Mindful Monday – Time To Get Ready For Fall

Mindful Monday - Get Ready For Fall by TessM.se

Jag ÄLSKAR sommaren, det är utan tvekan min favoritårstid och om jag kunde välja så skulle det vara sommar jämt.

Hösten är den årstiden som jag gillar minst, eller det trodde jag i alla fall till helt nyligen. Det är egentligen bara vädret som gör att jag tycker om sommaren så mycket och det är rusket och blåsten som gör hösten så himla trist.

Men om jag tittar på det ur ett jobb-perspektiv så är ju hösten sååå mycket roligare än sommaren. Det är ju då allting händer, sommaren är mest dö-tid då alla och allting går på sparlåga. Skönt, men ganska tråkigt egentligen.

Så därför känner jag mig extra peppad att dra igång den här hösten på riktigt!

Först och främst så är det världens bästa nystart, om du vill vända ett blad, skapa en ny vana eller börja någonting nytt så är Spetember den perfekta månaden. Efter sommarens lata dagar så känns det bra att bita tag i någonting rejält och känna riktigt go och driv igen. Vi är utvilade nog att ha energin att se på saker med nya ögon.

Det är nu vi ska utvärdera, sätta upp nya mål, undersöka om det vi har gjort tidigare verkligen funkar, eller om formulan behöver justeras en smula. Kanske finns det ett nytt kliv att ta? Någonting läskigt men spännande att ge sig in i?

—-

Det här är vad jag ska fokusera på i September;

? Bloggen;

Komma tillbaka till bloggfokuset med 2 inlägg per dag på veckodagarna och 1 på helgerna. Jag ska även bli bättre på att planera mina inlägg och försöka göra ett par extra som jag kan ha de dagarna när jag plåtar. Så att det inte blir helt tyst här inne eller jag får sitta på dåliga hotellinternet långt in på småtimmarna för att hänga med.

Välja en Creative Assistant. Jag har fått så många bra ansökningar att det är otroligt svårt att välja vilka jag vill gå vidare med, nästa steg är att träffa de som jag känner skulle passa bäst personligen.

Fixa mitt hemmakontor i gästrummet. Jag har bestämt hur det ska se ut, nu måste jag bara införskaffa allt. Så kul!

Börja Vlogga – Jag har skjutit på det eftersom att min gamla laptop inte kunde hantera filmerna, men nu när jag har en ny så finns det verkligen ingen ursäkt längre.

? Hälsa

Verkligen köra min Miracle Morning Routine varje morgon. Jag mår så mycket bättre stressmässigt när jag har haft en lugn skön morgon. Det gör även att jag går upp vid samma tid varje morgon och att jag får bättre struktur på hela min dag.

Gå tillbaka till min Crossfit 3 dagar i veckan. Jag har inte gått på säkert 3 veckor nu på grund av resor och sjukdomar, men i morgon smäller det. Jag funderar även på att planera in 30 minuter yoga här hemma i min Miracle Morning Routine. Så att jag får stretchen och mindfulnessen från det varje dag.

Fortsätta min nutritional coaching med Jamie. Vi har haft lite av en break över sommaren, men i Fredags hade vi en skype session igen. För tillfället fokuserar vi mycket på att hantera stress och sömn.

? Modellandet

Jag plåtade ett helt gäng kampanjer i våras och nu är det dags att börja jaga bilderna till min portfolio. Jag har även en sprillans ny agentur i Berlin som jag är väldigt peppad på att börja arbeta med. Watch this space!

? Vänner

Under sommaren är alla ute och reser eller bara tar det lugnt hemma och även om vi har träffat många av våra vänner så är det vissa som jag knappt har sett alls. Nanna är i Sverige, Gia har haft fullt upp med sin nya lilla bebis Celine och Bailee och jag har lekt rese-kull. Nu är det dags att träffas, bli inspirerade och peppa varandra inför hösten 2016!

—-

Nu är det visserligen fortfarande högsommarvärme här i London, så just det där med vädret känns helt ok. Men jag känner även att det kommer att bli lite mysigt att få sitta inne med en kopp té och raggsockor när vädret väl vänder.

Plus att allt roligt höstmode börjar ramla in i butikerna på allvar. Det ska bli så kul att uppdatera garderoben igen!

Var ligger din fokus i September? Känner du dig peppad inför hösten?

—-

Fler inlägg i samma stil hittar du här;

The Power of Affirmations
My 3 wins Today
My Best Tips on How To Beat the Dreaded Monday Blues

—-

For English, please click below

Mindful Monday - Get Ready For Fall by TessM.se

I don’t know about you, but I LOVE summer. It’s by far my favourite season and if I could choose it would be summer all year around.

Fall is on the other hand, my least favourite season, the darker evenings, rain and cold are not particularly appealing to me at all. Or at least I thought so until recently.

If we remove the weather factor, summer is actually kind of boring. At least work and business-wise. Everyone is on holiday, nothing really happens and you are in some kind of chilled-lull for a couple of months. Really lovely in its own way, but pretty dull in the long run. On the contrary, fall is actually really super exciting.

It’s the perfect time to start over fresh again. After all that time hibernating and resting we can come back with new views, habits and a different mindset. This is when we should be looking at what we have achieved, evaluate, set up new targets, goals and change things up a bit.

September is really the best month to do this and to really push yourself again. You have the energy saved up from the summer, just bubbling to be released and for you to sink your teeth into something new and exciting. Use it!

These are my plans for September;

? The Blog

After a chilled summer, it’s time for me to hit my 2 posts/weekday and 1 post/weekend again. I also need to get better at planning my posts and to have a few pre-written ones to use when I’m travelling for work or shooting. So I don’t need to sit on bad hotel internet until late at night fretting about updating.

Pick a creative assistant. I have had so many great applications, I’m really having trouble picking out a few to meet in person. I’m so excited to take this massive step in my business.

Get my home-office together. I know exactly what I want it to look like, now I just have to buy the furniture.

Start Vlogging. I have been pushing this because of my old laptop not working properly, but now when I have a new one there is really no excuse anymore.

? My Heath

I want to get into and do my Miracle Morning Routine every morning. I feel so much better and a lot less stressed when I get to start my morning in a peaceful mindful way. I also become a lot more efficient and it gives me more time for myself. I like how it makes me get up at the same time every morning and it gives a nice structure to my entire day.

I need to go back to my beloved Crossfit 3 times /week. I have been off for more than 3 weeks because of travelling and illness, but now it’s time to get in there and hit some new PBs. I’m also considering incorporating 30 mins of yoga into my morning routine. To get the stillness and stretch that my body and mind so crave.

I will continue my Nutritional coaching with Jamie. We took a bit of a break over the summer, but last Friday we had another skype session. At the moment we are focusing on handling stress and planning my sleep. It’s really useful to have someone else point out all those small things you don’t really notice yourself when it comes to these things.

? Modelling

I shot a few really cool campaigns this spring, so it’s time for me to chase these pictures for my portfolio. I also have a new agency in Berlin that I’m very excited to work with, so watch this space!

? Friends

Most people have either been travelling or simply just been taking it easy at home most of the summer . Even tough we have seen quite a few of our friends, there are those I feel I haven’t connected with for months. Nanna has been staying in Sweden. Gia has had her hands full with her new little baby, Celine. Bailee and I have been playing travel-hide and seek. Now it’s time to reconnect, check in on what’s been going on in our lives, inspire and motivate each other again. I need my dose of girl-power!

And to be fair, the weather is still incredibly summery here in London. So at the moment we get the best of both worlds, hopefully it will last for a little while longer.

I’m also kind of a little tiny bit looking forward to putting on wooly socks, and to be snuggling up on the sofa with Olive and a cuppa, when the weather outside start to turn.

And let’s not forget all the exciting new fall fashion that is arriving in the shops right about now. I can’t wait to get my wardrobe ready for the new season!

What are your goals for September? Are you feeling excited about fall?

—-

Check out these posts for more on the same subject;

The Power of Affirmations
My 3 wins Today
My Best Tips on How To Beat the Dreaded Monday Blues

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *