Mindful Monday – Please Remember To Be Nice To Yourself!

Remember to be nice to yourself

For the English version, please see the bottom of the post

—-

Vi lever i ett samhälle då mycket av vad andra gör och i många fall även det mesta av det vi själva gör är öppet för allmänhetens beskådan. Med social media är det så himla lätt att både dela sitt eget och kika på andras liv och med det så kommer automatiskt en risk att vi börjar jämföra oss med varandra.

—-

Problemet med det är att du aldrig kan vinna en sådan jämförelse, för det någon annan gör kommer alltid att kännas roligare och bättre, mest för att vi automatiskt är väldigt självkritiska.

Så i dagens Mindful Monday vill jag påminna er om att vara snälla mot er själva.

Jag känner fantastiska människor som gör fantastiska saker i sitt liv, men som aldrig känner att de gör nog. Om de gör 99% rätt så kommer de att fokusera på den 1% som blev fel. Jag tror att det är väldigt typiskt för högpresterande personer att ha väldigt höga krav på sig själva, men det funkar inte i längden att vara så hård mot en själv. Trots att man kanske är världens mest lyckade människa så kommer det inte att kännas så om man lägger för mycket fokus på det negativa.

Jag har själv blivit mycket bättre på att vara snäll mot mig själv och det har verkligen gjort skillnad i mitt liv. När den där lilla rösten i mitt huvud säger till mig att jag inte är nog eller har gjort nog, så stannar jag numera upp och inser att jag är för hård mot mig själv. Och det är egentligen det enda som krävs, att inse när vi är orättvisa mot oss själva.

Så för varje gång det händer så balanserar jag upp det med någonting bra, så att vågen blir lite mer jämn och närmare verkligheten. Allra bäst skulle det ju vara om vi helt slutade jämföra oss med varandra och bara körde vårt eget race, men det är lättare sagt än gjort och någonting jag tror att de flesta av oss behöver jobba på.

Så den här veckan kan vi väl lova varandra att inse när vi kritiserar oss själva för hårt och väger upp det med en bra tanke? Så kanske så småningom blir det naturligt att tänka de där bra och fina tankarna om oss själva istället för det negativa och hårda.

—-

Om du gillar det här inlägget, kolla även in dessa;

The Art of Believing In Yourself
10 Things To Do Every Day To Make You Happier
Time To Fall-Clean Your relationships

…och följ mig jättegärna på Bloglovin’, så blir jag glad!

—-

For English Version, please click below

Remember to be nice to yourself

—-

We live in a time where it’s incredibly easy to both share everything we do and see what everyone else is doing. Trough social media it’s all open for anyone and everyone to show off their lives and compare themselves to other people. Which is not always the most healthy thing to do.

—-

The biggest problem is that once you start comparing, you will never win. We are by nature very self-critical and what other people have and do will always see just that little bit better.

So for today’s Mindful Monday I would like to remind you to be nice to yourselves.

I know incredible people, doing incredible things with their lives, but still, they never feel like what they do is enough. If they get it 99% right, they will still focus on the 1% that went wrong. I think it’s quite typical for highly achieving people to have really high demands and expectations on themselves. So even though we all look at them thinking they are very successful, they might not feel like it, because they are choosing to look too much at the negatives.

I have gotten a lot better at being nice to myself in the last few years, and it has really made a massive difference. When the little voice in my head tells me I’m not enough, these days I stop and realise that I’m being too hard on myself. And that is all it actually takes, the realisation of when we are being unfair to ourselves.

So for each time this happens, I make sure to balance it up with something good, to make the positive matter just as much as the negative and trough that I get a much more realistic view of what is actually going on. Of course the ultimate would be if we completely stopped comparing ourselves to other people and just did our own thing, but that is a lot easier said than done and something most of us really need to work on.

So let’s promise each other, this week when we criticise ourselves a bit too harshly, can we please then weigh it up with something positive? Then hopefully, we will get used to thinking nice things about ourselves and end up putting a lot less pressure on everything to always be perfect.

—-

If you like this post, why not check out these?;

The Art of Believing In Yourself
10 Things To Do Every Day To Make You Happier
Time To Fall-Clean Your relationships

…and since I don’t do the whole email list thingie, feel free to follow me on Bloglovin’, instead!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *