Time To Bring Out The Xmas Decorations

Christmas inspiration by TessM.se

For the English version, please see the bottom of the post

—-

Vanligtvis börjar jag inte att fixa inför jul förrän den 1a December, men det var trots allt första advent i Söndags, så today is the day. 

—-

Jag ska leta fram vår jullåda, gå igenom och se vad jag har som funkar med mitt tema för i år och vad jag behöver införskaffa. Jag skulle aldrig få för mig att kasta juldekorationer, de jag inte användet ett år kommer upp nästa år istället. Förra året blev det mycket granris och jute, så jag tror att jag kör på en lite mer glossy finish i år.

Bästa ställena för fina juldekorationer här i London är Liberty, Fortnum & Mason, Harrods och The White Company. Men jag har även hittat en hel del fint på TKMaxx, så det är absolut värt att gå dit och kika.

I år firar vi som sagt var här i vårt eget hem och då känns det verkligen värt att göra det lite extra fint. Jag vill fokusera på en vacker juldukning till julafton, snyggt inslagna paket och en julig och mysig stämning här hemma. För en gångs skull ligger jag före i mina julklappsköp och har redan inhandlat en hel del nu över helgen. Sedan sticker vi till New York den 7e December så jag kan säkert hitta mycket fint där med.

Nu ska jag springa ner i källaren, hämta upp jullådan och börja titta lite. Sedan vid 1 kommer Cecilia över för ett bloggmöte och efter det kommer Bailee över på kaffe. Det är riktigt kallt, soligt och frostigt ute, så en perfekt dag för lite julstämning.

For English version, please click below 

Christmas inspiration by TessM.se

—-

Normally I don’t start decorating for Christmas until the 1 st December, but I thought I would get an early start this year and I’m about to head down to the basement to bring up the magical Christmas box.

—-

I think I have an idea of what I want to do theme-wise. Last year I used lots of burlap and branches of pine, and this year I thought I would go a bit glossier. I will most likely have to buy a couple of things, but I never throw any decorations away, they just stay in the box until next year.

My favourite shops for Christmas decorations are Liberty, Fortnum & Mason, Harrods and The White Company. I have also found TKMaxx to have some really great little bargains if you are up for a bit of a rifle trough.

I have four main areas of focus. 

1. The general decorations around the house.
2. The Christmas tree (duh, the most important one!)
3. The table setting.
4. Beautiful gift wrapping.

We are celebrating here at home this year, so it’s completely up to us to set some of our own traditions. I want to make it feel just as Christmas-y as if I went back to Sweden, so that will be a bit of a challenge. And it will only be Garth, Olive and me, so a lot fewer people than we are used to.

I’m actually ahead with my Christmas shopping this year, that never happens! But I got a few things over the weekend and since we are off to New York next week, I think I will be all done in good time. I hate the stress of last minute dashing about on town, thank god for the internet!

Don’t forget that a lot of companies will only deliver before Christmas if you buy before a certain date, so make sure to get on it early!

Now – Heading down to the basement before my creative assistant Cecilia joins me for our weekly meeting. It’s an icy cold day outside, perfect for a day of Christmas decorating.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *