The Future of TessM.se


Blog life flatlay by TessM.se-2

Som ni kanske har märkt så har jag experimenterat lite runt bloggen nu under sommaren. Varning för långt inlägg…

Jag har bloggat i 10 år (9 i kategorierna, för min fösta blogg ”Evert” stängde jag ner, så jag firar officiellt nästa år) och tycker att det är hur kul som helst, men på senaste har det känt som att jag har nått en platå och allting har varit väldigt same-same. Så då bestämde jag mig för att skaka om det hela lite, komma med nya friska fläktar och försöka bredda bloggen lite mer, men samtidigt spetsa den.

Förvirrande jag vet, men häng med i mitt resonemang så hoppas jag att jag kan förklara.

—-

Så här har jag tänkt;

1. Bredda – Jag bor trots allt i England och har inga planer på att flytta till Sverige, så att skriva en blogg som mina vänner (och min man) inte förstår känns inte så kul längre. Att börja skriva en översättning på Engelska och få ut TessM.se lite mer i internationella kanaler kändes som ett bra första steg.

Jag deltog i ”Breakthrough Fashionblogger of the year” och fick en ”special mention” vilket jag är väldigt glad över, för det här är trots allt inte en modeblogg. Det bevisade även för mig att jag kan våga ”vara med” internationellt och det är hur kul som helst.

Jag har även dammat av mitt gamla Twitterkonto och har hittat min röst där. Mina internationella läsare som låg på några procent har flerdubblats på bara ett par månader. Så det har verkligen funkat och det är väldigt spännande för mig som har legat på samma läsarantal i säkert 4 år.

Det har även lett till att jag har fått börja vara med på ett hörn på bloggmarknaden här. Gå på fler events, hitta lite bloggkompisar, fått förfrågningar på ett par samarbeten här och där och allmänt fått känna mig lite mer delaktig. Genom att bo här och blogga för den svenska marknaden så får jag göra allt jobbet (även om det är otroligt roligt givetvis), men missar mycket av det andra ”roliga”. Det ÄR kul att träffa andra bloggare, umgås, få gå på roliga events och ha ”arbetskollegor”.

Så om jag ska kunna fortsätta blogga i 10 år till så måste jag få öppna upp bloggen mer och få chansen att både locka till mig fler läsare, få göra mer roliga saker, chanser till samarbeten och slippa leva blogglivet på ”undantag” som jag känner att jag gör när jag sitter här och min publik i huvudsak är i Sverige.

Dock betyder det absolut inte att jag inte vill ha mina svenska läsare längre, det är ju er jag skriver för i första hand. Men jag vill helt enkelt försöka ha lite av varje och göra bloggandet lite roligare för mig personligen, så att jag inte tröttnar. Jag vill få en chans att utvecklas och göra mer helt enkelt.

Blogger flatlay by TessM.se-2

2. Spetsa – Jag känner ett behov av att tighta till bloggen en smula, fokusera mer på ”mina” ämnen så som mode, skönhet, hälsa, inredning, resa och personligt. Nu under sommaren har jag lekt lite med balansen och har haft mer mode ett par veckor, sedan mer personligt, mer skönhet etc för att se vilken feedback jag har fått från er där hemma, men även från mina internationella läsare.

Problemet är att ni vill ha lite olika saker. Svenska bloggar är mer personliga, vi delar mer och visar upp mer vardag. Utländska bloggar är mer polerade med ”How to” och fokus ligger att man ska kunna ta med sig en kunskap från varje inlägg. Personligen gillar jag att ha en mix av de två, lite matigt och lite vardagligt.

Life of a blogger by TessM.se-2

Så efter att ha experimenterat sedan i början av juni har jag kommit fram till detta;

? Mina ”tårtbitar” på bloggen mellan mode, skönhet, hälsa och inredning bör vara ungefär lika stora.

? Den personliga delen ska vara störst, för det är i slutändan det som gör den här bloggen levande och rolig för mig att skriva.

? Resa, som även innehåller London-tips vet jag inte riktigt hur ni känner för. Skulle ni vilja ha mer London rekommendationer?

? Jag funderar på att ha olika dagar för olika ämnen, så att ni vet precis vad ni kan förvänta er när ni klickar in. Så som ”Mindful Monday” (hälsa/mindfulness), ”Fashion Friday” (outfits/mode), ”Skincare Sunday” (Skönhet/produkter/tips) etc.

? Sedan tänkte jag köra serier med återkommande inlägg. Ni har kanske märkt att jag har startat ”Social Media Secrets” där jag visar lite bakom kulisserna på bloggvärlden, twitter och instagram.

Ni får jättegärna komma med förslag på både ”serier”, enskilda inlägg eller återkommande teman för Tisdag (kanske inredning?) Onsdag, Torsdag, Lördag etc?

? För att få en balans mellan de två olika bloggstilarna så har jag som mål att skriva ett personligt ”vanligt” inlägg om dagen. Ett där vi kan mötas som vänner, diskutera saker och bara babbla lite på det gamla vanliga ”svenska” sättet. Så får mitt andra inlägg bli ett lite matigare inlägg där jag fokuserar på  ämnet för dagen. Som en outfit på Fashion Friday tillexempel. Vad tror ni om det?

? Rubrikerna kommer tyvärr att behöva vara på Engelska eftersom att jag villa att alla ska kunna förstå vad inlägget hamnar om, speciellt via Bloglovin’ och liknande. Jag har även klivit in i SEO världen (sjukt förvirrande, men spännande) och tänker även numera på SEO när jag skriver rubriken, så därför kan ett helt vanligt inlägg kännas mer ”polerat” än vad det var förr, den har helt enkelt en mer ”klatchig” rubrik. Men det är faktiskt oftast den enda skillnaden.

? En annan positiv sak är att ni alltid kommer att hitta länkar till saker jag har på mig eller har på bilderna i antingen texten eller i de små rullande collagen nedtill. Det är lite för min egen del (jag får några ören när ni klickar på någonting) men även för att jag ska se vad ni gillar och så att ni ska slippa fråga var någonting kommer ifrån utan att det ska vara givet direkt.

? Jag har, som ni nog har märkt, börjat rekommendera liknande blogginlägg i slutet av vissa inlägg och även det är för att ni ska få chansen att följa den röda tråden inom det ämnet i bloggen. Tex ”Social Media Secrets” Serien. Mitt arkiv är så himla stort och jag har alldeles för många kategorier (och vet inte hur jag ska kunna flytta den mängden av inlägg som ligger i en kategori till en annan så att de blir färre.) så de finns där så att ni ska slippa leta runt efter tidigare inlägg inom samma ämne.

Blog Life by TessM.se-2

Så om ni har undrat över varför bloggen har varit lite ”konstig” så är det just för att sommaren är det tillfället på året vi har minst trafik, man bloggar lite mer sällan och det är en bra tid att experimentera lite.

Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag under hela den tiden inte haft en fungerande dator och att det har varit otroligt frustrerande att blogga från min Ipad. Dock är jag såååå glad och nöjd nu när jag sitter med min nya laptop (i trädgården för tillfället!) och kreativiteten riktigt flödar. Det ska bli så kul att börja den här blogg-hösten med nya tag, mål och idéer!

Sist men inte minst så måste jag nämna att ja, business spelar lite roll. Jag har alltid sett bloggen som en hobby och jag har ett ”riktigt” jobb (eller hur riktigt modellande nu är) MEN jag kan inte heller blunda för att bloggen tar väldigt mycket tid, pengar och engagemang och jag lägger ner minst 4-8 timmar per dag på bloggrelaterade saker (det är svårt att estimera, vissa dagar sitter jag hela dagen, andra dagar har jag plåtningar och kan bara blogga på kvällen).

Jag gör inte heller massor med sponsrade inlägg som ni nog vet, oftast ett i månaden och allra högst ett i veckan (det har dock aldrig hänt än). Det är för att jag vill att bloggen ska vara genuin och inte kännas för reklamig. Men det gör även att jag måste samla på mig en lite större skara läsare för att det ska vara värt ekonomiskt att lägga så mycket tid som jag faktiskt gör på bloggen. Det kostar en del med kameror, datorer, mikrofoner, retusherings program, co-schedule, podcast hosting etc.

I Sverige har jag tradat på i 10 år och har väl aldrig riktigt blivit riktigt ”stor”. Men om jag skulle kunna få in fler internationella läsare så blir jag stor nog att tjäna tillräckligt på bloggen för att det ska vara värt att investera all tid och energi.

Ni arbetar ni med, även om ni älskar era jobb, hade ni gjort det helt gratis?

Sedan kommer det att komma en tid då jag är gravid/har små barn och då kommer jag inte att kunna modella längre. Då är bloggen min enda egna inkomst.
Jag är inte bra på att bli försörjd, utan är alldeles för självständig för att kunna släppa allting till Garth. Så jag kommer att behöva er hjälp att få fortsätta vara en stark självständig kvinna, även när jag inte flyger världen runt eller plåtar kampanjer.

Blogger life by TessM.se-2

Pjuh, ja det här blev ett väldigt långt inlägg och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva i den engelska versionen. Men här har ni precis vad som rör sig i min hjärna runt bloggen just nu.

Det är ganska läskigt att lägga ut sina tankar runt sin business och personliga varumärke på det här sättet, men jag hoppas att vi känner varandra nog för att kunna förstå varandra och se varandras olika synsätt och behov.

Jag vill även givetvis ha massor med feedback från er. För det är jätteviktigt att vi hittar en bra balans här och att bloggen både är rolig för mig att skriva, men samtidigt är rolig för er att läsa, så att jag kan fortsätta blogga i MINST 10 år till!

—-

Jag vill avsluta med att säga hur mycket ni betyder för mig. Det är väldigt få förunnat att ha så många (mestadels) härligt peppande, inspirerande, smarta och engagerade personer runt sig. Ni får mig att vilja göra bättre, samtidigt som att ni hjälper mig hålla fötterna på jorden, ni kommer med otroligt bra råd och det märks verkligen att ni bryr er. Det är fantastiskt fint och jag vet hur lyckligt lottad jag är!

Med risk för att låta som att jag har druckit en hel flaska skumpa vid 3 på morgonen –  Ni är så himla bäst! Massor mer kärlek till er! <3

For English version, plase click below

Blog life flatlay by TessM.se-2

I have been blogging for 10 years now. Officially I will celebrate next year since my first blog ”Evert” didn’t make the cut to come with when I moved to my first portal. 

I have been reflecting a lot about blogs and blogging this summer.

Since I have been blogging for so long, I have developed a bit of an autopilot when I write. I have a voice and I know what I want to say. But the last couple of years have been pretty same-same and I didn’t really lose any readers, but I also didn’t grow the blog.

Blogger flatlay by TessM.se-2

So this summer I decided to change it up a bit and to challenge myself to chase down a bigger audience.

This is when I started making an English translation to every post and even though English is my second language and my written English is far from perfect, I still hope you think it’s better than google translate.

I also dusted off my old Twitter account (@TessMontgomery) and started networking and posting about my content there. ( I LOVE Twitter chats, who knew I could get something decent said in so few characters?)

All in all, I would say that I think it has worked. All of a sudden I have a lot more international readers and are growing my audience outside of the Swedish blog world. Hooray!

Life of a blogger by TessM.se-2

What I have been trying to explain to my Swedish readers is that the Scandi-style of blogging is quite different to the international way a blog is run.

In Sweden, a blog should almost be a diary and be really personal (or just filled with fashion photos and like no text.. and with all the shit I have to say, that would not work).

You English speaking guys seem to like slightly glossier ”how to” posts and really want to take away something useful from a blog. A bit less about the person behind the blog and a bit more about practical knowledge. Am I right?

As I have noticed sometimes these two clashes. My Swedish readers think the blog is getting impersonal and the English speaking followers say it’s too much like a diary.

Blog Life by TessM.se-2

So I came up with a bit of a plan 

1.There will, as usual, be two posts a day on weekdays (1 on weekends).

One will be a more personal post and the other one will be a slightly meatier post where you actually get a bit of information more than just about my life from reading it. It can be a ”How to”, an outfit post or a guide to something or somewhere.

2. I will focus on particular subject certain days. Like ”Mindful Mondays”, ”Fashion Fridays” and ”Skincare Sundays”. Then you will know exactly what to expect when you click in here on TessM.se.

Now I only need to come up with something for Tuesdays, Wednesdays, Thursdays and Saturdays. Any suggestions?

3. I will also make more mini-series. You have probably seen my ”Social Media Secrets” where I show a bit behind-the-scenes from the life of a blogger and look at Instagram/Twitter/Pinterest and other social media.

If there is a subject you would like me to bring up, please leave a comment!

—-

On top of this I’m learning all about SEO, marketing the blog on Pinterest, using Instagram to get a wider reach and how to become a part of the blog community on Twitter. Very exciting (and sometimes slightly confusing) stuff!

What I want to say with this post is that I’m so grateful you guys are here and I’m hoping to get the chance to deliver the best possible blog I could ever create for you.

I see you as my soundboard and you act like my friends, coaches and my own personal Wikipedia.  You tell me when I’m wrong, keep me grounded and encourage me to leave my comfort zone. I know it’s very rare to have this many people engaged and involved in my life, so I know I’m incredibly privileged.

Thank you, you are the best <3

And I hope you guys who are new here at TessM.se like the blog enough to keep following. I’m always open for feedback and comments.

Blogger life by TessM.se-2

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer

 1. Det tekniska har fungerat dåligt på din blogg sen du började med översättningarna. Har inga problem med de andra metrobloggarna.

  1. Hej Anna!

   Vad är det som inte riktigt funkar med det tekniska? Den engelska översättningen har dock ingenting med bloggen att göra på det sättet, så det måste vara någonting annat som ligger bakom.
   kram
   Tess

 2. Har läst din blogg i ca 6 år tror jag och älskar den. Du har alltid jättefina bilder så kan förstå att det tar tid att ordna till med dem. Jag blir inspirerad när jag kikar in på din blogg och älskar när du är ute på resor och när du visar upp olika delar av London och saker man kan hitta på där, och särskillt på våren när du fottar dagens outfit är det så himla fint och piffigt! De lookerna älskar jag mest <3 och bilder från makeup stolen när du är på jobb. Stor kram

 3. Jade Ashleigh

  So excited and proud of what you’ve achieved on the blog Tess! After reading the blog daily for nearly ten I’m still super keen to see what you’ve posted everyday and really enjoy the blog!! Even though I’m not a blogger myself I love the fusion of the more personal diary entry type posts and the meatier ones you’ve been doing lately! Throughly looking forward to whatever you decide is the best blog direction to take in the future! Loving the set topics for the specific day too 🙂 mindful Monday, fashion Friday and skincare Sunday … Would love a makeup/beauty day too esp with all the products you test! Maybe some recipes too esp simple quick everyday recipes that you guys like? Xxx

 4. Being Swedish and all… Så gillar jag mest när du är personlig. Det är det som gör den här bloggen speciell! Modebloggar finns det till höger och vänster, särskilt när det handlar om de senaste trenderna. Jag har slutat läsa när det har blivit opersonligt här. Men å andra sidan kanske du fått fler andra läsare då?
  Jag skulle gärna också läsa på bara ett språk, det är mycket scrollande när det är samma text på två språk och det stör min läsning. Engelska eller svenska kvittar. Annars tror jag att din medieanalys är alldeles riktig. Lycka till!

  1. Hej Hanna!

   Tack för din feedback! Om du känner att det blir för mycket scrollande, klicka en gång på headern så kommer alla inlägg upp med bara svensk text (man måste klicka in på ett inlägg för att få den engelska texten nämligen)
   Kram
   Tess

 5. Jag tycker att du ska ha kredd för att du är öppen med att du avser göra förändringar på bloggen, och varför. Genom åren har man ju sett många bloggar som ändrat innehåll, tilltal osv utan förklaring fastän man förstår att det finns en förklaring (ofta pengar) bakom. Som de flesta av dina andra läsare gillar jag just att du är relativt personlig och i första hand tror jag att vi bara vill läsa om ditt liv, speciellt med tanke på att din blogg som du skriver inte har någon direkt inriktning. Vill jag få modeinspiration går jag in på en modeblogg, reseinspiration på en reseblogg och träningsinspo på en träningsblogg. Din blogg besöker jag för att matcha upp vad som har hänt Tess sen sist 🙂

 6. Jag tycker faktisk det är okej med ett par sponsrade inlägg i veckan, OM det är saker som bloggaren verkligen står för och inte en köpt åsikt. 🙂

 7. Vad härligt att läsa om dina tankar och planer kring bloggen!
  Du sticker verkligen ut inom den svenska bloggskaran med att våga vara annorlunda och göra din grej!
  Fortsätt så – YOU GO GIRL!!
  xx
  http://mariannelle.com

 8. Jag har läst din blogg i SÅ många år nu, vet inte hur många jag är uppe i, men är säker på att jag kommer stanna ett bra tag till!

 9. Hi Tess,
  Hel here. I have read your blog for a long time and really enjoy it.
  Just wondered how I could subscribe to it? Also just wondered how often you work out? Do you just do cross fit or other forms of fitness?
  Thanks,
  Hel

  1. Hi Hel!

   Thank you for your kind words!
   You can subscribe to TessM.se on bloglovin – https://www.bloglovin.com/blogs/tess-montgomery-13118415 .

   I don’t really have an email list since I myself find them kind of annoying and spammy.

   I work out about 3 times a week. Mainly CrossFit, but I throw in a bit of Ashtanga or hot yoga now and then. I did Ashtanga yoga for 8 years before I got into Crossfit.
   xx
   Tess

 10. Det låter som du är på rätt väg mot något riktigt bra både för dig själv och dina läsare. Ser fram emot att fortsätta följa! Kram 🙂

 11. Haha, från en som faktiskt druckit en hel del kl fyra (!) på morgonen till och med, vill jag bara säga att jag varit helnöjd med hur det alltid varit men att jag absolut förstår att du inte kan göra det här helt gratis, och att jag verkligen uppskattar att du försöker hitta en bra balans och det är toppen att du vill lyssna på oss också. Keep up the good work, och särskilt det personliga, det är det som gör dig till DIG och är anledningen till varför de flesta av oss (antar jag?) tittar in varje dag.

  Massa kramar från Frida

 12. Hej,
  Läste rubriken o blev nervös att du skulle sluta blogga! Men vilken tur att det inte var så 🙂 Din blogg och en till är de enda som jag följt sen sen jag börja följa bloggar. Tror det är lite innan du flyttade till Stureplan som jag hitta dig. Mix mellan ämne och personligt är det som gör den. Förstår om du vill ut på större marknad, Sverige är tyvärr väldigt liten marknad. Tycker ditt resonemang är vettigt! 🙂

 13. Pernilla

  Har läst din blogg sporadiskt under några år men denna sommar har du fått mig hooked, tycker att ditt experimenterande varit toppen! ?
  Du har alltid fina bilder och just mixen du beskriver är perfekt om du frågar mig. Tycker att de supernichade bloggarna inte är så roliga i längden. Att du måste få in pengar på ditt bloggare är en självklarhet och eftersom jag vill kunna läsa gratis så är ju reklam eller samarbeten en självklarhet. Jag uppskattar bloggare som gör reklam för saker de själva gillar, saker de kan stå för så om du skall vara kräsen när du väljer samarbeten så är mitt tips att kör på det du verkligen gillar, det äkta är bäst.
  Tusen tack för en riktigt bra och inspirerande blogg!
  Kram P

 14. Har inte läst din blogg på ett tag, men tittade in idag och de nya förändringarna som du skrev gjorde mig verkligen peppad på att börja läsa igen! Har ingenting emot sponsrade inlägg om det är något som du får hemskickat, provar och verkligen gillar och inte bara något du provar och tycker är ”bra”. Tycker iden med olika dagar för olika inlägg verkar rolig. Ser fram emot att börja läsa igen!

 15. Hej Tess! Jag tycker du tänker i helt rätt banor, kör bra på det kommer att bli kanon! Jag kommer att fortsätta läsa forever ✌️ Var precis i London och använde mig av din guide = perfekt! Tack att du finns! Massa kramar ❤️

 16. Christine

  Hej Tess!
  Jag har följt din blogg sedan 7-8 år tillbaks, aldrig skrivit någonting, men nu känner jag att det är hög tid:)
  Först och främst – tack för allt du delar med dig av och allt du gett mig under alla år! Det är som att ha en liten virtuell extrakompis som man diskuterar livet med och som peppar en när det behövs:) Det är så mysigt att läsa din blogg.

  Du är så otroligt modig som vågar dela med dig om alla dina tankar om din blogg och ditt liv. Som alltid är du så ödmjuk, äkta och personlig. Är glad att din blogg har växt senaste tiden så att fler får ta del av dina kloka resonemang och peppande inlägg. Men måste erkänna att jag har varit lite rädd det senaste för att du ska gå över till en internationell, mer opersonlig och reklamig blogg. Blir väldigt glad att höra att du fortfarande kommer va personlig och ‘du’ i din blogg. Tycker att du har kloka resonemang om bloggens framtid – låter som helt rätt fokus både för oss och för dig! Ser fram emot att få läsa din blogg i många år till.
  Många kramar /Christine

 17. är bloggen i wordpress?
  Jag börjar undra om metro är rätt forum för dig, men ligga på en .se domän känns inte lika internationellt.

  Ett sätt för få mer läsare är att börja länkas av andra som ett del av SEO arbetet. Finns du med på olika blogglistor i england, likt bloggtoppen?

  Att sälja in några sponsrade inlägg tycker jag är helt ok för då får du lite lön. Men jag tycker alltid bloggen ska vara lite personlig för det är trevligt 🙂

  Keep up the good work

  1. Håller lite med att man bör tänka över .se 🙂 kanske kan man göra en ”spegelblogg” med .com?

 18. Hej Tess! Jag gillar sådana här inlägg 🙂 business och personligt, får en själv att tänka efter i samma banor (trots helt olik bransch) och tänka smart. Jag tycker du tänker helt rätt!! Klart du ska få ta del av gobitarna som finns i UKs bloggvärld, och tur för oss som får en del av det via dig! Jag hoppas att du fortsätter med det personliga, för det är det finaste med din blogg tycker jag.

  Jag är osäker på vad jag tycker om ”tema-dagar” det känns för mig som om det kanske inte blir så naturligt då och kanske inte alltid ”toppinlägg”. Och att det kanske då utesluts ett inlägg från ett tema just för att det inte fanns något topp-inlägg, och då kanske det blir virrigt?? Jag menar att tanken med strukturen är fin men kan den hållas? Bara du som vet 😀 oavsett kommer jag kika in varje dag, kollar alltid mina 5 favorit bloggar en gång under lunch och en gång på kvällen, oavsett vad jag väntar mig för typ av inlägg 🙂 kanske (för en typisk jag-läsare) är en bra kategorisering av inläggen nog? Ifall det andra är svårt att ändra på.

  Till sist: bara kör på Tess! Dina ”original”-läsare hänger med 🙂 och tummen upp för dina snaps! Kram!

 19. Cassandra

  Hej Tess! Har läst din blogg i så många år nu och älskar den! Du har en så bra balans på dina inlägg, från personligt till inredning till tips! Verkligen toppen! Jag har alltid varit Ett stort fan av bloggar men det känns som att på senare tid har ”storbloggarna” blivit Aldeles för opersonliga, tomma inlägg och för mycket reklam och då e det alltid skönt att veta att man alltid kan klicka in på din blogg och läsa massa härliga inlägg! Älskar verkligen hur öppen och ärlig du är med din blogg och man går en genuin connection med dig! Bor själv lite utanför centrala London med min engelska pojkvän o har bott här i 3 år och under dessa tre år känns det faktiskt som att jag haft en virtuell kompis i dig genom din blogg!

  Så tack för att du tar dig tid art skriva och inspirera oss, jag lämnar alltid blogg mer taggad och glad och jag önskar verkligen all lycka till med bloggen och hejar för dig att bli en stor internationell blogg för det kan du definitivt bli! Ska blir kul att följa!
  Btw så tycker jg verkligen art du kan börja skriva dina inlägg på engelska istället, jag menar vi svenskar har ju väldigt bra engelska generellt så tror inte att någon skulle sluta läsa på grund av det! Ha en trevlig bank holiday monday!! ?

 20. Michelle

  Power woman, verkligen! Jag tycker det låter som en jättebra idea att se över hur du an tjäna mer på bloggen. Precis som du säger, så kommer det en tid när du inte längre modellerar lika mkt (tex vid barn) och då är det bra att ha en backup. Jag brukar ofta tänka på mina framtidsplaner och vad jag bheöver göra nu för att hålla dörrar öppna. Grymt jobbat 🙂

 21. Vad glad jag blir när du skriver att du fortfarande kommer att hålla din blogg personlig! Jag har försökt hitta internationella bloggare som skriver mer ”nordiskt” – alltså personligt, men de känns ofta lite mer som lifestyle-magasin i bloggformat och då brukar jag alltid tappa intresset förr eller senare. Jag skulle sakna din blogg om den plötsligt gled över i en mer glossig, opersonlig version! Det finns säkert lika många önskemål som läsare, men själv är jag – förutom de personliga/filosofiska inläggen – mest intresserad av inredning, hälsa och resor (framför allt resor!). Jag skulle hemskt gärna se mera London/England i din blogg, och jag tycker alltid det är lika kul när du har rört på dig i världen och skrivit om det.

  Stort lycka till med planerna!

 22. Daniella

  Wow Tess! Har följt din blogg dagligen i flera år och är i min absoluta topp del av favvo bloggar som jag verkligen saknar om jag inte kikat in under dagen. Tycker att din blogg bara fortsätter att bli bättre! =) Blir nästan rörd av inlägget ovan, så mkt engagemang du lägger ner på ”oss”, beundrar ditt driv och kreativitet!! Jag tycker att iden med att hålla ett inlägg om dagen mer vardagligt personligt låter som en jättebra ide! =) Kram!

 23. Hej! Kommenterar sällan (shame on me) men ville bara säga att jag följt dig länge och älskar dina personliga inlägg just för att du känns genuin och äkta. Du är härligt stolt över ditt liv och det du åstakommit och jag älskar det!

  Men även dina ”lättare” inlägg är himla bra och förstår inte hur du inte kan blivit ”stor” i Sverige för du är en av få bloggare som har substans blandat med lite lättare ämnen utan att det känns massproduktion över det hela. Du känns mycket professionell och inläggen har alltid en känsla av eftertanke och genomarbetning. Du är min favoritbloggare, än mer efter er pod!

  Ha de bra och fortsätt som du gör!
  Kram

 24. Heja dig Tess! Kommer fortsätta följa dig, riktigt inspirerande 🙂

 25. Du skal ha ros du også:
  Etter et hektisk halvår med veldig lite tid til å lese blogger har jeg endelig litt tid til overs igjen, og da er bloggen din den første (og i grunnen eneste!) jeg skynder meg inn på -og som du ser, så har jeg nå lest meg nesten 40 sider bakover 😉 Det fine med denne bloggen er at det føles litt som å møte igjen en god venninne. Ja, det er mange måneder siden sist, men samtidig er det noe kjent og hyggelig å komme tilbake til, og det er spennende å følge med på utviklingen. Fortsett den gode jobben du gjør, for bloggen din er den eneste jeg alltid vender tilbake til -det har jeg gjort i 7-8 år nå <3

  Ibe