How I’m planning to Become a Morning Person

tessI0English version blog post Tess Montgomery

Olive är ett as! I dag går hon under namnet ”asshole” här hemma. 

Vi åt lite söndagsmiddag med crossfitkillarna (det är alltid jag + 4 boys) hemma hos dem och när vi kom hem la jag mig direkt i sängen med min nya bok ”The Miracle Morning”.

Jag har nämligen bestämt mig för att bli en morgonmänniska. Ja ni läste rätt… 9-12 h trötta nattugglan Tess ska försöka börja gå upp tidigt (försöka är ordet som jag lägger vikt vid). Så jag var i säng vid 10.30 med min bok, släckte lampan vid 11 efter att ha satt klockan på 7 (tidigt för mig en dag då jag inte har en plåtning), halvsov till Garth kom in vid 12 och hade precis somnat till när skrikandet började.

Olive den lilla jäveln såg en katt i trädgården. En KATT! Att den VÅGAR gå in i OLIVES trädgård, vilken förolämpning! Trots att hon fick springa ut och sniffa flera gånger (katten satt uppe på staketet, så det fanns ingen chans att vår lilla klump till hund skulle kunna skada missen), samt komma upp i sängen så vägrade hon att lugna ner sig. Efter 2 timmar fick Garth nog och var på väg att låsa in henne i källaren, så jag gick och la mig på soffan med skrikfian istället. Tror ni att hon lugnade ner sig då? Nope. Helt vild var hon hela natten. Jag fick sova först vid 5, ändrade alarmet till 9.30 och hade allt annat än en miracle morning…

Nu sover hon gott i soffan det lilla svinet…

Men nya tag i morgon, jag ger inte upp och tänker försöka igen. Jag SKA bli en morgonmänniska, så är det bara. Första målet är att börja sätta klockan vid 7 och jobba ostört i en timma framför datorn. Så småningom vill jag gå upp vid 6, gå till gymmet klockan 7 och sedan jobba hemma till 8-9 innan min dag ”börjar”.

Vi får se hur det går, jag håller er uppdaterade. Kanske har någon av er lyckats bli en morgonmänniska och kan komma med tips och råd?

Nu ska jag i alla fall försöka göra någonting vettingt av min måndag och gå till gymmet, för att få en bra start på veckan.

Photo – Ida Zander

Jumpsuit , sunglasses (click! – adlinks)

Om du gillade det här inlägget, ta en titt på dessa;

My best tips on how to beat the dreaded Monday blues
The importance of allowing yourself to recover (and what to do during)
Hello Monday – Time to get Organised

..och följ mig på Bloglovin’ vettja! Follow

For English, please click below

Olive is an asshole!

Last night we were invited over to the CrossFit boys for a really nice Sunday roast. (It’s always me + 4 boys, but they are all lovely). And when I got home I decided to have an early night and went to bed to read my new book ”The Miracle Morning”.

I have decided I want to become a morning person! Yep, you read that correctly…. The 9-12 h sleep addict who likes to stay up late and sleep away the first hours of the day is going top try to get her ass out of bed early (”try” is the word I’m putting emphasis on in this sentence).

So I went to bed with my book at 10.30, put my alarm on 7 (early for me guys, don’t judge!) and lights out at 11. I got a couple of winks before Garth got in at 12 (another person who need to get his shit together btw) and I had just fallen into a peaceful deep sleep when the shouting began.

There was a cat in the garden! Can you imagine the outrage for a small french bulldog? A CAT, in OLIVE’s GARDEN!! So we let her out ( the cat was on the fence, so no danger of our little nugget of a dog to do any harm to kitty). She had a good sniff, yelled for a bit and then came in again. But she refused to settle. Any tiny sound and she were up howling at the door again.

Eventually, Garth had enough and was going to lock her in the basement, so I took her with me out to the living room and tried to sleep on the sofa. No luck! It was as if she was a doggie possessed. She ran around like a headless chicken for a good 2 hours. I finally got to sleep at 5 in the morning, after changing my alarm to go off at 9.30.

Not really the ”Miracle Morning” I had in mind.

And Olive? She is sleeping like a log on the sofa, snoring away, the little shit.

I’m not giving up and will try to get my morning routine going tomorrow. The plan is to start getting up at 7 and work for an hour before my day would normally begin. Eventually, I would like to be up at 6, hit the gym at 7 and get a good healthy 3-hour routine in before 9 in the morning.

What do you think? Doable? I will keep you updated on my progress! Maybe you have done it? Gone from a night owl to an early riser? Any advice?

To not completely ruin my Monday I’m now off to the gym. At least that will make me feel a bit better about the start of this week.

Photo – Ida Zander

Jumpsuit , sunglasses (click! – adlinks)

If you liked this post, check out these;

My best tips on how to beat the dreaded Monday blues
The importance of allowing yourself to recover (and what to do during)
Hello Monday – Time to get Organised

And please follow me on Bloglovin’ to never miss a post! Follow

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Vad härligt att du bestämt dig att bli morgonmänniska och älskar hur du satt upp mål för dig själv.
  Själv är jag en morgonmänniska och motivationen till att stiga upp varje morgon hittar jag i att jag varje morgon har något härligt att se fram emot. Brukar börja min morgon med avslappnande yoga och så har jag en härlig frukost, utan att ha bråttom någonstans. Morgonstund har verkligen guld i mun.
  Lycka till fina du!
  xx

  http://mariannelle.com

 2. Tess, jag lovar den dagen du får barn blir du autimatiskt en morgonmänniska vare sig du vill det eller ej 😀 Så mitt råd är att njuta av sovmorgnar fram tills dess! H. fd kvällsmänniska med en 8 mån gammal bebis 🙂

 3. Själv är jag skeptisk till att det går att bli morgonmänniska men beundrar att du försöker ? jag kommer närmst från ett dagtidsjobb och har trots flera år med dessa tider fortfarande inte accepterar att gå upp tidigt. Spelar ingen roll om jag går och lägger mig 9-10 på kvällen, det är omöjligt att gå upp på morgonen…

  Numera jobbar jag skifttider och har stor påverkan på mitt eget schema vilket passar mig ypperligt. Efter ett kväll eller nattpass kan jag vakna av mig själv efter 7 timmar och känns mig utvilad och utan problem gå på det nytt pass utan att bli trött under passet.

  Nu när jag skrivit detta kom jag på att jag kanske bara bor i fel tidszon ?

 4. Jennifer

  Ursäkta fnisset men oj vad jag tyckte det var kul att du kallar Olive för svin och as, HAHAHAHA! 🙂 Lycka till med morgnarna!

 5. Det är nog väldigt svårt byta till att bli en morgonmänniska, jag har försökt men det är svårt om man inte har hårt krav på att gå upp tidigt. Vissa människor är med gjorda för att vara uppe mer sent och kanske i slutändan ändå får mer gjort än dom som går upp kl7 och är trötta vid 21-tiden. Tacka vet jag sovmorgon 🙂