My Pre-Holiday Beauty Checklist

serene copy 2


English version blog post Tess Montgomery

När man är utomlands och ledig är det extra kul att känna sig lite snygg. Jag har börjat med min lilla skönhetsrutin som jag alltid gör innan semester inför Italien på torsdag och jag tänkte dela den med er;

—-

Klippa och/eller färga håret – Sol och salt är hårda mot våra stackars hår, så att ha nyklippta toppar hjälper till att hålla kvalitén uppe. Sedan är det extra roligt att ha fint svall när man är på semester. Helst gör jag detta veckan innan eftersom att det tar ganska lång tid, men den här gången blev det 3 dagar innan (5 timmar i frisörstolen i dag…)

Vaxa – Vill jag helst göra någon dag innan jag åker, då håller resultatet längre men du slipper se ut som en plockad kyckling på stranden, som man lätt gör första dagen efter en vaxning.

Olaplex eller annan hårinpackning – Som jag nämde över är det värt att åka på semester med håret i tiptop kvalité, då pallar det med lite mer slitage och ser friskt och hälsosamt ut till på köpet.

Exfoliera kroppen och ansiktet – Detta gör jag 2 dagar innan av två anleningar. 1. För att preppa för min BUS. 2. För att ta bort gammal hud inför solen och slippa flagna senare.

Färga bryn och fransar – Ingen vill ha smink på stranden, så att ha makerade ögonfransar och bryn naturligt gör att du inte känner dig lika naken. Det gör en enorm skillnad för ansiktet och jag känner mig så mycket finare när mina bryn och fransar är nyfärgade. Att rulla ut ur sängen direkt ner på stranden har aldrig varit enklare.

Shellac på fingrar och tår – Shellac håller lite längre än vanligt naggelack och jag gillar att få sitta och bli ompysslad som en smygstart på semestern dagen innan vi åker. Fina roliga naglar på semester är ett måste för mig som annars alltid har naturliga ”casting naglar”.

BUS – Jag busar alltid någon dag innan jag åker, mest för att inte behöva vara vitast på stranden, men även för att jag känner mig fräshare och mer semester redo med lite färg på huden. I takt med att BUSen bleknar kommer den riktiga brännan (genom faktor 50 såklart!)

Fuktgivande Ansiktsmask – Dagen jag reser elller om det är tidigt, kvällen innan gör jag en riktigt fuktgivande ansiktsmask så att min hud är redo och skyddad för den torra flygplansluften.

—-

Efter dessa steg känner jag mig 100% redo för en riktigt härlig solsemester (du kan spara bilden om du känner att de är vettiga). Men nu vill jag höra era. Vad gör ni skönhetsmässigt innan en solsemester?

Kolla även in dessa skönhetsinlägg;

The 6 Products I actually finish (& will buy again)
7 Beauty Essentials in a model’s hand luggage
S
ummer nails – 8 Stunning shades to look out for

For English, please click below

serene (1)

When I’m abroad on holiday I like to feel a bit extra fabulous. I have just started my little pre-holiday beauty routine in preparation for Italy on Thursday and I thought I would share it with you;

—-

Cut and/or colour my hair – Sun and salt are stressful for the hair, so I always make sure to have newly cut ends to keep hair quality at it’s best and prevent splitting. I prefer to do this the week before I go, but this time, I ran out of time and spent 5 hours at my hairdressers today…

Waxing – I like to wax the day before I go, mainly to keep the result to last for as long as possible, but still not have to look like a plucked chicken on the beach (if you do it the same day…)

Olaplex or some other hair treatment – As I mentioned above, I really believe in going on holiday with my hair in optimal quality. Then it will both look great and be able to take a bit more abuse during the trip without breaking.

Exfoliate my body and face -I do this a couple of days before I go, for two reasons. 1. To prep for my self-tan and 2. to remove all the old skin before tanning, so I don’t flake it all off later on.

Colour my brows and lashes – Noone wants to be that girl with makeup on at the beach. When I colour my lashes and brows it makes me feel a bit less naked and pale compared to my made up face. It makes such a difference to the face with a nice set of eyebrows to frame the eyes. Rolling out of bed straight to the beach becomes a breeze!

Shellac for toe and finger nails – Shellac lasts a bit longer than regular nail polishes and removes the hassle of having to re-apply during the holiday. I also love the feeling of getting pampered as the last thing I do before I go.

Fake tan – I always put on a bit of self-tan before I go on holiday. Just so I don’t have to be the whitest person on the beach and it makes me feel holiday ready. And as the fake tan fades, the real tan develops. (with an SPF 50 of course) Win-win!

Moisturizing Facemask – The day I go or possibly the night before if the flight is super early, I always apply a moisturizing face mask. To prepare and protect my skin from the harsh and drying airplane air.

—-

After these steps, I feel 100% holiday ready! If you like them , feel free to save the photo as a checklist for the future. Now I want to know about your holiday beauty routine!

If you like this, check out some of my other beauty posts;

The 6 Products I actually finish (& will buy again)
7 Beauty Essentials in a model’s hand luggage
S
ummer nails – 8 Stunning shades to look out for

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Hej Tess! Tack för tipsen, speciellt för tipset om den fuktigare masken så att huden bättre står emot föygplansluften. Jag har fått slitet och trött sommarhår som jag inte ska klippa på ek månad (pga vill vara perfekt i håret inför mitt bröllop om drygt en månad) och försöker ta hand om håret på bästa sätt. Använder redan rediken all soft schampo och balsam men behöver en mer djupverkande inpackning eller olja. Märker dock att ALLA oljor har cykliska silikoner och efter allt du skrivit om dem försöker jag undvika det. Vilka masker använder du till ditt hår? Behöver du använda silvershampo ibland? Ditt barr är verkligen tip-topp! Tack för en fin och inspirerande blogg 🙂

  1. Jag så att Lyko tagit in ren arganolja, det måste vara det bästa jag testat i mitt hår någonsin! Men; typ kvällen innan man ska duscha för håret ser ju hemskt ut med olja i. Inget man kan gå ut med till skillnad från alla kemiska blandningar med tillsatt olja i.

 2. Är det inte bättre att färga håret efteråt? Iaf om man ska på solsemester. Stark sol och saltvatten påverkar särskilt ljust hår ganska kraftigt, mitt blir iaf snabbt båda väldigt ljust, ibland nästan vitt, och mer gyllent i tonen. Jag tycker att det är bortkastat att färga det innan, dessutom sliter ju färgning ordentligt på håret. Särskilt för dig och alla andra som bleker slingor. Bättre att fixa det efter semestern och bara köra med extra inpackning innan, under och efter. Toppa det kan man göra innan om det behövs, behöver ju inte färga och klippa samtidig. 🙂

  1. Hej Maria!

   Jag förstår absolut vad du menar, men för mig personligen så vill jag gärna vara lite extra fin på semestern, så jag försöker vara bättre på att ta hand om/skydda håret istället. Så slipper jag både utväxt och trasiga toppar.
   kram
   Tess