The Perfect Burberry Trench Coat & Why You Should Invest In Good Basics

Why you should invest in your basics by TessM.se

For the English version, please go to the bottom of the post.

—-

Ni gissade rätt, det var en Burberry trench coat som låg i påsen och var en av mina födelsedagspresenter från Garth. Äntligen, jag har velat ha en så himla länge och är såå glad!

—-

Egentligen var den här presenten inte helt planerad. Planen var ”shopping i Greenwich village” och så skulle vi se om någonting fint dök upp och det gjorde det! Jag har varit ute efter en Burberry trench coat i flera år, klämt och känt, letat vintage och jagat runt, men har aldrig slagit till förrän nu.

Vanligtvis är jag den som predikar att man ska shoppa lokalt, inte bara för miljöns skull, men även för plånboken. Det vill säga svenska märken i Sverige, engelska märken i England osv, mest på grund av att priset oftast är högre utanför hemlandet när de har lagt till import, frakt och i vissa fall även tull. Burberry är ju ett engelskt märke, så vanligtvis skulle jag inte välja att shoppa just där i New York. MEN det här gången hade vi tur för de hade en riktigt bra REA, någonting som Burberry här i UK sällan har.

Jag tror benhårt på att lägga mer pengar på tidlösa basics och en Burberry trench är precis ett sånt plagg som jag kan använda år efter år. De är inte ett trendköp, utan mer själva basen och skelettet av garderoben  som lyfter allt det andra. Nu valde jag visserligen en modell ur Prorsum kollektionen som kanske är lite mindre klassisk, men mer ”mig”. Jag vet dock att jag inte kommer att tröttna på den i första taget och gör jag det, så är det bara att hänga in den i garderoben i ett par år till jag blir sugen igen.

Jag försöker även att tänka på färger när jag lägger större summor på kläder. Dessa kommer även i beige, men när man bor i London med alla luftföroreningar, snuskiga tunnelbanesäten och damm så håller helt enkelt en mörkare färg lite längre.

Burberry trench coat by TessM.se

Så här tänker jag runt mina basplagg;

? Bra märke och bra kvalité.

? Tidlöst snitt och design.

? Oömtåligt och i mörkare färger som håller bättre.

? Plagg som är klassiska och funkar år efter år.

? Ska vara multi-use för flera tillfällen.

—-

Mina bästa lite dyrare basplagg jag har köpt hittills är;

? Cashmere tröjor från Uniqlo och James Perse i blandade färger.

? Svart vinterjacka från Moncler.

? En klassisk svart Chanel väska.

? Svarta läderboots från Ralph Lauren.

? Svart läderjacka från AllSaints

? Svart Burberry trench coat.

Som ni ser är det mycket svart, men som ni vet är jag en ganska färgglad person. Det är för att jag gillar olika färger hela tiden och att svart är det enda som alltid består i min garderob. Då lägger jag hellre mer pengar på de plagg som får ett bättre PPW och det är utan tvekan mina få men återkommande svarta plagg.

Jag är så himla glad över det här fina tillskottet i garderoben och längtar efter att få börja använda den här fina trench coaten när det blir lite varmare. 

Burberry trench coat the perfect basic by TessM.se

Om du gillar det här inlägget, kolla även in dessa;

How To Shop For The Perfectly Balanced Wardrobe
Why We All Need A Colourful Bag For Winter
How To Find Amazing Treasures in Your Own Wardrobe

…och i morgon är det sista dagen att rösta i UK Blog awards och jag skulle bli så glad och tacksam om du ville rösta på mig (du behöver bara en email!)

—-

For the English version, please click below

Why you should invest in your basics by TessM.se

—-

Yay, you guessed it! It was a Burberry trenchcoat I got for my birthday from Garth in New York! Finally, I have one of the most coveted basics in the world. 

—-

This buy was actually not really planned. Garth took me shopping in Greenwich village as a part of my birthday treat and we just happened to stumble over a Burberry shop with something as unusual as a sale on. I have been looking to buy one of these beauties for years, either new or vintage and I have properly looked around for a good few years. But never thought the deal was good enough to go for it.

Usually, I always try to buy local. Not only for the environment but also because local brands tend to be better priced in their own countries. And Burberry is an English brand, so why did I buy it in New York? Well, sometimes the shops in other countries are allowed to put different items on sale compared to the home country and in this case, I got the trench coat for half the price (Score!). That would not happen too often here in the UK.

I really believe in spending my money on the timeless basics that really lasts and a Burberry trench coat is just that. I did go for a Prorsum model, so a bit more trend led than the old school classic versions, but it is in the end, more”me” and I know that I will have great use of it for years to come. I could put it away for a year or two and when I bring it back out again it would still feel current and new.

These puppies come in beige too, but since I live in London with all the pollution, dirty tube seats and dust, a darker colour makes a lot more sense for me personally.

Burberry trench coat by TessM.se

This is what I keep in mind when I shop for basics;

? To pick a good brand and excellent quality.

? A timless design and cut.

? A Fabric that is not to0 delicate in a colour that will last.

? Classic items that will look just as good for years to come.

? Items to use for many different occasions.

—-

My best basics buys so far:

? Cashmere tops and jumpers from Uniqlo and James Perse in all different colours.

? My cosy black winter jacket from Moncler.

? A Classic black Chanel bag.

? A pair of black Ralph Lauren riding boots in leather.

? My beloved black leather jacket from All Saints.

? And now finally a black Burberry trench coat.

As you can see there is a lot of black on that list, even though I’m quite a colourful person. This is because I always switch what colours I fancy at the moment and black is the only colour that I always wear. So if I’m going to spend a lot of money, I rather go for an item I know will have a great PPW.

I could not be happier to finally have this great addition to my wardrobe and I can’t wait for it to get a bit warmer, so I can start using it properly!  

Burberry trench coat the perfect basic by TessM.se

If you like this post, why not check out these ones ones the same subject?;

How To Shop For The Perfectly Balanced Wardrobe
Why We All Need A Colourful Bag For Winter
How To Find Amazing Treasures in Your Own Wardrobe

…tomorrow is the last day to vote in the UK Blog Awards, I would be so very grateful if you would choose to vote for me. (All you need is an email address) Vote here (Click!)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *