Shoot For Wedding Dresses & How To Become a Model

Tess M Alexia Designs shootTess M Alexia DesignsTess M Alexia Designs Bridal shoot

—-

Som tur var är de klänningarna som vi plåtar för Alexia Designs redan ute, så jag får både snapchatta och lägga upp liter behind-the-scenes bilder här på bloggen. Yay!

—-

Vi är i fantastiskt vackra Duncombe Park som är en vacker gammal herrgård i sten i Norra Yorkshire. Det är fortfarande ägt av originalfamiljen och otroligt välbevarat och omhändertaget. Vi har full tillgång till hela huset och har plåtat i de flesta rummen i dag och fortsätter även i morgon. Snacka om att jag känner mig som en prinsessa när jag får springa runt där i mina bröllopsklänningar.

Ni som är intresserade av modellande eller funderar på att bli modell kan kika på dessa inlägg;

5 Tips On How To Look Good in Pictures
A Day In The Life of A Model – A Bad Experience
A Day In The Life of A Model – Shooting Commercials
Q&A Modelling – How To Become a model etc

For English version, please click below

Tess M Alexia Designs shoot

—-

Yay, the dresses we are shooting is already out on the market, so I’m allowed to Snapchat (Tess.Montgomery) and show you guys behind-the-scene photos from today.
The client is called Alexia Designs and they make really well made bridal dresses in super pretty designs. If you are getting married next year, you should check them out.

—-

We are shooting in the amazingly beautiful Duncombe Park, a stately home still in the family of the original owner. Absolutely gorgeously maintained and it’s such a treat to have free roam of this beautiful place. I ran around wearing my wedding dresses and feeling just like a lady of the manor all day.

I wish all my modelling gigs were this amazing. I really appreciate how spoilt I am to get to go to places like this and get paid to do it.

Tess M Alexia Designs

For you guys who are interested in modelling or maybe want to become a model, Check out these posts!;

5 Tips On How To Look Good in Pictures

A Day In The Life of A Model – A Bad Experience

A Day In The Life of A Model – Shooting Commercials

Q&A Modelling – How To Become a model etc

Tess M Alexia Designs Bridal shoot

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer

 1. Hej Tess!
  Hur ställer du dig till kosmetiska företag som använder djurförsök själva eller via tredje part (t.ex. genom att sälja i Kina)? Jag älskar dina skönhetstips, men du tipsar ofta om produkter som inte är cruelty free. Varje gång du tipsar om produkter från Biotherm, Estée Lauder, Lóreal, Garnier, NARS (ägt av Shiseido) m.fl. bidrar du till att öka deras försäljning och de utvecklar då nya produkter som djurtestas.

  Jag förstår att du kanske inte tänker så mycket på dessa frågor, men jag hoppas att fler bloggare tar steget mot en helt cruelty free skönhetsbransch. Det är trots allt vi konsumenter som styr marknaden.

  Kram!

  1. Hej Cilla!

   Jag förstår precis vad du menar. Men just djurförsök är en svår gräns att dra. Är det när den färdiga produkten inte djurtestas, eller är det ingredienserna i produkten som inte ska ha djurtestats? ( att få fram den informationen skulle vara ett jobb i sig). Känns dumt att säga att någonting inte är djurtestat bara för att slutprodukten inte är det känner jag. Jag hoppas på tydligare märkning i framtiden.
   Kram
   Tess

   1. Fast hur menar du att det skulle vara en svår gräns att dra, Tess? Om man inte vill bidra till att djur plågas i djurfösök så är det förstås så att man måste undvika produkter som innehåller ingredienser som djurtestats? Det är så man definierar ‘cruelty free’, och det finns massa listor på vilka produkter man kan och inte kan använda om man inte vill bidra till djurfösök, t ex Petas listor (så att skylla på dålig märkning håller inte – men det krävs inte särskilt mycket jobb för att kolla upp huruvida produkter är cruelty free).

    Så att ursäkta sitt eget bidrag till djurförsöksindustrin med att det är en svår gräns att dra är inte särskilt ärligt. Det vore ärligare att säga t ex att det är för svårt för dig som modell att använda bara cruelty free produkter etc.

    För övrigt är det väl lika svårt att dra gränser när det gäller andra sorters märkning? Så ditt resonemang brister tyvärr på många punkter.

   2. Hej Carro!
    Jag tycker personligen att det är alldeles för bökigt att kolla om varenda ingrediens i varje produkt jag använder är testad på djur eller inte. Så ditt argument om det som dålig ursäkt håller tyvärr inte. Sedan är det helt upp till var och en var man står i den här typen av frågor, det finns ingen anledning för dig att bli arg på mig för att jag inte är lika extrem som du är. Jätte konstigt tycker jag!
    Tess

   3. Såklart är det upp till var och en hur man står. Men stå för dina åsikter då.

    Och nej, det är inte så att mitt argument inte håller… Eftersom man verkligen inte behöver kolla upp varje ingrediens. Är produkten inte djurtestad så BETYDER DET att ingredienserna som inte ingår inte är djurtestade….. Det var liksom det som var min poäng…

   4. Hej Carro!

    Nu har du nog inte alla fakta. Tyvärr är det ”slutprodukten” som inte är testade på djur i de flesta fallen. De flesta ingredienserna i hudvård har funnits länge och är testade på djur för många år sedan. Så det blir även en tidsfråga, hur länge sedan är det ok att den ingrediensen är testad på djur? Jag önskar att det var så transparent som du påstår. Men efter att ha varit skönhetsnörd i många år och pratat med allt från företag till biokemister så är det tyvärr inte så. Men vi hoppas givetvis på ändring och att företagen jobbar på att nya ingredienser inte ska bli testade på djur.
    Tess

   5. Fast det var inte alls sådär jag menade. Om ett företag har djurtestade produkter över huvud taget så innebär det att man stödjer djurförsök ÄVEN om man inte köper en produkt som av någon orsak inte testats på djur. Köper du en mascara från Lóreal och just den inte har prövats på djur, så stödjer du djurförsök genom att Lóreal får större intäkter = utvecklar nya produkter = vissa av de nya testas på djur. Så det handlar inte om att kolla upp varje produkt, utan att vägra stödja och framför allt vägra marknadsföra företag som de facto använder djurförsök.

    Jag ger inte dig, Tess, en fackla att bära. Jag frågade hur du ställde dig i frågan för att jag märkte att de flesta produkterna som jag pinnat efter att du rekommenderat dem, faktiskt kommer från företag som är gigantiska användare av djurförsök. Men ja, jag förstår att alla inte bryr sig om etiska och djurrättsliga frågor, och det var inte meningen att du skulle behöva försvara dig för detta.

   6. Hej Cilla!

    Jag tror inte att du förstår vad jag menar nu. Jag menar att de flesta produkter som ”inte har blivit testade på djur” innehåller ingredienser som har blivit testade på djur. Så var drar man gränsen? Många av dessa ingredienser är testade för massor med år sedan på djur när de blev framtagna. Därför är det klurigt med märkningen och lite naivt att tro att bara för att företaget ”inte testar på djur” så är ingenting i produkterna testade på djur.

    Den dagen vi får en mer rättvisande märkning för djurtestning så kommer det att bli lättare att ta ställning i frågan. Tyvärr fram till dess kan vi bara pusha företag att inte testa nya ingredienser på djur.

    kram

    Tess

   7. Man drar gränsen vid produkter som numera, fortfarande, testas på djur.

   8. Så du menar att du drar gränsen där slutprodukten inte är testad på djur, men ingredienserna i produkten var för sig kan vara det?
    Jag känner att det bara blir princip då.

   9. Fast det blir ju som ett köpa en ekologisk sallad med gurka och tomat som besprutats med bekämpningsmedel. Då är inte salladen ekologisk. Om man köper en produkt där någon av ingredienserna eller slutprodukten testats på djur så är inte produkten cruelty free. Att något annat företag testat ingrediensen för 10 år sedan på djur har ingenting med saken att göra. Det är inte ingrediensen som gör djurförsök, det är företaget. Köper du produkter av Lóreal, Estée Lauder m..fl. så stödjer du de djurförsök som dessa företag använder eftersom du finansierar dem, det är inte svårare än så. Jag känner på riktigt att allt det här är undanflykter och jag tycker inte att det är okej år 2016, men jag respekterar att vi alla är olika och fortsätter därför inte diskutera mer. Trevlig helg på er! 🙂

   10. Hej Cilla!

    Precis och det är det jag säger. Om ett företag inte testar på djur så betyder det enbart att deras slutprodukt inte är testad på djur och det är ju lite skenheligt i mina ögon. Så ”icke djurtestat” märkningen är väldigt missvisande. Jag tror kanske att du skulle behöva kolla på kriterierna på märkningen för att förstå hur det fungerar och varför det ofta inte är bra för djuren även om företaget i sig inte testar på djur. Det är företagen som de köper från som behövs ändras, eller märkningen.
    Tess

   11. Okej, eftersom du inte verkar vilja förstå, så försöker jag så här istället:

    Varför är det så himla viktigt för dig att kunna dra en absolut gräns, Tess? Själv försöker jag inte hitta en gräns som utesluter absolut alla produkter som innehåller ingredienser som någon gång testats på djur. Istället försöker jag handla moraliskt rätt i så stor utsträckning som möjligt. Det betyder att jag undviker produkter som är testade på djur i så stor usträckning jag kan. Jag använder REN-produkter, för att de själva inte testar på djur, och även om de ägs av ett bolag som testar andra produkter på djur så är det förstås BÄTTRE att efterfrågan på icke djurtestade produkter ökar så mycket som möjligt, och att JAG SJÄLV inte aktivt bidrar till att efterfrågan på djurtestade produkter ökas.

    Är inte det rimligare än din ståndpunkt, som verkar vara att eftersom du inte vet tillräckligt mycket för att dra en absolut gräns, så kan du lita gärna strunta i att bry dig om huruvida produkter du köper eller rekommenderad är djurtestad eller inte? Om man inte kan handla 100% rätt, är det inte bättre att göra sitt bästa och därmed handla någon % rätt, än att strunta i att försöka?

   12. Hej Carro!

    Det är uppenbart att oavsett hur jag formulerar mig så har du inget som helst intresse av att förstå. Så det känns inte som att så mycket mer kan bli sagt i den här frågan. Jag har min ståndpunkt, du har din.
    Tess

   13. Tack för ditt svar Tess! Djurtestat innebär att tillverkaren eller någon annan har använt djurförsök antingen för att testa den färdiga produkten eller enskilda ingredienser som ingår i den. Min åsikt är att det är väldigt enkelt att kolla upp detta, precis som Carro skrev tidigare.

    Jag har sett djurförsök och det är verkligen helt fruktansvärt. Det som gör mig frustrerad är att det fortsätter just för att vi konsumenter stödjer det direkt eller indirekt genom att köpa djurtestade produkter. Ni bloggare har en otroligt stor makt eftersom ni kan styra konsumentbeteenden i det här sammanhanget.

    Något som är lite mer klurigt är att vissa företag kallar sig cruelty free, t.ex. REN Skincare, men som ägs av företag där djurförsök ingår i verksamheten. Jag väljer att inte stödja sådana företag eftersom det tyvärr är ett sätt att både ha kakan och äta kakan, det vill säga fortsätta med djurförsök men sedan passa på att tjäna pengar på människor som inte vill stödja detta. Men även detta är enkelt att ta reda på, de flesta moderföretagen är väldigt stora och välkända så som Estée Lauder och LÓreal, därför är det enkelt att hålla koll på alternativt Googla lite snabbt.

   14. Hej Cilla!

    Jag har tyvärr inte tiden att kolla upp varenda ingrediens i varenda produkt jag använder. Att ge mig någon form av fackla som ni tycker att jag ska bära känns inte helt rätt heller. Det bästa är att informera och låta folk välja själva.
    Kram
    Tess

   15. Som flera har påpekat så är det ju verkligen inte så att du skulle behöva ”kolla upp varenda ingrediens i varenda produkt jag använder” – det är bara att kolla upp själva produkten. Simple as that. Stå för att du inte bryr dig istället.

 2. Happy Black Friday!
  Kikar in för att önska dig en fantastisk helg. Äntligen fredag!
  Miljoner kramar <3

 3. Det är tydligt att du bara undviker frågan Tess. Jag har inte superkoll på sminkindustrin och använder inte jättemycket smink. Men till och med jag förstod att poängen med inlägget/frågan nedan är att inte stödja/rekommendera produkter som kommer från bolag som fortfarande använder sig av djurförsök idag. T.ex. Loreal, som t.o.m. jag vet att de testar på djur, och därför är det bra att inte köpa/rekommendera några produkter från den koncernen. Tycker det är helt irrelevant om en ingrediens har djurtestats av ett bolag för tjugo år sen, man måste ju fokusera på nuläget och kunskapen som finns idag. Känns märkligt att poängtera att du inte har kunskap om alla ingredienser, om du vet att bolaget djurtestar så är det bara att undvika alla produkter från bolaget om man vill göra skillnad.

  1. Kom på att jag borde lägga till att jag tycker inte att man kan förvänta sig att någon ska brinna lika starkt för alla frågor och ingen kan vara perfekt. Tycker själv att det finns viktigare frågor inom skönhetsindustrin. Jag reagerade bara på alla bortförklaringar som kom, tycker bättre att vara ärlig istället för att undvika att svara på frågan. Men menade inte att du måste hålla med kommentaren utan det bestämmer du själv såklart.

   1. Caroline

    Håller med Anna, det är tydligt att du bara är ute efter att hitta undanflykter för att slippa engagera dig Tess. Du säger dig ju dessutom vara väldigt intresserad av skönhetsprodukter, kemi, etc., så jag antar att anledningen till att du inte vill kolla upp sånt här är att du inte bryr dig om djur, eller? Flera av de djur som används som försöksdjur inom skönhetsindustrin är ju dessutom inte helt olika din lilla älskling Olive, beagles t ex.

    Det är ingen som kan tvinga dig att bry dig om det här förstås, men du har inte heller någon rätt att slippa bli kritiserad för de val du gör.

    Jag tror att du skulle tjäna på att försöka bli lite bättre på att ta kritik..

   2. Hej Caroline!
    Har du ens läst vad jag har skrivit? Det går i princip inte att veta om en produkts ingredienser är testade på djur och det är inte en större skillnad på de som ”inte testar på djur” för deras ingredienser är ju djurtestade ändå. Jag tror attd et finns bättre vägar att gå än att bojkotta. Är det så svårt att ta in ny information även om det inte är vad du vill höra?
    Ibland blir jag trött.
    Tess

   3. Hej Anna!

    Det här handlar inte om bortförklaringar, jag gillar givetvis inte djurförsök. Men jag har gjort min research och har möjligtvis lite mer information än vad du har och har valt att inte bojkotta vissa märken när de andra som ska vara mot djurförsök är lika dåliga de. Ibland önskar jag att ni kunde läsa på lite mer innan ni blir upprörda, det blir tröttsamt i längden.
    Tess

 4. Hej!
  Funderar om ni fortfarande behöver nya personer att bli era modeller, då finns jag här om ni vill ha någon extra:)