Mindful Monday – Sober October

Mindful Monday

—-

Jag kom på ett par dagar in i Oktober att jag helt hade missat Sober October. Men jag bestämde ändå att det var en bra tid för en vit månad, även om det var lite sent påtänkt.

—-

Just till jul så blir det så otroligt mycket alkohol för kroppen att hantera med julfester, julafton och nyår. Jag fyller även år i December och vi åker till New York då, så det blir nog en hel del fest. Att köra en vit månad precis nu mittemellan sommar rosén och julfestligheterna känns optimalt.

Sedan den 5e Oktober kör jag Sober October och det har gått riktigt bra hittills. I lördags var vi på vår Peruvianska favoritrestaurang Mommi här i Clapham och för att inte känna mig utanför så drack jag en väldigt god mocktail. Visst det blev lite sockrigt, men det hade det ju blivit oavsett om det var alkohol i glaset eller inte. Jag kände mig precis lika festlig som vanligt och vaknade upp tidigt och i fin form i söndags.

Så jag tror att min approach kommer att bli att festa till det med mocktails när alla andra drinkar. Vin är lite svårare, men jag får helt enkelt bli duktig på att hitta goda alternativ. Det behöver ju inte bara vara vatten för att det ska vara alkohlofritt. Jag är inte på någon hälsomånad mer än alkoholmässigt. Så lite socker känns faktiskt inte så farligt, jag är ju inte den som sitter på soffan och äter lösgodis särskilt ofta ändå.

Jag tänkte göra lite research på goda alkoholfria drinkar och alternativ som jag kan dela här i bloggen om det känns intressant? Någon annan som vill hoppa på Sober October?

Och innan någon gratulerar mig till ”graviditeten” får ni gärna läsa det här inlägget.

—-

Andra Mindful Monday inlägg hittar du här;

10 Things To Do Every Day To Make You Happier
Time To Fall Clean Your Relationships
7 Tips On How To Sleep Better

—-

For English version, please click below

Mindful Monday

—-

I only realised a few days into October that I had completely missed ”Sober October”. So I decided that late was better than never and from the 5th of October, I’m having a month without alcohol.

—-

To be honest, with the fast approach of the silly season including parties, Christmas and new years, I cannot imagine a better time to give my liver a bit of a break.

It’s also my birthday in December and we are heading to New york to celebrate, I have a feeling it will include some partying and lots of good food and wine. So to have a sober month right in between the boozy summer months and then is pretty ideal.

So I’m about a week in and my first temptation was when Garth and I headed to Peruvian restaurant Mommi here in Clapham on Saturday night for a date night. They make the most delicious cocktails and I almost gave up on sober October even before I started, but changed my order last minute to a mocktail. No harm in trying one alcohol-free version right? And it was just as yummy as the regular ones! I honestly felt no different sipping on my mocktail than if it would have been alcohol in it. Sure, it’s sugary, but it would have had just as much sugar in it if it was a regular drink. And the best part of it was waking up early feeling fresh on Sunday morning. Halleluja!

So I think my way of coping will include juices and mocktails. Wine might be a bit harder, but I will do my best and try to think of nice options. It’s not like I’m on some massive health kick, so a bit of sugar is ok. I don’t normally eat loads of sweets, so for a month I can get my sugar from drinks instead of cake.

My next mission is to research some non-alcoholic drinks to whip up at home.

Would you like me to share them with you here on the blog? Maybe you have some great recipes you love? Anyone else doing sober October?

—-

Don’t forget to check out these Mindful Monday posts;

10 Things To Do Every Day To Make You Happier
Time To Fall Clean Your Relationships
7 Tips On How To Sleep Better

…and before anyone congratulates me on my ”pregnancy”, please read this post.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Seedlip är en jätte god alternativ. Den drycker jag hemma med tonic och det känns ändå ”vuxit” istältet för att dricka saft eller andra sockriga drinkar när andra drycker alkohol!
  Puss!

  1. Hej Emma!

   Men gud, den ser ju helt perfekt ut! Jag ska beställa hem den direkt! Tack för ett super tips!
   kram
   Tess

 2. Jag drack en jättegod alkoholfri espressomartini för ett par helger sedan. Tyckte alla mocktails verkade så söta så jag frågade bartendern om en alkoholfri variant av min favorit. Om jag inte minns fel så var det bara espresso, lite mocka (sån där essens som man kan få i kaffet på ex costa) o pyttelite grädde så att det skummar. Rekommenderas om du gillar vanliga espresso martinis.

  1. Hej Sandra! Men det låter ju toppen, måste testas! (Dock vet jag inte om jag skulle kunna sova efter en sån på kvällen!
   kram
   Tess

 3. Verkligen sjukt att kvinnor ska behöva tåla dessa spekulationer kring deras egna kroppar! Inte sällan kommer de (IRL snarare än på bloggar då) från karlar. Kanske borde vi alltid säga till män som går och kissar, nämen åååh, har du problem med prostatan? Det är ungefär lika närgånget och none of our business som deras kommentarer kring kvinnors kroppar.

 4. Snubblade över och sparade faktiskt nedan länk eftersom jag tyckte den som heter Raspberry Temptation lät fantastiskt god. Men då älskar jag i gengäld både hallon och grapefrukt ? http://www.ellematovin.se/bjud-pa-alkoholfria-mocktails/

  1. Hej Clara!

   Men gud så gott, den måste jag testa!
   kram
   Tess