Latest Modelling Gigs

Tess M MOT Models

—-

Jag var uppe hos agenturen i går för att hämta hem lite nya bilder till min portfolio, jag har plåtat ett helt gäng skönhets och hårkampanjer på senaste, så det är alltid kul när det ramlar in nya bilder.

—-

Över ser ni fyra nytillskott från DHC och Liquid Blonde. Jag älskar att de har så olika styling, det är nog en av de roligaste sakerna med att vara modell, vi får se oss själva som canvas och så använder klienten styling, makeup och fotografen till att projecera sin vision på oss. Man är nästan lite som en ansiktslös docka som får ta på sig ett nytt utseende varje gång. Det är nog därför jag bokar så många jobb så mycket som jag gör, mitt utseende går att förändra väldigt mycket med små medel.

Vissa av mina veckor är riktiga bloggveckor då jag kan lägga nästan 100% av mitt fokus på er, men den här är mer av en modellvecka. Jag sitter nämligen just nu på ett tåg upp till Leeds. I två dagar ska jag fotografera brudklänningar där uppe. Det är extra kul att få dra på sig en brudklänning efter att man har gift sig, det blir så nostalgiskt och man känner sig lite extra fin.

Jag har en idé att ha en stor fest varje år med mina gifta tjejkompisar där vi alla kan ha på oss våra bröllopsklänningar. Alltså PPW på det plagget är lätt det högsta jag har i min garderob. Vore inte det en kul grej?

Det som kan vara lite jobbigt med att åka iväg på plåtningar är att man inte har någon aning som helst hur boendet kommer att vara. Här i England kan det vara allt från en gammals tants gästrum (B&B. Hon berättade stolt att jag minsann hade en färgtv på mitt rum, den andra modellen hade inte lika mycket tur, hennes tv var svartvit) till  lyxiga slott och man kan absolut inte alltid räkna med att ha internet heller. Så det blir antingen en positiv eller negativ överraskning (annars kör jag hotspot på mobilen, precis som jag gör nu).

En annan grej som jag tycker är lite underlig är att mina klienter oftast inte bryr sig alls om att jag bloggar. Om något så ber de mig att inte nämna företaget eller produkten i bloggen, vilket är lite skumt i mina ögon. Det är förståeligt om det är en ny produkt eller hemlig kapanj, men resten? Jag skulle nog ha sett det som extra reklam om rollerna hade varit ombytta.

Så vi får se om jag får lov att snapchatta (Tess.Montgomery om du inte följer mig redan. Varning – jag pratar mycket!) från plåtningen i morgon eller inte.

Nu ska jag sparka lite på killen mittemot som har tagit över både hela bordet och nästan all plats för benen här på tåget. Jag får sitta med min laptop i knät. 

For the English version, please click below

Tess M MOT Models

—-

I went to see my beloved bookers at my modelling agency MOT Models yesterday to pick up some new photos for my portfolio. I have been booking a lot of hair and beauty shoots lately and I love when the new photos start coming in. 

—-

Above you can see four new additions to my model book from DHC and Liquid Blonde. I love the different styling, it’s one of my favourite things about modelling. We almost have to see ourselves as a canvas and the client uses styling, makeup and the photographer to project their vision on us. You almost become a faceless doll that gets to put on a new look each time. I think one of the main reasons why I book so many jobs is that my face is really versatile, they can change my look a lot very quickly.

Some of my weeks are proper blog weeks when I can almost give 100% time to you guys, but this is going to be more of a modelling week. I’m actually at the moment on my way up to Leeds for a two-day bridal shoot. I love shooting bridal, especially since I got married myself, it makes me feel really nostalgic. It’s so unfair that you only get one wedding! But at least this way I get to wear a few more lovely dresses.

I have this idea of arranging a party every year where all my friends get to wear their wedding dresses again. I mean the PPW on that thing is really terrible! 

Something that can be a bit tricky when I go away for shoots like this is that I have no idea what the hotel or B&B will be like. Here in England I have ended up in anything from an old ladies guest bedroom (-”your room has a colour tv”, she proclaimed proudly. The other model was not so lucky, hers was black and white) or sometimes we end up in beautiful castles. Internet is a bit of a hit and miss, but luckily my phone hotspot tends to do the job.

Another thing I find a bit strange is that most of my clients don’t care that I’m a blogger, on the contrary, a lot of times they tell me not to mention them or their products on the blog. If roles were reversed I would have seen it as free advertising. Of course, there are campaigns that are all secret and new not yet released products to keep secret, but what about the rest?

We’ll see if I will be allowed to snap from set tomorrow

(oh, yes… Tess.Montgomery if you are not following me already. Warning – I Like to talk…a lot.)

Now I’m going to ”accidentally” kick the guy sitting in front of me who has taken up most of the table and almost all the space under the table too. He is not even a big guy… I have to sit with my laptop on my lap. *Sigh*

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Wow! Läckra bilder och verkligen kul att se så många olika ”versioner” av dig (hoppas du förstår vad jag menar, hehe) ?