Mindful Monday – The Power of Affirmations

The power of affirmations by TessM.se

Använder ni er av affirmations? Det gör nämligen jag.

Vad är en Affirmation?

En affirmation är en mening av positivt självprat som du kan använda på samma sätt som ett mantra. Den kan handla om vilket område i ditt liv som helst, men det vanligaste är inom självförtroende, motivation och stresshantering.

Vad gör en Affirmation?

Det är ett sätt att sporra dig själv och motarbeta den lilla kritiska rösten som vi alla har i våra hjärnor. Vi tror ofta på den lilla rösten och då är det viktigt att vi använder vår riktiga röst till att ge en mer positiv bild av oss själva. Det vi tror att vi är blir vi.

Hur använder man sig av Affirmationer?

Jag brukar sätta mig ner i vår sköna Lamino stol i vardagsrummet, ha en 10 minuters meditations paus med headsspace appen och sedan lugnt och stilla scanna min kropp och mina känslor för att hitta problemområdena.

Om jag till exempel känner mig stressad så ser jag till att få in orden ”calm” och ”relaxed” i min affirmation för dagen. Om jag har en stressig casting senare så peppar jag mig med ord som ”confident” och ”capable” och om jag har en dag framför datorn så kan orden istället bli ”motivated” och ”driven”.

På så sätt skapar jag 3 meningar av Affirmationer med minst två nyckelord i varje mening som jag säger högt för mig själv.

Vanligtvis väljer jag tre olika områden för mina Affirmationer. Den första kan vara mer ytligt och handla om utseende och kropp, den andra om jobb och motivation och den tredje mer om lugn och fokus.

Ett bra knep i början är att sätta ord i meningarna;

Jag är ….

Jag känner…

Jag kommer att…

Här är 3 exempel på mina Affirmationer;

De ändras konstant beroende på hur jag mår, vad som händer och vad jag ska göra, men dessa är hyfsat återkommande. Jag säger mina på engelska eftersom att de numera är mitt första språk.

—-

Affirmation 1. Självförtroende – ”I am healthy with a strong body and a positive beautiful mind.”

Affirmation 2. Karriär – ”I feel driven with lots of motivation and I will conquer all obstacles in my way to success.”

Affirmation 3. Stress hantering – ” Today I will be calm, collected and walk trough life relaxed with a smile on my face.”

—-

Var inte rädd för att göra affirmationen specifik och personlig. Jag har svurit i Affirmationer när jag har varit riktigt bestämd och ibland kan det bara bli en ”I will kick ass at this casting”. Vad du än känner peppar dig och fyller dig med positivitet funkar.

Så om du inte använde dig av Affirmationer ännu, testa i ett par dagar och se. Bäst är det om du gör dem på morgonen och säger dem högt ett par gånger. Men det går även att ligga i sängen och tänka dem eller skriva ner dem ett par gånger på tunnelbanan. Huvudsaken är att du riktigt känner dem i kroppen!

Dela jättegärna med er av era favorit Affirmationer i kommentarerna, jag skriver ofta ner nya bra meningar som jag kommer på eller ramlar över i min lilla bok som jag alltid bär med mig.

Bh – River Island från Asos (adlink), kopp – H&M Home, skrivbok – Kikki.k, penna – Cross

Om du gillar det här inlägget, kolla även in dessa;

My best Tips On How to Beat the Dreaded Monday Blues

Hello Monday – Time to Get Organized

5 Måndagstips

—-

For English, please click below

The power of affirmations by TessM.se

Do you use Affirmations? I do!

What is an Affirmation?

An affirmation is a sentence of positive self-talk used a bit like a mantra. It can be about any area of your life, but are most commonly used for confidence, motivation and to handle stress.

How does Affirmations work?

It’s a way to motivate yourself and counteract the little negative voice we all have in our heads. You know that annoying little niggling thing telling us we can’t do something and aren’t capable/pretty or good enough.

It’s really easy to listen to that voice since it’s constantly there whispering in your ear. So it’s really important to use your big voice to counteract and give a more positive picture of yourself.

What we believe, we become.

How do one use Affirmations?

I have a little morning routine of sitting down in our super comfy Lamino chair in the living room every morning. I take 10 minutes out to have a short meditation session with the app ”Headspace” and after I scan my body and mind to find out how I’m feeling, where my worries are and what to work on.

If I feel stressed I make sure to use words like ”calm”, ”relaxed” and ”serene” in one of my 3 affirmations for the day. If I got a big prestigious casting I use words like ”confident” and ”capable” or if I’m spending my day working on blog stuff in front of the computer then ”motivated” and ”driven” might suit better.

This way I create 3 sentences with 2-3 keywords in each that I will say out loud 3 times.

Most of the time I will pick 3 different areas of life to gear my affirmations towards. The first one can be more shallow and looks based, the second about work and motivation and the third angled at handling stress and keeping positive.

If you are new to Affirmations, just fill in the rest of these 3 sentences to start with.

I am…

I feel…

I’m going to…

3 Examples of my personal affirmations;

—-

Affirmation 1. Confidence  – ”I am healthy with a strong body and a positive beautiful mind.”

Affirmation 2. Career – ”I feel driven with lots of motivation and I will conquer all obstacles in my way to success.”

Affirmation 3. Handling stress – ” Today I will be calm, collected and walk trough life relaxed with a smile on my face.”

—-

These of course constantly change depending on mood or what my day will bring.

Don’t be afraid to make your affirmations really personal. I have been known to swear in my affirmations when I really need a boost. ”I will kick ass in this casting” is sometimes exactly what I need to hear. Whatever will boost your confidence and make you feel motivated and positive, go for it!

If you are new to affirmations, give it a try for a few mornings and see. Sit down in a quiet place, pick 3 sentences, say them out loud 3 times and see what happens. If you feel a bit self-conscious you can just stay in bed, close your eyes and say them internally instead, or write them down 3 times on the tube.

Some people talk their own reflection in the bathroom, although I do find that a bit awkward personally. No matter how you do it, as long as they make you feel positive and excited, you are doing it just right.

Please feel free to share your experiences and also your favourite Affirmations in the comments. I keep a list of new and interesting affirmations in my notepad I always carry around. It’s really nice to change them up now and then.

Take the first step to a new positive and motivated you today.

Bra – http://apprl.com/sv/pd/4F0U/River Island from Asos (adlink), cup – H&M Home, notebook – Kikki.K, pen – Cross.

If you like this post, then you should check these out;

My best Tips On How to Beat the Dreaded Monday Blues

Hello Monday – Time to Get Organized

5  Ways of Making Your Monday Better

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Vilket härligt inlägg! Håller med dig att affirmations är verkligen viktiga. Jag tror att man växer otroligt mycket som människa och lär känna sig själv på ett helt nytt sätt.
    Jag brukar ibland när jag börjar dagen med yoga så samtidigt upprepa en affirmation tyst för mig själv. Dagen kickar igång på ett helt annat sätt.
    Ha det så bra fina du! 🙂
    xx

  2. Angelica

    Började med headspace appen när du tipsade om den – OCH JAG ÄLSKAR DEN 🙂 gillar hans röst och att man verkligen blir helt avslappnad. I början blev jag nästan lite yr efter. Konstigt egentligen att kroppen är så ovan vid att bara sitta still och känna efter i 10 minuter. Fick mig en tankeställare 🙂