Time To Pack My Suitcase And Go To Italy

packing for Italy by Tess MontgomeryEnglish version blog post Tess Montgomery

I dag är min stora pack-dag och jag ska precis sätta igång här hemma.

Förr avskydde jag att packa och slängde alltid ihop något sista minuten. Vilket gjorde att jag alltid kom fram med ofullständiga outfits och av någon anledning alltid för få underkläder?! Men numera har jag verkligen fått in rutin och tycker att det är riktigt roligt.

Tricket är att alltid packa i outfits. Jag ser till att ha en dags och en kvälls outfit för varje dag. Dock skulle 20 outfits vara lite mycket att lägga i en enda väska, speciellt om jag ska matcha skor och väskor till alltihopa.

Så där kommer den kluriga delen in, att matcha ihop plaggen på olika sätt för olika dagar. En vit skjorta är supersnygg instoppad i jeansshorts eller knuten över en kjol, men funkar lika bra som beach cover up. Kvällsklänningen kanske kan bäras med sandaler som en passande sight-seeing outfit? En baddräkt kan knäcka extra som en snygg bodycon topp.

Ett annat trick är att packa i färger som går ihop, så att jag kan mixa och matcha. Som ni kanske har märkt på senaste så har jag övergett det pastelliga en smula och börjat titta mer på juvelfärger så som rubin, jade, safir, smaragd och helidor. Så det finns mycket rött, gult, vitt och denim i min resväska den här gången.
Italien är ett så rikt och frodigt land, så jag tycker att jag kan ta i lite mer i färger och mönster. More is more den här resan helt enkelt.

Det största felet folk gör när de packar är att bara slänga ner plagg som de tycker om ett och ett och inte tänka på helheten. Välj 3 – 4 par skor och matcha outfits till dessa.

Packa allting på en gång, så att du får en ordentlig överblick.

Packa smart! Lägg underkläder i en separat påse, så att de inte flyger runt i hela väskan. Använd skopåsar, sminkväskor (med en plastpåse runt!) och packpåsar för saker som du är lite extra rädd om.Lägg smycken i mjuka förvaringspåsar och rulla upp resten av plaggen och använd dig av alla små ”hål” så som i jumpaskor och i utrymmet som blir när man rullar ett skärp.

Avsluta med ett klassiskt basplagg som en vit t-shirt eller skjorta som får vara ditt nöd-plagg.

Åå, och glöm inte att lämna lite plats i väskan för shopping! 

Nu ska jag ta alla mina egna tips och börja på min Italien packning. Så spännande, äntligen semester!

Klänning, hatt, örhängen, passfodral, solglasögon, sandaler, hårscarf, parfym, resväska, läppstift, nagellack och bikini. (adlinks)

—-

För mer pack och resetips, kolla in dessa inlägg:

My Pre-Holiday Beauty Checklist
Summer Holiday Coming Up – Italian Roadtrip
What to Wear in Italy

—-

For English, please click below

Today is my big packing day for our Italy trip tomorrow. And I’m just about to start organizing what’s going to get to come with me in my suitcase.

In the past, I used to hate packing and always left it really last minute, to the detriment of my holiday style. I always arrived with mismatched outfits and way too many clothes (and never enough underwear?)

The best advice I can give you is to pack in outfits. I make sure to have one day and one evening outfit planned for every day of the trip. However 20 outfits would be a tad much to try to cram in to my poor suitcase, so thats where the tricky part start.

You have to match your items up to work for more than one outfit. A crisp white shirt looks great tucked into jeans shorts, tied in a knot with a skirt at night or as a beach slip during the day. The evening dress can be worn with sandals for a day of sightseeing and why not let your bathing suit moonlight as a bodycon top at night?

Another trick is to pack colours that work together, so I can mix and match as I please when I get there.

As you might have noticed I have recently started moving away from my beloved pastels and are more into jewel colours at the moment. Ruby, jade, sapphire, emerald and heliodor are some beautiful colours for late summer/autumn. So you will find a lot of red, green, yellow, white and denim in my suitcase tomorrow. Italy is a country filled with colourful people, rich culture and history. So I’m approaching my packing in a more is more state of mind for this trip. 

The biggest fault I see people do when they pack is to throw all their favourite items in their suitcase over the course of a few days. Then they have no sense of the bigger picture and will end up with loads of lovely but mismatched clothes. Just pick 3-4 pairs of shoes and build your outfits around them.

Always pack everything at the same time – Then you can make sure it will all fit together.

Pack cleverly! Put all your underwear in a separate bag to prevent them getting spread all over. This will later on become your laundry bag. Use shoe bags, makeup bags (in a plastic bag for protection, your perfume might be lovely, but maybe not when everything you own is drenched in it) jewellery in soft pouches and use proper packing bags for the more delicate clothing. Roll up the rest of your clothes and make use of the negative space you find inside of shoes and the hole of a rolled up belt.

Always finish with one basic Like a white t-shirt or shirt This will be your emergency item for when you don’t fancy any of the other or you spill pasta all over yourself (guilty – me).

And don’t forget to leave some space in your bag for shopping!!

Now I’m going to make use of all my own advice and go and fill my suitcase for our trip tomorrow. Finally Holiday!

Dress, hat, earrings, passport cover, sunglasses, sandals, hair scarf, perfume, suitcase, lipstick, nail polish and bikini. (adlinks)

—-

For more packing and travel, why don’t you check these posts out?;

My Pre-Holiday Beauty Checklist
Summer Holiday Coming Up – Italian Roadtrip
What to Wear in Italy

—-

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Jag måste bara undra vad som har hänt med dina personliga inlägg? Har läst din blogg länge och alltid tyckt om den och älskat att hänga med i din vardag (särskilt under renoveringen). Men nu för tiden skriver du ju bara ”how to”-inlägg eller tips-inlägg. Absolut inget personligt alls och vi som läsare har ingen aning vad som sker i ditt liv. Och det är såklart ditt val att skriva om vad du vill men jag bara undrar varför denna drastiska skillnaden? Om jag minns rätt så, i ditt inlägg där du frågade oss vad vi ville ha mer av, så svarade majoriteten att de helt enkelt ville följa din vardag, kanske ha lite tips om skönhet och inredning osv. Och jag kan ju naturligtvis sluta läsa bloggen om ”det inte passar” men jag vill ju inte göra det för jag har ju verkligen tyckt om den förr. Är mer lite nyfiken kring varför du valt att göra såhär, då det helt ärligt är halvkul att alltid få sådana inlägg. Kram kram.

    1. Hej Hanna! Tack för din feedback. Jag har experimenterat lite nu under sommaren. Men jag föredrar att skriva mer personligt så det blir mer Tess i fortsättningen. Kram Tess