga allergiska reaktioner eller varningar för just dem preparaten.

   3. Hej Cilla!

    Efter att ha sett så himla många ankläppar (speciellt i Sverige!) så skulle jag avråda från att göra läpparna om du inte absolut känner att det förstör ditt liv att ha en tunnare läpp.
    Jag har sett en del modeller som har gjort överläppen och de som det blev allra bäst på var som fyllde i väldigt väldigt lite bara ett par gånger. Det verkar nämligen som att fillers stannar kvar även fast de egentligen inte ska det. En av mina bästa tjejkompisar fick sin smala överläpp att bli en mer normalstor överläpp på det sättet. Och ändra aldrig din egen läppform, då ser det fejk ut direkt och går inte att ändra tillbaka, jag vet en modell som var tvungen att sluta jobba på grund av det!
    Kram
    Tess

 4. Hade aldrig gissat på att du är över 30! Hoppas ha lika fin hy som du om 10 år! Är helt enig med dig om att använda solskydd varje dag och att ge huden massa fukt. Din rutin verkar grym. Du kan ju alltid lägga till en ögonkräm och om men vill vara riktigt nördig ett ögonserum.

  1. Hej Emma! Tack vad du är gullig, jag kör på ögoncreme, men ett ögonserum låter spännande. Vilket använder du?
   kram
   Tess

 5. Hej Tess! Skulle du inte kunna lägga till vilka produkter du tänker använda också? Jag letar efter lite lyxigare ansiktsprodukter för min acne har äntligen försvunnit så nu kan jag fokusera på att bara ta bra hand om min hy igen. Jag brukar alltid bara köpa det billigaste jag kan hitta, men är så trött på det för jag byter märke varje gång och tycker faktiskt ofta det är rätt dåliga produkter som inte ger mig tillräckligt med fukt (speciellt hela vinterhalvåret).

 6. Du har jo hud som jeg hadde da jeg var ti år liksom! Men alt er jo relativt selvsagt. Hehe. Jeg har begynt å bruke fiskeolje fra REN. Den lukter tran, ikke aprikos! Og er veldig fornøyd med den. Huden min blir finere, og jeg har ikke fin hud i utgangspunktet. Jeg har kjøpt cit-roller og skal prøve det. Noen her som har erfaring med det?

 7. Berätta jättegärna hur du gör med bus-et! Jag tycker det blir så fult när färgen börjar ”flagna” efter bara ett par dagar och huden ser alldeles ojämn ut. Skulle bli superglad om du kunde rekommendera en produkt som heller inte gör en jättebrun (värst: orange) utan bara ger lite, lite färg.

  1. Hej Malin!

   Jag har en jättebra ansiktsolja med BUS från St Tropez, den ger bara lite naturlig färg och flagnar aldrig av. Den är absolut min favorit av de BUS jag har testat just för ansiktet. Du kan hitta den här – http://apprl.com/en/p/4JDj/ (adlink)
   kram
   Tess

   1. Tack! 😀

 8. Kan varmt rekommendera Emma S enzympeel.

 9. Bra post! Har en massa rekommendationer 🙂 Om du letar efter en mirakel ögon kräm: Eye Doctor från Cosmedix är en dryg (du behöver pytte-lite för krämen sväller mellan fingrarna innan du applicerar lätt runt ögonen) grön-pärlemo kräm (man blir inte grön av den ahah ) som verkligen trollar bort små rynkor och stärker den tunna huden runt ögonen! En annan mirakel produkt är Lotion P50 från Franska märket Biologique Recherche som är en 100% botanisk och naturlig, daglig exfolierande lotion som ger otroligt lyster. Den gör även att produkter du använder efter (serum eller kräm etc) går bättre in i huden. Finns på Liberty eller EF Medispa. Kan förresten verkligen rekommendera EF Medispa för facials/lasers/mesotherapy. xxxx

 10. Girl your skin is simply flawless! you’re glowing

  stay inspired

  xoxo Alina