The Olive Report

Olive Valentina The Frenchie by TessM.se

Olive har klagat lite över att hon inte har fått vara med på bloggen på ett tag, så jag tänkte ge er en liten Olive-report.

För er som inte vet så var Olive min Alla Hjärtans Dag – present året efter vi gifte oss. Därför heter hon Olive Valentina Chamberlain. (@OliveValentina_TheFrenchie på Instagram).

Ras – French Bulldog.

Hon är renrasig, men väldigt liten. Vanligtvis väger frenchies mellan 12-18 kg, hon är knappt 8 pannor vår lilla skrutt. Det första alla säger när det träffar henne är hur liten hon är. Men det är toppen, för jag kan lyfta upp henne när som helst.

Frenchies är även avlade att inte ha en svans, men hon har en liten pluttig stump som faktiskt viftar sött när hon blir glad. Hon har som tur var inga andningsproblem som många frenchies har. Dock är hon allergisk mot gräs, men får en mirakelmedicin varje dag som tar bort alla symptom.

Ålder – Hon fyller 2 år i November, så en liten tonåring.

Färg – Hon har en svart bas, men med blonda slingor. Det kallas ”black brindle” och hon blir bara ljusare och ljusare.

Olive valentina the frenchie

Smeknamn – Olsy, Ols, Princess, Puppy pants, Pup pup… (Garth kallar henne ”Ratbag” när de busbråkar)

Bästis – Vega, den Italienska Spinonen. (Josefinas voffe). Hon är 3 ggr så stor, men Olive är ändå the boss. Vi kallar dem ”Pinky and The Brain”.

Humör – Världens gladaste, men samtidigt lugnaste lilla voffe. Hon twerkar och kommando krawlar i hallen när vi kommer hem, men älskar att krulla upp sig på den mjukaste kudden i soffan och snarka loss med tungan hängade ur munnen.

Hon är otroligt tålmodig med allting från barn och andra hundar till alla vuxna som stannar på gatan för att klappa henne. Det är tur att hon är så social och tycker att det är kul med nya människor, för hon får väldigt mycket uppmärksamhet. Jag blir fortfarande överraskad av hur många människor som ler mot henne när vi går förbi.

Hon är så glad, snäll, rolig och gossig. Sover gott i sin egen lilla säng i vårt sovrum och får komma upp och mysa i bland på mornarna.

På dagarna – Antingen följer hon med mig på castingar, ligger och snarkar i mitt knä när jag bloggar eller om jag plåtar så går hon ut med sin promenadkompis Cathy och ett par andra hundar till parken.

I dag och i morgon jobbar jag för The Savoy hotell här i London, så hon får hänga med Cathy. (Följ mig på Snapchat för en sneak peek Tess.Montgomery)

Olive är verkligen min lilla bästis och side-kick. Jag kan inte tänka mig en tillvaro utan Ols, hon ger så mycket glädje och ser till att jag tar en paus och går ut i parken mitt i dagen. Jag tror verkligen att husdjur gör oss lugnare, gladare och lyckligare i livet.

Har du ett husdjur? En hund, katt eller kanske någonting mer ovanligt? 

For English, please click below.

Olive Valentina The Frenchie by TessM.se

Olive has been complaining about not being featured on the blog recently, so I think it’s time for an Olive report!

For you who don’t know, little Olive was my valentines gift from my hubby the year after we got married. That’s why her full name is Olive Valentina Chamberlain. (@Olivevalentina_thefrenchie on Instagram)

Breed – French Bulldog.

She is a full frenchie, just quite a small one. Usually frenchies weigh 12-18 kg and our little girl is barely 8! It tends to be the first thing people comment on when they meet her for the first time. But it’s great for me because I can pick her up whenever I need to.

Frenchies are meant to be born without a tail, but she has this little funny stumpy thing that actually wiggle when she is happy. Luckily she has no breathing problems like some frenchies do, however she is allergic to grass. Luckily we have this miracle medicine that removes all her symptoms, so it doesn’t really affect her.

Age – She turns 2 in November, so basically a teenager.

Colour – She has a black base, but with blonde highlights. It’s called a ”black brindle” and we are noticing that she is becoming lighter and lighter all the time.

Olive valentina the frenchie

Nick names  – Olsy, Ols, Princess, Puppy pants, Pup pup… (Garth calls her ”Ratbag” when they play fight ).

Best friend – Vega, The Italian Spinone (Josefinas doggie). She is more than 3 times her size, but Olive still is the boss. We call them Pinky and The Brain.

Personality – She is the worlds happiest, but at the same time calmest little doggie. She twearks and commando crawls when we come home, but prefer to be curled up on top of the softest pillow in the sofa and snore away with her tounge hanging out.

She is incredibly patient with everything from kids, other dogs and also all the grown ups who stop us on the street to cuddle. Luckily she is really social and loves attention, because she gets a lot of it. I still get so surprised by the amount of people who smiles at her when we walk down the road.

She is such a lovely little character, sweet, funny and cuddly. Every night she goes to bed in her little bed next to ours and every morning she wakes up and pop her head over the edge of the bed with a ball in her mouth. Some mornings she get to come up and have a cuddle.

During the days – She either comes with me to castings, sleeps in my lap while I’m blogging or if I’m shooting she hangs out in the park with her dog walker Cathy and a bunch of other doggies.

Today in shooting for the Savoy hotel, so she is  getting looked after by Cathy. (Check out my snapchat Tess.montgomery for a sneak peek from the shoot).

Olive really is my little best friend and side kick. I can’t imagine a life without her little funny face. She brings so much joy and also make sure I take breaks when I’m working and get some fresh air now and then. I really do believe pets makes you happier and healthier.

Do you have any pets? Cats, dogs or maybe something a bit more exotic?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Jag har en liten affenpinscherkille, fyller 6 månader om några dagar. Han är världens härligaste och jag är så glad att jag skaffade honom! Han berikar verkligen livet – som du säger, man blir så mycket mer harmonisk och glad av ett husdjur!

 2. Skulle verkligen vilja ha en hund. Men om man är borta mellan 12-15 timmar om dagen fungerar det inte. Förhoppningsvis fungerar det bättre i framtiden 🙂

 3. Jag har en vit liten 5 månaders British shorthair – kanske världens gulligaste katt! (helt opartiskt, då ;-)) Hon är verkligen busig och följer efter mig vart jag än ska, så man får akta att så att man inte stiger på henne.. Väldigt social och nu när jag haft henne i ca 2 månader, så är hon hur gosig som helst. Det bästa är när hon lägger sig i ens famn och myser loss!

 4. Hej Tess!

  Kul att du är så glad för din lilla hund! Jag har dock en fråga, och menar inte att låta elak eller något. Jag har förstått att french bulldogs har blivit en jättepopulär ras och de verkar hur mysiga som helst! Jag och min kille diskuterar just nu vad för en hund vi själva kan tänka oss.

  Min fråga är hur tanken var med er hund, nu visste du kanske inte utan det kanske helt var Garth som valde, men hur tänker man när man köper en renrasig hund när man vet att rasen ofta har problem? Det varierar ju mycket mellan raser, men hos vissa raser så får ju mer än hälften av alla hundar t.ex cancer, andningsproblem, dåliga höfter, dåliga ögon osv i all oändlighet. Nu hade ni visst tur med Olive, men är det inte ändå lite sorgligt att tänka på att hon ska äta medicin varje dag (eller iaf de dagar hon är ute på gräs) i hela sitt liv?

  Menar alltså inget illa och klandrar inte någon, min bror har själv precis köpt en renrasig italiensk vinthund så jag förstår ändå att man går efter vissa raser pga deras kvaliteter. Det jag inte förstår är varför den ska vara just renrasig istället för en mix? Jag tycker bara själv det är så svårt att försvara att vilja ha en renrasig hund, när det nu är en ras som man vet ofta har allvarliga problem.

  Är det inte lite som med en bebis? Man skiter ju i vilken ögonfärg, hårfärg, längd och vikt, så länge man får ett friskt barn? Tänker man inte lite samma om en hund? Att man gärna vill ha ett djur som kan trivas med livet och vara obrydd och utan risk för att bli för tidigt sjuk eller genomgå onödigt lidande?

  Förstå mig rätt nu, jag tror absolut inte att olive lider eller har ett dåligt liv! Vill bara veta om det var något resonemang bakom en renrasig hund?

  1. Det är en myt att blandraser är friskare än renrasiga hundar. Med renrasiga hundar köpta från en seriös kennel så har man hela hälsohistoriken. Självklart kan en hund få dåliga höfter eller andra problem ändå, men man tar ett informerat beslut. Det bästa är ju att köpa en hund från en ras som knappt har hälsoproblem.

   Blandrashundar har ofta renrasiga föräldrar (om det inte är en riktig gatukorsning vill säga!), och troligtvis är de föräldrarna inte tillräckligt bra för renrasig avel. Varför då ta valpar på dem alls? För att de är snälla och gulliga?

   Alla som har en hund, renrasig eller blandras, borde verkligen göra de hälsotest som är viktiga för den hund man har. Tyvärr tror många att blandraser är superfriska och eventuella problem med de raser i hundens blandning aldrig kan framkomma.

   Köp en hund som passar er, oavsett vad det blir för blandning eller ras – gör de tester som krävs!

  2. Blandraser behöver inte vara friskare. En blanding av två sjukliga raser kan lika gärna ärva båda rasers sjukdomar! Men jag håller med dig annars, jag skulle själv aldrig köpa en fransk bulldog eller annan ras som är extremt sjukdomsdrabbad pga idiotisk avel. Särskilt raserna med andningsproblem tycker jag det borde bli förbjudet att avla på och jag vill absolut inte stödja den aveln genom att köpa en ras som avlats fram för att ha ett udda och hälsoskadligt utseende. Många raser har svaga punkter, men tex HD drabbade raser blir lite annorlunda för där handlar det i regel om hundens stl och vikt, och alla seriösa uppfödare röntgar hundarna så där kan man ganska enkelt undvika att stödja skadlig avel. Jag har en collie och deras svaghet är ögonen, men där ögonlyser man hundarna och annars är det en mycket frisk ras. Jag förstår att man älskar sin hund oavsett sjukdomar och svagheter, men jag kan inte förstå att man vill köpa en ras där aveln har gjort hundarna så sjuka att de ofta inte ens kan gå promenader pga andningsproblem. Visste ni hur dålig hälsa rasen har? Ni har hatt tur med Olive som ”bara” är allergisk mot gräs.
   Många är inte insatta och väljer en ras pga att den är söt och trendig, för tillfället är fransk bulldog, mops och chiahuahua väldigt trendiga och populära. I mina ögon är inte tex en mops söt och vacker, jag ser en stackars liten hund som strävar med att andas pga att någon har tyckt att ett tillplattat ansikte var gulligt och avlat fram mer och mer extrema nosar. Har själv astma och vet hur hemskt det är att inte få luft. 🙁
   Chiahuahuan har otroligt svåra födslar och måste i regel ha kejsarsnitt. Vissa schäferlinjer ser ut som räkor och har svåra ryggproblem. Shar pei får exem och ögoninflammationer pga all hud. Detta är bara några få av många raser som avlats på utseende istället för funktionalitet och hälsa och jag tycker det är så fel! 🙁

 5. Jag har en Berner Sennen-kille som fyllde 11 år i lördags. Han är med mig varje dag på jobb och ligger just nu bredvid mitt skrivbord och sover.
  Han är verkligen min bästa vän och är med mig nästan var jag än går.

 6. Hon är verkligen bedårande lilla Olive! Tycker hon vrkar vara en otroligt sympatisk liten tjej ? Har alltid, alltid velat ha hund och längtar efter dagen det blir en liten valp. Har (av en olyckshändelse faktiskt) två katter sen fyra år tillbaka som sätter guldkant på vardagen i stället. Hankatten tror seriöst att han är hund och honkatten är min domderande lilla skugga som tycker min livsuppgift är att ligga still i sängen eller soffan så hon kan använda mig som huvudkudde ? Presenterade dem kortfattat nyligen i det här inlägget: http://www.bossbloggen.se/vardag/en-mysig-lordagsmorgon/

 7. Älskar inlägget! Olive 4-Ever!

 8. AnnMarie

  Vad roligt att läsa om lilla Olive!
  För mig är mina djur det absolut bästa som finns. Jag har en nordsvensk som jag haft i snart 17 år, fick honom när jag var 12 år. Har dessutom en welsh cob som är 4 år nu och är tänkt att bli min påläggskalv när nordisen blir äldre samt en shettis. Har dessutom två katter och min man har en minigris. På gården finns dessutom två kvigor får, höns och hund. De allra bästa stunderna i livet är när en får gå hemma på gården och småprata med de fyrbenta vännerna.

 9. Vi har en chinchilla 🙂 har haft chinchillor i 10 år, de är så roliga. Tyvärr är vår lilla tjej ensam sedan ett par månader då hennes livskamrat gick bort. Min första chinchilla var en riktig personlighet som blev helt tokig när maken spelade gitarr. Helst ville hon sitta på gitarren medan han spelade.

  Vi har också en helt fantastisk liten shetland sheepdog-tik. Vi har tagit över henne från vänner vars son blev allergisk, och nu kan vi inte tänka oss ett liv utan henne. Hon är med överallt, inklusive mitt jobb, och där älskar de henne lika mycket som vi gör. Hon är precis som Olive väldigt liten för sin ras och väger bara runt 8 kg, men det gör ingenting, eftersom hon är en riktig knähund 🙂

 10. Hon låter som en underbar liten personlighet! Jag och min sambo har en vanlig bondkatt, en maine coon på 9 kg (!!!), en kanin, 3 ankor och en häst. Husdjur gör livet bättre, både de man planerar att köpa och de som får flytta in av en slump. Man lär sig lite om livet av djur❤