How I Met Garth

Our first photo together

Vår första bild tillsammans, i Brighton när vi var där för Gay Pride.

Jag har fortfarande en hel del vänner som är singlar och pratar väldigt mycket med dem om just kärlek och relationer. Allra mest om hur man träffar ”den rätte”.

Jag kan inte riktigt säga att jag visste direkt att Garth var den rätte för mig. Det började ju faktiskt med att han stalkade mig ett ganska bra tag.

Han dök upp på yogan, puben och även i butiken. Jag dejtade en annan kille under den tiden och insåg först efter ett tag att Garth var vart jag än vände mig. Men tänkte väl att det berodde på att vi bodde i samma område och gick till samma ställen.

Det var ju inte så att han frågade ut mig eller ens flörtade. Han var bara trevlig (och snygg, typ för snygg. Han kunde ju inte vara en bra kille så snygg som han var.)

Ett roligt minne är att jag hjälpte honom att plocka ihop en picnic när han skulle på en blind-date med en annan tjej. Då hade vi ännu inte riktigt ”klickat” ännu.

4

Early days på The Ship

Vi umgicks mer och mer och helt plötsligt insåg jag att jag spenderade mer tid med Garth än killen jag dejtade och det gav mig en tankeställare.

För inte kunde jag väl vara kär i Garth? Han var ju för ung och för snygg och för ja allt. Jag visste sedan tidigare att snygga killar (modellkillar) var en dålig idé och när jag sedan fick veta att han hade spelat professionell rugby så var jag helt övertygad att det inte fanns en chans att han skulle vara en bra kille. Om man lägger till alla tjejerna i området som sprang efter honom så sa min magkänsla absolut nej.

1

Vår första Halloween tillsammans, han var hula girl!

Så därför tog det ett ganska stort antal månader innan jag väl erkände för mig själv att jag var kär i honom, tog det jobbiga samtalet med killen jag dejtade om att jag ville sluta träffas och berättade det för Garth för att se hans reaktion.

För det kunde ju faktiskt bara vara så att vi bodde i samma område, båda gillade yoga och att sitta i ångbastun efter, The Ship var ju den bästa puben i området och det fanns bara två matbutiker inom gångavstånd….

3

Svensk midsommar här i London

Min timing var både bra och dålig.

Garth skulle redan nästa dag åka till Asien i en månad helt själv. Men jag minns hur han bara log och sa att vi skulle hålla kontakten under tiden och det var även den kvällen vi hade vår första ordentliga kyss. (Det var en typ halv vid ett tidigare tillfälle som kom från en hej då puss på kinden som hamnade krokigt och blev lite för lång…).

Det var den längsta månaden i mitt liv.

Vi skrev långa emails till varandra nästan varje dag, skickade voicenotes, bilder och små filmklipp. Jag hade en papperslapp där jag drog ett litet streck för varje dag som gick, så som seriefigurer gör i fängelse ni vet.

Det var under den tiden vi verkligen lärde känna varandra, på riktigt. Det gick från en ytlig attraktion till en djupare förståelse, vi pratade om våra drömmar, mål, och innersta tankar. Nu när jag tittar tillbaka så var Garths resa det bästa som skulle kunna ha hänt oss. Vi blev tvingade att lära känna varandra långsamt och ordentligt innan vi ens hade en första dejt.

2

På The Punch Ball. Det måste ha varit i Movember…

Så kom tillslut dagen då hans flyg landade på Heathrow.

Jag var där såklart och när han klev ut superskäggig och utan skor (han hade tappat dem veckan innan och inte köpt nya. Typiskt Garth.) så visste att jag verkligen var djupt och innerligt kär i honom och att han var lika kär i mig.

Den kvällen hade vi vår allra första officiella dejt på The Ship. Vi skrev ner en lista på 20 saker som vi ville göra innan vi gifte oss, en lista vi fortfarande har kvar och har kryssat av 75% av. Vi hann inte resten innan vi väl gifte oss drygt 4 år senare…

The Ship har förutom den kvällen även varit stället där jag faktiskt såg honom för allra första gången, där han sa att han älskade mig och även där vi hade vår förlovningsfest. Så den puben spelade en väldigt stor roll i vår kärlekshistoria <3

Man vet inte riktigt hur och när man träffar den rätta, eller om den rätta ens är den rätta. Det man vet är att det verkar hända när man minst av allt anar det.

När vi ändå pratar om kärlek, glöm inte att det är sista dagen att tävla om ett diamantarmband till dig och en vän från Drakenberg Sjölin i dag!

9

Antelope Park, Gweru, Zimbabwe 31 Dec 2014, när jag officiellt blev Mrs Chamberlain

For English, please click below

Our first photo together

Our first ever picture together, in Brighton during Gay Pride.

I have a few friends who are still single and we tend to discuss a lot around love and relationship. Particularly about how to meet ”The One”.

I can’t claim that I knew straight away that Garth was the guy I was going to marry. I actually didn’t even consider him as a candidate until after he stalked me for a good while.

He showed up to my yoga class, the pub and he also seemed to need milk every time I was in the shop, because there he was again. It took me a little while to realise that wherever I turned, there was Garth. And I really didn’t think he was stalking me, we lived in the same area and naturally just went to the same places.

He didn’t ask me out, or even flirt with me. He was just nice (and hot, too hot. I was convinced he could never ever be a nice guy!).

I actually at one point even helped him pick out a picnic for a blind date he was going on with another girl. At that point, we hadn’t really ”clicked” yet and it felt like a natural thing to do as his friend…

4

Early days at The Ship

We started hanging out more often and after I while I realised I was actually spending more time with Garth than the guy I was dating. And that made me think…

I couldn’t be in love with Garth, could I? He was too young and too good looking. I knew from previous experiences (mainly working with male models) that very handsome men was a bad idea. And when I found out he used to be a professional rugby player, I was convinced that there was no way he could be a good person. Especially not with all the girls throwing themselves at him constantly. My brain was shouting ”NOO!” whilst my heart though ”maybe..”

1

Our first Halloween together, he was a hula girl!

This is why it took me quite a few months before I finally admit to myself that I fancied Garth. I had to tell the guy I was seeing my heart wasn’t in it, a very difficult conversation and I told Garth about it to see his reaction.

Because we do live in the same area, maybe we both just like yoga and steam rooms. The Ship IS the best pub around and he might just have been drinking loads of milk. So I had to know.

3

One of our first Swedish Midsummers here in London

My timing was both great and terrible.

Garth was booked on a flight to Asia the very next day and he was going to be away for a full month, travelling around on his own. But I still remember how he smiled, told me we should keep in touch and then we had our very first real kiss. (well, there was a goodbye kiss incident where the kiss ended halfway on the lips and lasted a tad too long, but that doesn’t count.)

It was to be the longest month of my life.

We wrote massive long emails to each other almost every day, we sent voice notes, video clips and pictures. I had this piece of paper where I crossed off every day until he was back again.

During this time, emailing and texting, we really got to know one another on a deeper level. Over the month our attraction went from a shallow fancy to a deeper understanding of each other. We shared our hopes, dreams, goals and secrets. We had to get to know each other brain to brain before we even had a first date. This was probably the best thing that could ever have happened to us.

2

At The Punch Ball. It must have been during Movember…

Finally, the day arrived when he landed at Heathrow airport.

I was there to meet him of course and when he stepped out all beardy and without shoes (he lost them the week before and couldn’t be bothered to buy new ones) I knew that I was already deeply in love with him and that he felt the same way.

That night we had our first official date at The Ship. We actually wrote a list of 20 things we wanted to do before we got married. A list we still have and we actually managed to cross off about 75% of it before we got married 4 years later.

The Ship has truly been a special pub for us. It’s the place where I first saw Garth, where he told me he loved me for the first time and where we had our engagement party.

You never know when and where you will meet ”the one” or even if ”the one” is ”the one”. The only thing you know is that most of the time it will happen when you least expect it.

Talking about love, don’t forget to give your best friend some appreciation, and at the same time have the chance to win two diamond bracelets from Drakenberg Sjölin. It’s the last day today!

9

Antelope park, Gweru, 31 December 2015 when I officially became Mrs Chamberlain

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer

 1. Vilken härlig historia ni har och hur otroligt lyckliga ni verkar vara tillsammans 🙂
  Hur jag älskar bilden från ert bröllop. Hur man ser kärleken i Garths ögon när han ser på dig 🙂
  xx
  http://mariannelle.com/

 2. Alltså eran kärlekshistoria har varit en stor inspiration för mig och jag har dessutom alltid varit sååå avundsjuk på dig som har haffat superkillen Garth haha! Nu har jag träffat en man som är helt olik från alla andra jag mött; ogentleman ut i fingerspetsarna och älskar allt som jag hatar med mig själv. Vågar inte jinxa och säga att han är den Rätte men hoppas innerligt att jag har hittat ”min Garth” 🙂 fattas bara ett kärleksbarn! ( läs hund hehe) tack för att du fortsätter att blogga !

 3. Steohanie

  Tess I love this !! Snalla fler inlagg om relationer och killar. Du verkar kunna allt sadant!!! Xx

 4. Såå mysigt kärlekshistoria! Fler såna tack, er historia gjorde mig riktigt glad i själen och min dag kommer att börja en bra ruta! Mer kärlek 🙂

 5. Underbart inlägg! Heja er!

  Jag hade lite samma tankar när jag träffade min pojkvän… han är ”snyggast i stan” och hade en svans av tjejer efter honom när vi började ses… men vem kunde tro att bakom hans fina yttre fanns ett tusen gånger finare hjärta, och en skarp hjärna!

 6. Michaela

  Så himla härlig kärlekshistoria! En nyfiken fråga, vilket år är Garth född? 🙂

  1. Hej Michaela!
   Tack gulle! Han är född -85 och jag -82.
   Kram
   Tess

 7. Gud vad underbart att läsa 🙂

 8. Isabel Gustafsson

  Åh vad fantastiskt att höra! Blir varm i hjärtat av att läsa sådana här inlägg!

 9. Ni är så fina ihop och verkar ha ett sånt sunt äktenskap. Kram

 10. Sååå fint inlägg, är så glad för er skull!

 11. Så fint! Tack för att du delade med dig❤️

 12. Kul att höra er historia! Känner verkligen igen det där med att vara nykär och ifrån varandra. Jag träffade min man mindre än fyra veckor innan han skulle flytta till Japan. Vi började dejta trots att han skulle flytta, och när han väl åkt blev det ett intensivt skypande och mailväxlande. När det hade gått tre månader kom han hem över jul och då var det kört på riktigt för mig. Jag var kär. Sista gången han åkte tillbaka hade vi bestämt oss för att satsa helhjärtat på relationen trots att han skulle vara på andra sidan jorden i minst 6 månader till. Det tog 10 dar innan han ringde mig och talade om att han sagt upp sin lägenhet, sagt upp sin studieplats och skulle komma hem eftersom han inte ville vara ifrån min längre. Han var bara borta två veckor totalt men de veckorna var de längsta i hela mitt liv. Han flyttade hem till mig samma kväll som jag hämtade honom på flygplatsen, vi förlovade oss ett par månader senare och nu har vi varit gifta i 3 år 🙂

 13. Vilken härlig historia ni har! Och lika glädjande är det att läsa om lyckliga fortsättningar. Tack för en grym blogg!

 14. Underbar läsning, fick gåshud och tårar i ögonen flera gånger. Haha, blödig man är! Tack att du delade med dig 🙂 kram fina du!

 15. Men åh!! ❤️❤️❤️

  Så himla fin berättelse. Ni är ett underbart par!