Olive Is A Poorly Pup!

Poor little Olive by TessM.se

—-

Sedan i förra onsdagen så har jag i princip spenderat 90% av min tid hemma med stackars lilla Olive.

—-

När vi var i New York så drog hon av ett ligament i sitt lilla knä och när vi kom hem blev det akut operation. Efter det så har hon fått en allergisk reaktion mot ett penicillin och spenderade en natt på djurakuten och vi har även varit tillbaka till veterinären 2 gånger till på grund av att hon har utvecklat en läskig hosta efter att ha varit sövd.

Häromdagen hostade hon upp en lång vit slemmig bit, som såg precis ut som en mask. Snacka om att jag fick panik då, så vi åkte in igen nästa dag för att se vad det var. Som tur var trodde inte veterinären att det var en mask, men däremot en del av hennes insida av halsen. Alltså stackars Olive! Sedan efter det har hon hostat upp ett par till bitar som ser precis likadana ut.

Det är visst ganska vanligt att de får känslig hals efter att ha legat sövda för operation, speciellt eftersom att hon var sövd så länge, men det känns extremt att hon hostar upp bitar av sin egen lilla kropp. Jag hoppas innerligt att det blir bättre med halsen snart, för det är lite läskigt.

I övrigt får hon knappt röra på sig alls på 10 dagar efter operationen och ligger mest i ett soffhörn och sover. Hon får starka smärtstillande var 8e timma, antibiotika och anti inflammatoriska mediciner. Jag känner mig som en riktig sjuksköterska vid det här laget. Så fort hennes smärtstillande slutar verka så tittar hon på mig med stora ledsna ögon, gör i från sig världens ynkligaste lilla ljud och lyfter upp bakbenet och ”visar” att det gör ont. Då gör det lite extra ont i hjärtat.

Ett tips – om din hund inte vill ta en äcklig tablett, stick in den i en bit smör så slinker den ner på en sekund!

Jag bär runt på henne som en liten handväska, om jag går på toa, så måste hon följa med. Det där med att plocka runt i hemmet och röra sig från rum till rum har blivit lite av ett pussel. Varannan timma bär jag ut henne till en liten plätt i trädgården för att göra sina behov och på natten sover hon i en liten inhängnad som vi har satt ihop av resväskor och kartonger. Eller sover och sover, hon hostar mest stackarn och i slutändan så hamnar hon uppe hos oss i sängen ändå.

Så det blir inte mycket gjort utanför hemmet för tillfället och inte mycket sömn för oss heller. Men 10 dagar efter operation ska hon få börja gå på 5 minuters promenader, så det ser vi fram emot. Vi åker till Skottland för nyår i samma veva och har köpt en liten hundryggsäck att bära henne i när vi vill gå på promenad. Det kommer nog att se ganska kul ut, men det känns så synd att hon inte ska få vara med.

Snacka om att det är ett fulltidsjobb att ha en krasslig liten voffe hemma. Men vad gör man inte för de små liven? Tur att det nästan är jul, jag har mycket färre castingar och kan jobba från datorn här hemma.

Dock är jag galet glad över att vi åker i väg på ett bröllop i morgon, en natt av god sömn är välbehövlig. Olive kommer att stanna här hemma med vår superduktiga doggie walker Cathy som är lite av en hundexpert, så vi behöver inte vara oroliga för henne.

Jag ska försöka smita iväg och köpa ett par sista julklappar nu (Olive sover i sin inhängnad) och sedan kommer all julmaten som jag har beställt. Det ska bli så himla kul att få fira vår första jul här hemma hos oss. 

For the English version, please click below.

Poor little Olive by TessM.se

—-

In the last week, I would estimate that I have spent about 90% of my time at home taking care of little Olive.

—-

She ruptured a ligament in her knee when we were away in New York and as soon as we got home she had to have an emergency surgery. Then she had an allergic reaction to the antibiotics she got during the surgery and had to spend the night at the emergency vet. And on top of this, she has developed this super scary cough from the tube in her lungs during the surgery poor thing.

The other day she coughed up this flat long white bit that looked like a worm, I completely freaked out and took her to the vet as soon as I could. Luckily they didn’t think it was a worm, but possibly a bit of the inside of her throat. Poor pup! I hope this cough will go away soon because it’s really kind of scary. The leg is doing a lot better, now the cough is really what troubles me.

For the next week, she is not allowed to walk at all, so she is mainly camping out sleeping in a corner of the sofa and if I need to go to another room, she will have to come with me. It has become a bit of a puzzle to move around at home and I’m carrying her around like a little doggie handbag. We are off to Scotland for New Years and just in time for her 5 min walks to start. We actually bought a doggie backpack to carry her in, so she can join us for longer walks. It will probably look ridiculous, but we don’t care.

She is on strong painkillers, antibiotics and anti-inflammatory and as soon as the painkillers wear off she looks at me with her big sad eyes, makes this pitiful little noise and raises her back leg to ”show” where the pain is. It hits me right in the heart every time.

A great tip if your dog don’t like to take pills, just stick it in a small piece of butter and it will be gone in a second!

Every 2 hours I take her out to the garden for a wee and poo and at night she sleeps in this little makeshift enclosure we put together using boxes and suitcases. Actually, she doesn’t sleep much because of her cough and most of the time we feel so sorry for her that she ends up in our bed half way trough the night. So we are all very sleep deprived and I’m starting to get cabin fever here at home. The things we do for our furry little family members!

It will be a massive treat to go away to this wedding tomorrow. Garth and I really need a proper night’s sleep and Olive get to stay at home with her lovely walker Cathy, who is one of er favourite people and a proper doggie expert. So we don’t have to worry.

Now I’m going to dare to venture out to get the last bits of things for Christmas and tonight we have a big Ocado delivery coming with all the Christmas food. I can’t wait to spend our first Christmas in our own house. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Jag läste precis ditt inlägg om att försöka bli gravid och jag är i precis samma situation som du! Jag håller tummarna för att vi båda får en efterlängtad baby 2017!

  2. Men usch det riktigt skär i hjärtat när jag läser vad du skriver! Min hund har precis varit sjuk i Kennel cough o vi åkte till veterinären flera gånger för att hon var så dålig. Jättejobbigt! Och det är ingenting jämfört med vad Olive går igenom! En slags tröst är att 1) hon kommer bli bättre! 2) Hon har två föräldrar som tar hand om henne o bryr sig om henne. Det är inte alla hundar förunnat!
    Bli bra snart lilla Olive <3

  3. Lilla hunden då… 🙁 hoppas hon blir bättre snart! Min hund skadade benet när han blev omkullsprungen som valp och det var ju ett helsike att hålla honom stilla. Tur att Olive kan ta det lugnt så benet får läka ifred. Vad läskigt med hostan!