Summer Holiday Coming Up – Italian Roadtrip

31011791581651441213

Förra året spenderade vi en helt spektakulär vecka in Santorini. Ni kan hitta min guide här (klick) och alla inlägg från resan här (klick!)

I år kilar vi vidare till Italien och har en väldigt rolig resa inbokad, vi har 10 dagar och planerar att se mycket under den tiden. Jag bodde i Florens ett tag, så det är passande att vi startar där, så att jag kan visa Garth hur man lever livet i Firenze.

Efter två nätter plockar vi upp en hyrbil och beger oss mot kusten och Cinque Terre. Det är 5 underbart vackra städer som ligger väldigt nära varandra. Vi har bara en enda natt där, i Riomaggiore, men vi ska försöka hinna med att hika mellan städerna (om det blir för mycket tar vi tåget). Egentligen ville vi har två nätter här, men det körde ihop sig med vår nästa destination.

Ett vinslott i södra Toscana! Vi kunde bara få en enda specifik natt här, så vi fick få resan att passa det schemat. Det blir vinprovning på kvällen när vi kommer dit och njuta av landskapet dagen efter innan vi åker vidare till;

Rom! Jag har bara jobbat i Rom (modelljobb) och har aldrig riktigt haft tid att titta mig omkring. Så trots att det kommer att vara varmt som en bastu så har vi bokat in 2 nätter här. Alla sevärdigheter som vi kan klämma in ska besökas, vi vill vara riktiga turister i Rom!

Efter Rom hoppar vi ut mot kusten igen och inget mindre än Amalfi kusten. Vi börjar i norra delen i två dagar och avslutar i Positano som vår stora final innan vi åker hem från Napoli.

Kanske inte den lugnaste mest chillade semestern, men vi kommer att ha sett och gjort mycket på 10 dagar. Vi är inte riktigt de som ligger på en all-inclusive och chillar vid poolen direkt heller, så jag tror att det här kommer att passa oss bra.

Jag ser fram emot vackra vyer, fantastisk mat, färgglada kläder och italiensk kultur. Om ni har några tips på vad vi bör se, äta eller göra på något av dessa ställen, lämna supergärna en kommentar!

Givetvis hänger bloggen med som vanligt och ni kan alltid hitta mig på Snapchat mellan blogginläggen – Tess.Montgomery

—-

For English, please click below

Last year we spent a spectacular week in Santorini. ( You can find my travel guide here (click) and all my posts from that trip here (click))

This year we are heading to Italy for a very exciting trip. We have taken 10 days off and are planning to see a lot during that time. I lived in Florence for a while before I moved to London, so it is suitable to start our journey there. I will get to show Garth how to live life the Firenze way.

After two nights in my favourite town, we will be picking up a rental car to leave the city for the stunning Italian coast. First stop is Cinque Terre. 5 super cute small villages very close to each other. We have only one night in this lovely spot, so we will have to make the most of it. Our base will be Riomaggiore and the plan is to hike between at least a few of the villages (there is a train…). We kind of wanted two nights here, but had to make a sacrifice to be able to go to our third destination;

A wine castle in the south of Tuscany! We could only get one, very specific night in the location, so we had to make the trip work around it. The plan is to do some yummy wine tasting in the evening when we get there, sleep like royalty, enjoy the scenery and get in the car for our fourth stop.

Rome! I have done some modelling in the capital of Italy in the past, but I (as usual) never had any time to actually explore. So even though it will probably be hot like a sauna at this time of year, we have booked 2 nights here.

When we are done with Rome, it’s time to hit the coast again and this time we go to the stunning Amalfi coast. I cannot wait for this part of the trip! At first, we stay 2 nights in the northern part of the area, before we nicely wrap up our dreamy Italy adventure in the gorgeous Positano as the grand finale. After 10 days and nights, we will head home, probably a few kg heavier from all the pasta, from Napoli.

It might not be the most relaxing of holidays, but we are not the kind of couple who enjoys all-inclusive holidays by the pool. So I really think this will be perfect for us.

I’m looking forward to stunning landscapes, amazing food, colourful clothes and lot of Italian culture. If you have any tips on what to do, eat and go in any of these areas, please leave a comment!

Of course, you guys will get to come along here on the blog, but you can also always find me on Snapchat (Tess.Montgomery) in between updates.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Puh! Blir helt matt av att läsa om allt ni skall hinna med på bara 10 dagar.. 🙂 Men det låter fantastiskt och det skall bli kul att följa er resa!

 2. Sofi Nilsson

  Hej!

  Har följt din blogg länge och aldrig kommenterat 🙂 Du gillade precis en av mina bilder på insta. Så kul och random! Bor i Sverige men sambo med en engelsman. På torsdag åker jag till England igen en sväng. Vi var på semester i Italien precis. Älskar också Florens och Rom för den kultur och arkitektur som finns där. Tycker att det är ett måste att kika på Davidstatyn i Florens (kanske du redan gjort) och besöka Vatikanen i Rom. Till en annan resa kan jag rekommendera Veneto i norra Italien (prosecco området) så jävla fint och vi bodde mitt bland vingårdarna på ett superfint hotell. Kolla in bilder på min insta: sofinilsson84

  Kram på dig och ha en toppen semester!

 3. {"author":"Sofie "

  Vi har också Italien inbokat detta året. Börjar i lake maggiore 3 nätter sen neråt italienska rivieran Portofino etc. Aldrig varit i Italien så ser verkligen framemot det x
  IG:skruttlet