24 Hours at Lucknam Park Hotel & Spa

Riding at Locknam park by TessM.seLucknam park hotel by TessM.seHorseriding at LUCKNAM PARK hotel by TessM.seCross country at Lucknam park by TessM.seHorseriding at Luckenam park hotel by TessM.seCross country riding at lucknam park by TessM.seLucknam park by TessM.seAfternoon tea Luckenham park by TessM.se

For English Version, please go to the bottom of the post

—-

Vilken helg!

Våra goda vänner Bex och Luke har precis haft sin bröllopsdag och vi har en del födelsedagar att fira, så vi bestämde oss för att åka bort och bo på ett fint hotell här i England en natt. 

—-

Det blev fantastiska Lucknam Park Hotel & Spa och vilket ställe det var! Vi var borta i lite över 24 timmar, men det kändes som en långhelg för vi gjorde så mycket.

Direkt när vi kom dit så sprang jag och Bex till stallet för en ridlektion. Jag har inte ridit på länge, men när jag var yngre hoppade jag mycket och tycker att det är väldigt kul. Bex har kört mycket eventing, så vi enades om en lektion i cross country. Det vill säga hoppa ute på bana i naturen istället för i en paddock.

Eftersom att det är svårt för dem att veta hur pass erfarna vi var så började vi med ett par små hinder i paddocken innan vi begav oss ut. Jag tycker att det är hur roligt som helst och flög över alla hindrena med min Oscar. 60 minuter senare med vår duktiga lärare kände vi oss båda väldigt bekväma på hästryggen igen. Bex hade inte heller ridit på länge och jag tror att vi båda fick väldigt mycket mersmak. Sedan hade vi otroligt tur med vädret som ni kan se på bilderna.

Efter en snabb dusch mötte vi upp killarna för afternoon tea i salongen innan vi begav oss till hotellets fantastiska spa. De har en stor pool med en utomhusdel och flera olika typer av bastuar, precis vad man behöver efter en svettig ridlektion. På kvällen blev det 7 rätters tasting menu med vin till, restaurangen har nämligen en michelin stjärna och då kan man ju inte missa att prova så mycket som möjligt. Ostbrickan var helt otrolig, eller rättare sagt, det var en vagn som vi fick välja från och sommeliern som guidade oss genom alla vinerna var både rolig och väldigt kunnig.

Jag sov som en liten prinsessa i vårt fina rum och efter frukosten och en promenad så begav vi oss till spat igen för mer bad och en massage var. Himmelskt och precis den pausen som jag behövde. Jag känner mig utvilad igen för första gången på hur länge som helst. Tänk vad ett dygn kan göra.

Om ni är här i UK och har någonting att fira så skulle jag absolut rekommendera ett dygn eller två på Lucknam park. Spat är inkluderat i priset per natt och det ger så otroligt mycket till hela upplevelsen.

Och om ni som jag gillar att rida, så tycker jag verkligen att ni ska passa på. Lärarna är duktiga och hästarna likaså.

For the English version, please click below.

Riding at Locknam park by TessM.se

—-

What a stunning weekend! 

Our lovely friends Bex and Luke had booked the four of us into the stunning Lucknam Park hotel and spa for the night to celebrate wedding anniversaries and a couple of birthdays. 

—-

We were only there for a bit over 24 hours, but it felt soo much longer! I think it’s because we went all in and did loads of fun activities.

To start off Bex and I headed straight for the equestrian centre for a lesson in cross country. I have riding background and love showjumping and Bex has done lots of eventing in the past, so we agreed that cross country would be perfect for the both of us.

I’m not going to say that I’m an expert rider since it’s a lot of years ago, but after 60 mins showjumping both in a paddock and in the woods I actually felt pretty comfortable again. The instructor was great and my horse Oscar was very capable, so I had a great time. Both Bex and I truly enjoyed it and we are already talking about doing some more riding soon.

Seriously, how lucky were we with the weather?

Lucknam park hotel by TessM.seHorseriding at LUCKNAM PARK hotel by TessM.se

After our lesson, we had a quick shower and met up with the boys in the tea salon for a gorgeous afternoon tea in front of a roaring log fire. A cheeky glass of champagne got us all warm and relaxed, so much, in fact, we decided to check out the spa before dinner.

The spa is a slightly more modern building in the back of the house and there are a massive pool, an indoor-outdoor warm hydro massage pool and several saunas. My favourite was the salt room and my tired body just melted in the heat.

Cross country at Lucknam park by TessM.seHorseriding at Luckenam park hotel by TessM.se

For dinner we all got properly dressed up in cocktail dresses (the boys wore matching bow ties). It’s not every day you do a 7-course dinner with a full wine flight at a Michelin starred restaurant and it could not have been more enjoyable, we were by far the last ones to leave and it was long after midnight before we headed for bed.

The food was delicious (the cheese cart with all the selections was from all my cheesiest dreams), service on point and we had lots of interesting wine and a sommelier to guide us trough the experience. Such a treat!

Cross country riding at lucknam park by TessM.seLucknam park by TessM.se

We didn’t feel completely done with the spa, so today after a massive breakfast, we went back in again for massages and some relaxing. Seriously it feels like I have been on a holiday for a week and it has only been one night.

If you are celebrating something special and fancy a luxurious break, I can really recommend Lucknam Park. It might seem a bit pricey, but considering we got free spa access, breakfast and afternoon tea included in our price, it was actually not too bad.

We are already planning to come back soon again, maybe as a yearly tradition. It was such a treat and exactly what my tired and stressed mind and body needed.

Afternoon tea Luckenham park by TessM.se

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Så fina fotografier. Ser supermysigt ut därute i naturen 🙂