Isle of Bute

Isle of bute scotland by tessm.seIsle of bute by tessm.se

For the English version, please see the bottom of the post.

—-

Vi är verkligen mitt ute i ingenstans, på en riktig ö, dit man tar sig med en färja. Vi har sett ett enda hus inom några mil från huset vi har lånat och förutom det enbart får som sällskap. Helt perfekt!

—-

I går tog vi en lång promenad längst stranden och upp på berget innan vi lagade en stor middag och spelade monopol och drack rött vin framför brasan. Världen skönaste nyår hittills, det är som balsam för själen att vara här.

Vi har lite lite internet i huset, men inte tillräckligt för att ladda upp bilder, så nu sitter jag på det enda cafét i den lilla staden på andra sidan ön som har wifi. Alla som bor här är helt galet trevliga och hela ön har ett mycket långsammare tempo än vad vi storstadbor är vana vid. Det är så nyttigt att komma ifrån och bara få sakta ner tempot på livet.

Ni kan tänka er hur glad Olive är över att vara på en nästan öde ö med massor med stränder och natur, hon gjorde hundra små kullerbyttor på mattan i vardagsrummet när vi kom fram och jag har nog aldrig sett min lilla hund så lycklig förr. Tyvärr får hon bara gå på 5 minuters promenader på grund av operationen, men vi turas om att bära henne i selen när vi går ut och går, så hon får gott om frisk luft ändå.

Vad har ni för nyårsplaner? Vi ska äta en riktig festmiddag och skåla i champagne, sedan åker nog sällskapsspelen ut igen. Det gick inte så bra för mig i monopol i går, så jag får ta igen det när vi spelar Cards Against Humanity ikväll istället.

For the English version, please click below. 

—-

Isle of bute scotland by tessm.seIsle of bute by tessm.se

—-

….and we are on the Isle of Bute! It’s soooo remote. Basically no houses within miles from the one we have borrowed. Just seas, fields and sheep. Exactly what I needed!

—-

Yesterday we took a long walk along the beach and up on the hill above and followed up with a massive dinner, boardgames and wine in front of the fire. The perfect night in my book.
And you can only imagine how happy Oliver is to be here amongst all this nature. She did about 100 roly-polys on the rug when we arrived and even though she is only allowed 5-minute walks, we take turns on carrying her in the harness when we go for walks. So she gets plenty of fresh air and is sleeping like a little baby.

The internet in the house is not great, so now I’m sitting in the only café in the little town on the other side of the island that has wifi. Life here is just a bit slower and more uncomplicated than in the big city. I think it’s super healthy to get away like this and I can’t imagine a better way to spend New Years.

What are you guys up to tonight? We have packed a massive dinner, lots of champagne and I’m planning on getting my revenge after my terrible monopoly score yesterday after dinner.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Det låter väldigt härligt med naturen runt omkring, långsammare tempo och trevligt sällskap med fina vänner! Grattis på er bröllopsdag idag också!!
    Själv har jag tyvärr fått influensa och firar nyår nerbäddad i sängen med film, thé och lite choklad.

  2. Hej Tess! Älskar spelet Cards against Humanity men har hittills bara spelat hos vänner i USA. VAd har ni köpt ert? Vill så gärna ha det.

    Kram och gott nytt!

  3. Åh fint det ser ut! Jag spenderade också nyåret i Skottland, fast i Edinburgh!:) God fortsättning!