Organic Skincare For Even The Most Sensitive Face & Body

Apolosophy Eco by TessM.se blogg

For the English version, please go to the bottom of the post.

—-

Nu har jag i samarbete med Apotek Hjärtat testat deras nya ekologiska hudvårdsserie Apolosophy Eco ett litet tag och tycker att produkterna verkligen håller vad de lovar. De är både ekologiska och väldigt snälla mot min torra vinterhud.

—-

Nattcremen är fortfarande min favorit eftersom att den är så fyllig och ger ordentligt med fukt, men jag har även fått upp ögonen för body washen och skrubben. Det är inte bara ansiktet som kan bli torrt och rött så här på vintern och det är även extra viktigt att vi väljer vårdande produkter för resten av vår hud när det är kallt och ruggigt utomhus.

Jag skrubbar hela kroppen en gång i veckan och ser även till att återfukta efter varje gång jag duschar. Om du lätt får små röda knottror på överarmarna så kan det vara värt att skrubba dem lite oftare.

Bara för att vi är mer påklädda på vinterhalvåret så betyder det inte att vi ska glömma bort kroppen.

Apolosophy eco TessM.se blog

Apolosophy Eco är ekologiskt certifierade och märkt med Cosmos Organic och Eco Certs loggor och det är dessa märkningar du vill leta efter när du shoppar ekologisk hudvård. De har nämligen hårda krav på vad som får finnas i produkterna och det är inte lätt att bli godkänd. Ett annat plus är att den här serien är även bättre för miljön då de är närproducerade i Dalarna och inte utomlands.

Det är även roligt att se ett ekologiskt märke som inte satsar på att se ”grönt” ut. Jag tycker ofta att speciellt de lite mindre dyra ekologiska märkena gör så himla tråkiga förpackningar. Jag som är väldigt visuellt driven uppskattar verkligen när förpackningar ser fina ut i mitt badrumsskåp. Så stort plus för att Apotek Hjärtat verkligen har tänkt till och gått mot trenden med Apolosophy Eco serien.

Ni kan hitta alla produkterna från Apolosophy Eco här (klick! Julklappstips!)

Detta inlägget är i samarbete med Apotek Hjärtat

—-

For the English version, please click below

Apolosophy Eco by TessM.se blogg

—-

In collaboration with Apotek Hjärtat I have been trying out their brand new organic skincare range called ”Apolosophy Eco” for a few week.s An I have to say that these products deliver what they promise. They are not just organic, but also very mild on my sensitive and parched winter skin.

—-

The night cream is still my favourite since it’s really lush and real moisture bomb. But I have also fallen in love with the body wash and the scrub. It’s not just our poor faces that can get red and irritated during the winter months, it’s just as important to choose good products for the rest of your skin. Especially when the weather is cold and windy.

I scrub my body once a week and make sure to moisturise properly after every shower. If you like me, get those small annoying red spots on the back of your arms, it might be worth scrubbing those areas a bit more often. Just because we are covered up at the moment, doesn’t mean we can just forget about what is underneath.

Apolosophy eco TessM.se blog

Apolosophy Eco is certified organic and has the symbol of both Cosmos organic and Eco-cert. These are the logos you want to look for when you are shopping for organic skincare. There are very strict rules on what ingredients are allowed and it’s not easy to get the approval from these two companies.

I love that even though this is an organic skincare range, they haven’t gone all ”green” with the packaging.  A lot of times slightly less expensive organic skincare brands makes really drab packaging. When I buy a product I do want it to look nice in the bathroom too. So a big plus for the lovely packaging of this series.

You can find all the products from Apolosophy Eco here! (click) (only in Sweden at the moment, but maybe you have a helpful friend who is going or lives there. It’s worth the hassle!)

This post is in collaboration with Apotek Hjärtat. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Har röstat på dig nu!

  1. Hej Maria!

   Gör det!. Pälsen kommer från Sanne Alexandra och pegasus köpte jag i Libertys julshop är i London.
   kram
   Tess

 2. Tack! Hoppas du har det mysigt i New York. 🙂