My 2 Wonder Products For A Perfect Dewy Base

My Makeup Base favourites by TessM.se

—-

En av de vanligaste frågorna jag får av mina läsare är vilka sminkprodukter jag använder för att få lyster i huden. 

—-

Jag har egentligen bara två basprodukter som jag alltid är trogen, i övriga dejtar jag många olika beroende på humör och vad jag har hemma.

Jag hittade Naked Skin från Urban Decay för mindre än ett år sedan och har varit helt förälskad sedan dess. Jag hade letat efter en perfekt foundation sedan min favorit från Chanel slutade att tillverkas och hade nästan gett upp hoppet. (UD skulle bara våga sluta göra den här!)

Foundationen är precis lagom täckande, men låter fortfarande min naturliga hud lysa igenom. Den täpper inte heller till mina porer eller känns kakig eller ojämn under dagen. Jag har en känsla av att den här produkten har vunnit mig en och annan casting.

Jag applicerar den med en lätt fuktad beauty blender och börjar från näsan och jobbar utåt för ett naturligt resultat. Jag är alltid noga med att inte missa halsen och öronen, så att jag inte får linjer eller ojämn hudton. Jag har färgen 4.0 i min Naked Skin foundation, så mellanmörk med en olivfärgad underton.

Ovanpå min foundation lägger jag en concealer under ögonen och precis runt näsan. Just nu använder jag antingen en från Bobbi Brown eller Make Up Stores ”Cover all mix” (adlink). På toppen lägger jag ett genomskinligt eller lätt färgat löspuder, jag har ett par olika som jag växlar mellan, så ingen direkt favorit. 

Men min riktiga hjälteprodukt för fin lyster i huden är ändå min gamla trotjänare ”Wonderpowder” i färgen ”Kalahari” från Make Up Store. (adlink) Jag använder min vanliga puderborste och ser till att inte få för mycket puder på en gång, sedan cirklar jag försiktigt toppen av kindbenen, ögonlocken och läpparna. Efter det tar jag en fluffig mindre ögonskuggepensel, doppar i lite mer puder och dra försiktigt på nästippen och näsbenet, amorbågen och precis under ögonbrynet.

Et Voila!

Jag hoppas på att nästa Skincare Sunday ska få bli i form av en Vlogg *håller tummarna att jag inte lovar för mycket nu* men jag tycker att det är så mycket lättare och roligare att prata hudvård och smink i ett rörligt format. 

—-

Fler skönhetsinlägg hittar ni här;

It’s Time For A New Skincare Routine For Fall
My Perfect Budget Lipstick Favourites
The 5 Best Moisturising Serums I Have Ever Tried

…följ mig på bloglovin’ vettja!

For English Version, please click below

My Makeup Base favourites by TessM.se

—-

One of the most recurring questions I get from my readers is what makeup I use on my skin to get a natural dewy glow.

I’m actually only in a committed relationship with two of my base products, with the rest I like to play the fields a bit depending on what I have at home, my mood or fancy experimenting with that day.

My first nugget of excellence is the amazing Urban Decay Naked Skin foundation (adlink) I was introduced to less than a year ago. I had been looking for the perfect foundation forever and this one really stands out. It has a medium coverage but still lets my skin and freckles show trough, never feels cakey or heavy and doesn’t crease or move. Doesn’t that sound like a dream? Well, I could not be happier, so I’m holding on to this one for a good while (don’t you dare to discontinue it Urban Decay!). I have a feeling this product has won me a casting or two.

I apply it with a moist beauty blender and start at the nose and gently blend outwards. I always make sure not to forget my neck or ear, for an even skin tone without any makeup lines. The colour I use is 4.0, a medium shade with an olive undertone.

On top of my foundation, I add a bit of concealer under my eye and around the nose. I have a couple of different ones from Bobbi Brown, or I use the ”Cover All Mix” (adlink) from Swedish makeup brand, Make Up Store. On top of this, I add a bit of neutral powder. I have several ones I like and find that most loose mineral powders work really well for me.  

Then it’s time for my all-time hero product ”Wonder powder”(adlink) by Make Up Store in the shade ”Kalahari”. It’s like a normal loose mineral powder, only it gives this amazing sheen, so I use it more as a highlighter. I have been using this product since I was a teenager and cannot recommend it enough (it also last for ages, so worth ordering or getting from a Swedish friend!). If you ever want to dress up like an aline or Twilight type of glow in the sun vampire, use this powder in your whole face. You will truly light up the room.

If you ever want to dress up like an alien or Twilight type of glow in the sun vampire, use this powder in your whole face. You will truly light up the room.
I use my regular powder brush and carefully apply the wonder powder in circular motions on top of my cheekbone, eyelid and even my lips. After I reach for a fluffy eyeshadow pencil and apply some more concentrated powder to the tip of my nose, the nose bone, cupid’s bow and under the eyebrow for more of a highlighting effect. This is by far the most natural looking highlighter I have ever tried.

Et Voila! The perfect dewy and glowing natural base.

I’m hoping to be able to deliver next week’s skincare Sunday as a vlog *hoping I’m not promising too much now*. It’s so much more fun to talk beauty and makeup in a moving medium, so exciting!

—-

You can find some more beauty posts here;

It’s Time For A New Skincare Routine For Fall
My Perfect Budget Lipstick Favourites
The 5 Best Moisturising Serums I Have Ever Tried

…and don’t forget to show me some love on bloglovin’ !

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Hej Tess! Tack för en fin och varm blogg, kikar in ibland och får alltid bra tips etc., skall kika in denna foundation.
  Nu till en crossfit fråga! Har tränat i ca 2 månader och är frälst. Blir starkare och smidigare för varje pass och det är en riktig kick att känna att alla burpies inte varit i onödan 😉
  MEN, mitt lilla problem ligger i det att jag får otroligt svårt att sova efter ett pass, trots att jag går vid 17-tiden, äter bra mat men inget efter kl. 20 och sover mellan 23-07. Jag har funderat på om det är pga chocken för koppen att träna HIIT. Ingen aning om du har någon spaning men tyckte det var värt att se efter.
  Ta hand om dej, stor kram!
  /Julia

  1. Hej Julia!

   Vad roligt att du tycker om crossfiten, den är verkligen en (bra) shock för systemet. För mig blev det tvärtom, jag sov sååå mycket mer när jag började. Kanske har din kropp svårt att komma ner i varv. Driker du kaffe på eftermiddagen eller tar pre-workout? Kan det ha med laptops och telefonen att göra. Det känns ju som att det har med att kroppen är uppe i varv att göra. Testa att ta en lång varm dusch efter och att meditera i 10 minuter eller tretcha ut med en youtube yoga session när du kommer hem kanske?
   kram
   Tess

   1. Hej igen!
    Tack för bra tips, jag håller med om att det säkert har att göra med att kroppen är ”uppjagad”. Skall helt enkelt lägga krut på att varva ned mentalt, tror det är där skon klämmer. Yoga avslappning/ meditation låter super.
    Men också ganska häftigt att ett pass på en timma kan ge så mycket energi!
    Ha en härlig dag! 🙂
    Kram Julia