Talk To Me!

Talk to me

For the English version, please see the bottom of the post.

—-

Hej kompisar! Hur mår ni?

Jag sitter här hemma på en söndagkväll och flurar över varför ni har slutat prata med mig på senaste.

Oftast är ni jätteduktiga på att kommentera, men de två senaste veckorna har det typ varit en rullande bollväxt i öknen… Är det för att det är jul? Har jag inte skrivit något så himla intressant på senaste? Tell me, jag lyssnar alltid på er och det är så himla mycket roligare att blogga när jag känner att ni är med och diskuterar.

Jag vet att det har varit mycket förändringar här inne det senaste året, men jag tror att jag börjar hitta balansen igen och känner verkligen att det är kul att blogga för tillfället. Så om ni har frågor, idéer på saker ni vill att jag tar upp eller bara lite konstruktiv kritik så skulle jag bli väldigt glad om ni lämnade en kommentar!

I övrigt är allting ganska spännande eftersom att omröstningen i UK Blog awards slutar i morgon. Jag hoppas verkligen på att få komma vidare till nästa steg. Känns lite som att vara med i typ en blogg Idol! Man lägger ner så mycket av sig själv, sitt hjärta, sin tid och engagemang i bloggen. Det skulle vara roligt att få någon form av kvitto på att det jag gör är bra nog.

Jag har ju faktiskt turen att inte behöva leva helt och hållet på min blogg, så för mig är verkligen själva bloggandet och läsarna det viktigaste. Det är kontakten med er som gör att jag fortsätter att sätta mig framför datorn varje dag och gör allting för att komma på nya idéer till roliga och vettiga inlägg.

Så nu kan vi väl prata lite mer? Jag saknar er!

…och om ni vill hjälpa mig att få känna mig lite duktig så får ni jättegärna rösta på mig här. 

For the English version, please click below

Talk to me

Hi my lovelies! How are you today?

I know there are quite a few of you English speakers in here these days, but you are all so quiet!

I’m one of those bloggers that blog for the interaction with my readers, not for the money. I do full-time modelling so I don’t really need another income to be honest. I blog because it’s really fun and I love to chat with you guys.

So if you have any ideas of how to make this blog better, maybe subjects you would like me to bring up or some constructive criticism? Please tell me, I love to hear from you! This blog can only evolve if we work together, it was never meant to be a one-way street. We are a part of a group of friends here at TessM.se, I talk to you, you talk to me and also to each other. That’s the way a blog should work in my book.

At the moment I’m super excited and slightly nervous to be nominated at the UK Blog awards, the voting ends tomorrow and I feel like I’m on blog X-factor! I have only been blogging in English for the last year and it would be amazing to get to feel like the extra work of having a bi-lingual blog actually pays off. It started as a bit of an experiment and I think it’s actually working!

So now when about 30% of you guys are English speaking, can we please chat a bit more? I get so lonely otherwise!

And if you want to give me an extra pat on the back, please vote for me here (click!). It would be amazing fun to get to go on to the next round, the judges! (I’m imagining Simon Cowell’s house here…)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer

 1. Hej Tess!
  För mig så har hösten och sommaren varit ganska tuffa med ett sent missfall efter en riktigt jobbig graviditet, jobbesvikelser, en mindre lyckad flytt och lite oro för framtiden. Jag befinner mig helt enkelt inte på en plats i livet där jag vill vara, men det känns samtidigt som att allt kämpande inte leder någonstans alls. Eftersom jag för tillfället inte känner mig på topp så har det väl också blivit att jag dragit mig litegrann tillbaka överlag. Jag vill bara säga att jag inte alls tycker att dina inlägg är/har blivit ointressanta, utan tycker verkligen om din blogg och läser varje inlägg nästan sedan din bloggstart!! Och självklart har jag röstat på dig och håller tummarna för att du vinner i UK Blog Awards – det förtjänar du!!! Kram <3

 2. Oksana Petersen

  Hej Tess,

  Jag brukar inte kommentera men eftersom jag gillar din blogg sa har kommer lite konstruktiv feedback.

  Jag forstar att du var pa resande fot, hade fodelsedag osv men for mig som lasare sa hade bloggen stannat upp lite dvs mindre inlagg, mindre intressanta inlagg och mindre djup och praktisk innehall helt enkelt.
  Detta ar min subjektiva asikt och helt och hallet min egen uppfattning.

  Jag har foljt din blogg lange och uppskattar det du gor for dina lasare, har aven rostat pa dig i Bloggawards:) Men for att besvara din fraga om icke befintliga kommentarer sa har innehallet halkat efter lite dvs det har varit mindre djup i dina text jamfort med hur det brukar vara.

  Forstatter vara en trogen lasare dock.

 3. Hej Tess!
  Jag är alltid usel på att kommentera, har alltid tänkt att ni som bloggar säkert inte bryr er men kanske ska ändra på det. Jag uppskattar verkligen din blogg, att kunna gå in här och få lie distraktion och verklighetsflykt,och så klart inspiration!
  Jag har varit sjukskriven länge för depression men börjat jobba igen och försöker acceptera att mitt sinne är lite mer skört. Har också en kronisk sjukdom som jag inte är helt överens med. Så en del dagar måste jag vila mycket, och då står din blogg högst upp på listan att surfa in på. Jag gillar framförallt inläggen om London, om mode och om Olive. Men det är ju mixen av allt som gör att bloggen är så bra!
  Ha en toppenfin dag! Kram

 4. Hej!
  För mig har det handlat om att jag som utgångspunkt är rätt kass på att kommentera i kombination med supermycket ansvar på ett jobb jag knappt haft i ett års tid.. Nu har jag långt om länge satt ner foten och meddelat chefen att ”stopp det går för fort” ? så förhoppningsvis kommer energi och lust tillbaka i takt med art jag hamnar i fas på jobbet ? Röstat har jag dock ändå gjort, mycket på jobbet eller ej! Du är definitivt den bloggare jag följer vars utvecklingskurva bara fortsätter spikrakt uppåt! Keep it up och glöm inte att ta det lugnt också! ?

 5. Jag har faktiskt funderat på att sluta följa dig i några veckor nu… Anledningen är att jag tyckte din blogg startade som en jättemysig, varm, och ganska personlig blogg där man fick följa dig både i ditt jobb, ditt personliga liv, och lite ”lyx” i att resa och hur det är att bo i ett annat land osv. Nu känns det mer som en amerikansk pinterest, där det hela tiden handlar om tips, life-hacks, få ett bättre liv, göra saker bättre, köpa bättre saker, leva på ett nytt sätt osv. osv. och det intresserar mig inte alls. Jag är nöjd med mitt liv, och är inte typen som följer citat på instagram eller pinnar olika recept som jag vet att jag aldrig kommer tillaga… Dels så känns den hypen om att ”vara sitt bästa jag” lite överdriven och typisk för detta decennium, men utöver det så tycker jag att det snabbt blir tråkigt. Alltså du skriver OFTA bara ett par meningar om PPW (sjukt smart grej som du introducerade mig för) och hur man ska lägga pengar på sin garderob, men när du som nu gör flera inlägg om BARA det så känns det nästan ytligt/opersonligt och tråkigt..

  Jag vet att du försöker göra om på bloggen och hitta din balans, och självklart ska du själv välja vad du vill skriva om, men mina erfarenheter säger också att bloggar som handlar om hälsa, skönhet, mode, inte får lika mycket kommentarer/respons som bloggar som är lite mer personliga 🙂

  1. Hej! Jag håller med Ulrika, har också funderat på att sluta följa dig.. Tycker du verkar vara en toppen tjej och förstår verkligen att du vill att din blogg ska växa. Men tycker att bloggen har blivit opersonlig och tyvärr tråkig på sistone. Saknar det som gjorde den så bra tidigare. Men om man vill ha mode/skönhet är den super bra. Kram

   1. Hej Tess. Jag är också en gammal trogen läsare och jag har alltid gillat sättet du skriver på. Ibland har jag känt att du är en kompis som berättar om din dag. Dina tankar och åsikter. Dina kärleksrelationer osv. På sista tiden har jag knappt gått in och läst din blogg. Jag tycker att den har blivit alldeles för ”planerad”. Måndag är mindfulness…Tisdag är tips. Osv. Jag saknar Tess. Ibland vill jag bara gå in på din blogg och läsa något där jag kan känna igen mig själv. Dem andra sakerna kan jag hitta i olika modemagasin. Jag tycker fortfarande att du verkar vara en himla bra tjej. Men bloggen är inte min cup of tea för tillfället.

   2. Haller heeelt med Ulrika, Minna. Din blogg brukade vara en favorit, men jag kommer inte fortsatta lasa om det fortsatter sa har opersonligt.

 6. Gillar din blogg, men tycker att den blivit lite mer business än personlig på senaste tiden. Tror det är pga att den är så otroligt strukturerad nuförtiden med blogginlägg som är mer renodlade tips och länkar till andra av dina blogginlägg med tips. Kram!

 7. Hej Tess,

  jag håller med Ulrika och tycker också att din blogg var mer intressant tidigare där vi läsare fick följa din vardag i bilder. Jag tycker generellt mer om bloggar som vågar vara mer personliga. Jag älskar dina mode och inredningsinlägg. Mest uppskattar jag dem vanligaste bilderna på ditt hem (som förresten är så mysig och snyggt inredd), när du är ute på språng och på dig och dina nära och kära. Det skulle jag vilja se mer utav.

 8. Håller också med Ulrika, vill jag läsa en tjej-tidning men generella pepp-tips så gör jag ju det. Och inte din blogg. Såklart att en del i bloggen kan vara sånt, speciellt när du jobbar med mindfulness och med att gå upp tidigare tex. Men då är det relaterat till dig, och inte sådär i allmänhet.

  Sen så gillar jag inte din stil. Det låter så elakt, men du frågar ju… Jag gillar inte hur du kombinerar kläder, tycker det ofta ser lite udda och missanpassat ut och som att du vill göra modereportage snarare än visa vad du har på dig. Återigen tidning och inte blogg, men också att jag verkligen inte gillar resultatet och det skriver man ju inte så då blir det kanske tystare!

  En period gick jag in nästan dagligen, numera kanske någon gång i veckan och blir alltid lite besviken tyvärr. Det märks att det inte bara är din blogg längre. Jag förstår om du vill nischa om dig för att nå en internationell publik men då får du räkna med att det tar ett tag att byta ut läsarna också. Många av oss gamla läsare som uppskattade det gamla formatet kommer försvinna nu, men de nya som uppskattar din nya blogg tar nog längre tid på sig att hitta hit. Det är en risk du tar, som kan gå hur bra som helst men du får nog räkna med att det är lite trögare ett tag….

  1. I don’t have a Swedish key board so I will write in English. I agree with Helena and Ulrika, your posts are not as good and interesting as they used to be. I think it’s mainly because of the categories you have allocated to each day of the week, for example mindful Monday… It would be a lot more interesting to know what your Monday actually looked like instead of reading a pre-prepared post about something you would expect to read in a monthly magazine.

   Also as Helena mentioned, your fashion posts are not very inspiring to me either 🙁

   I would like to read more personal posts, more about London (as I used to live there) and what Your life looks like. I personally read blogs because I like to follow someone else’s journey in life, that’s interesting reading for me.

  2. Håller helt med! Älskade din blogg för 3-4 år sen men nu går jag bara in nån gång per vecka fōr den känns opersonlig och som om du försöker lite för mycket… men du verkar vara en supertrevlig tjej och du gör ju såklart som du vill!

 9. Håller med Ulrika och alla andra som skrivit att din blogg inte är lika intressant för dem längre.

 10. Har också varit trogen läsare sedan många år, men har också tappat gnistan en smula. Dels på grund av många av de punkter som redan påpekats av andra, dvs brist på personliga inlägg och alldeles för strukturerat. Personligen har jag också väldigt svårt att förstå din målgrupp nuförtiden? Många inlägg känns som att de är skrivna för unga läsare (18-25), vilket jag inte riktigt förstår poängen med när du själv är 34 år gammal. Jag hade hellre sett inlägg som ligger mer i tiden för den punkt du är i livet. Som en notis, din blogg brukade reflektera din egen ålder betydligt mer förut så det känns som det är något nytt i kombination med att du försöker attrahera fler läsare. Helt okej givetvis om det är din avsikt! För att vara en smula mer konstruktiv, så hade jag hellre sett fler genuint personliga inlägg (behöver absolut inte vara privat) vardagstankar och incidenter men givetsvis också mode och jobb-relaterat vilket jag tycker är den bit du lyckats bevara bäst i jämförelse med förr. Många gånger är det betydligt roligare att läsa om din och Garths vardag i kombination med ett par bilder som inte alls behöver vara professionella än väldigt (om än vackert) stylade bilder på en outfit. Hursomhelst, jag saknar din gamla bloggstil, samtalen (videos) mellan dig och Garth, inlägg där du berättade roliga (och ibland väldigt upprörande, såsom den vidriga mannen i rulltrappan i tunnelbanan tex) anekdoter ifrån din vardag där det kändes som att du faktiskt bjöd in oss läsare lite mer i ditt liv. Hursomhelst, jag gillar ju egentligen ditt ‘blogg-jag’ och din blogg, men önskar att du hade fortsatt i samma anda som förut. Kommer säkert att fortsätta kika in här, men kan inte förneka att jag varje gång hoppas på att finna ett inlägg i stil med hur du tidigare valde att berätta om ditt liv. Kram!

 11. Cornelia

  Jag håller inte riktigt med de som kommenterat nedan, jag gillar din blogg och är imponerad av ditt hårda jobb med den, det märks verkligen hur mycket tid du lägger ner! Jag gillar din stil otroligt mycket och försöker våga klä mig mer som jag vill, inte försöka vara trendig för att passa in bara. Mycket tack vare dina inspirerande inlägg om just det ämnet. Jag hade gärna sett mer av bara dig och ditt liv också, men förstår såklart om du inte vill vara så privat/personlig längre. Jag följer dig på Snapchat och det är så kul för då får man se mer av dig och Garth och såklart lilla Olive. Jag hade älskat bloggen ännu mer om lite av det du visar på Snapchat också hamnade på bloggen, men just nu kompletterar de varandra bra.

 12. Det känns som du överarbetar lite (mycket). Det är lite opersonlig ungdomstidning över det hela. Jag saknar det vardagliga. Snabba ofixade bilder från din vardag. Det som är du. Det är ju oftast det vardagliga, operfekta som gör individen. Annars finns det ingen mening att läsa just din blogg om jag inte känner av just dig, den du visade upp förut. Allt behöver inte vara så perfekt. Kortare, enklare inlägg som inte behöver ha något djupare innehåll. Intervju med Olive. Intervju med ditt morgonsura jag (även om du nu inte är morgonsur..)

 13. Tess! Jag har läst din blogg i flera år och kommer fortsätt göra det, är i ungefär samma ålder som du och känner igen mig i mycket. Bodde under flera år i London så det är roligt att besöka sin gamla hemstad genom din blogg (bodde i clapham south:D) Jag tycker att du ska fortsätta som du gör, jag gillar kombon av hudvård, träning, mode och inredning. Jag uppskattar att du delar med dig av ditt liv genom bloggen, fortsätt bara du är jätteduktig! Kram A-M

 14. Ska bli bättre på att kommentera! Har följt dig i många år nu, tycker din blogg är lika mycket Tess som för några år sedan 🙂 Du är verkligen en av de få som känns ‘äkta’ som ärligt kan lyfta viktiga frågor. Nyårslöfte för 2017? Börja kommentera mer! 🙂 God Jul!