Apolosophy Eco From Apotek Hjärtat

—-

I samarbete med Apotek Hjärtat har jag fått testa deras nya ekologiska serie ”Apolosophy Eco”. En ny hudvårdsserie som både är ekologisk och bra för känslig hud.

—-

Ni vet hur petig jag är med min hudvård, jag tror så himla mycket på att har du en vacker hud så behöver du inte mycket smink. Det känns så bra att kunna titta sig i spegeln helt osminkad och ändå vara nöjd med vad man ser.

Nu sitter givetvis en hel del av just det där med att vara nöjd i huvudet mer än huden, men det hjälper så klart om huden är återfuktad med spänst och glow. Saker som kan påverka huden är allt från kost, träning, luftföroreningar, sömn, alkoholintag, socker och så den största boven i dramat – solen. Därför är det så himla viktigt att ha en hudvårdsserie som passar just för dina omständigheter och din hud.

Vår hy är lika individuell som våra personligheter och det gäller att hitta produkter som passar just för oss. Men det finns även vissa övergripande kriterier och riktlinjer att gå efter. Du kanske har oljig eller torr hud? Har du en åkomma som acne eller rosacea? Är du 20 eller 35? Hur ofta duschar du? Hur ser klimatet ut i det landet du bor?

Jag är 30+ och har ganska torr hud som behöver mycket fukt. I övrigt fokuserar jag på att mina naturliga ingredienser ska vara ekologiska, både för min och miljöns skull. Jag vill inte äta frukt och grönt med bekämpningsmedel, så varför skulle jag vilja ha det på min hud? Huden är trots allt vårt största organ och det är värt att tänka på att välja vettiga produkter även för kroppen.

Problemet är att många ”naturliga” skönhetsprodukter innehåller starka eteriska oljor och andra ingredienser som kan irritera. Därför blev jag så glad när Apotek Hjärtat kontaktade mig och bad mig testa Apolosophy Eco, för den är inte bara ekologiskt certifierad utan även framtagen just för känsligare hud som annars reagerar på de starkare naturliga ämnena.

Min favorit i den här serien är utan tvekan den fylliga nattkrämen, precis vad min hud behöver. Även ansiktstvätten känns väldigt skonsam mot huden och jag gillar att ingen av produkterna luktar för starkt. Ett annat stort plus är att de är producerade i Sverige vilket gör processen så mycket mer klimatsmart och lättkontrollerad.

Det känns så bra att kunna rekommendera en serie som är ekologisk, bra för känslig hur OCH som inte kostar skjortan. Du ska inte behöva vara miljonär för att kunna köpa bra ekologiska produkter för din kropp och hud.

Du kan hitta nya Apolosophy Eco här. (klick!)

Detta är ett inlägg är i samarbete med Apotek Hjärtat.

For the English version, please click below.

—-

In collaboration with Apotek Hjärtat I have had the great pleasure to try out their new organic skincare range  ”Apolosophy Eco”. A brand new product range that is both organic and suitable for more sensitive skin. 

—-

I know the video is in Swedish, but I think you get the idea around working out and having a holistic view of skincare (We had lots of fun running in the snow!)

You all know exactly how particular I am about my skincare. I’m a firm believer that if you have beautiful skin, then you don’t need lots of makeup to cover it. I love being able to look in the mirror and feel confident about my skin even when I’m barefaced.

Of course, a lot of our ability in feeling content will be depending on our self-esteem, but it surely helps to have plump, glowing, beautiful skin. The main culprits in skin health are our diets, exercise, sleep, alcohol, cigarettes, sugar, hydration and of course the sun. This is why it’s so important to have a skincare range that suits the particular needs of your skin.

In the end, our skins are just as individual as we are and it’s up to us to try to figure out what works and not. There are of course a few general criteria and guidelines to follow. Do you have oily or dry skin? Maybe a problem with acne or rosacea? Are you in your 20s or your 40s? How often do you shower? What is the climate like where you live?

I’m 30+ and have fairly dry skin that needs a lot of moisture. London can be both rainy and windy and it can really take a toll on my face. I also try to use organic products as much as I can, both for my own sake and for the environment. I don’t eat vegetables sprayed with pesticides, so why would I want to put it on my skin? It is after all the largest organ of the body, so it’s important to think about what we expose it to.

A big problem is that a lot of organic skincare contains strong essential oils and other natural ingredients that can irritate our skin. That’s why I jumped at the chance when Apotek Hjärtat asked me to try ”Apolosophy Eco”. Because it’s not only certified organic but also made with more sensitive skins in mind.

My favourite in the series is without a doubt the lush sumptuous night creme, exactly what my parched skin needs. The facewash is also a great little product since I feel that it doesn’t strip the moisture out of my skin like a lot of other washes do. I also really like that none of the products has a strong scent and that they are produced in Sweden. That’s great for the environment and makes it a bit easier to control the whole process.

It’s amazing to be able to recommend a skincare range that’s organic, great for sensitive skins and don’t have a hefty price tag. You really shouldn’t have to be a millionaire to buy great organic products for your face and body.

 You can find new Apolosophy Eco here. (click!) (At the moment this range is only available in Sweden, but if you have a friend going there soon, it might be worth putting an order in.)

This post is in collaboration with Apotek Hjärtat.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Använde du ansiktstvätten för att ta bort smink? Fungerade det bra i så fall?

    1. Hej Jojo!

      Jag använde den under reklamfilmen och även hemma sedan dess och den tar bort ögonsmink riktikgt bra, vilket är ovanligt!
      kram