How To Have a Helix if You are a Commitment Phobe

Helix for the commintment phone - Earcuff by Elisabeth & James by Tess Montgomeryearcuffage from Elisabeth & James by Tess MontgomeryThe Fake Helix - Earcuff by Elisabeth & James by Tess MontgomeryThe Faked Helix - Elizabeth & James Earcuff by Tess MontgomeryEnglish version blog post Tess Montgomery

Jag har velat he en Helix (piercing i toppen av örat) under en lång tid nu, men har tvekat eftersom att det kan vara klurigt jobbmässigt under läkningsprocessen, så det har inte blivit av ännu.

Men nu så hittade jag den här earcuffen från Elizabeth and James på The Outnet och tänkte att det kan vara bra att testa innan jag väl bestämmer mig för att ta steget och göra en riktig. Man klämmer helt enkelt fast den på örat och den ser faktiskt ganska trovärdig ut om man inte tittar för nära.

Så nu ska jag testa att ha en ”fake” helix ett tag och se om jag fortfarande vill ha en, eller om fejkvarianten funkar lika bra.

Har någon av er en helix och kan berätta lite om läkningen (behöver jag ha örhänge i hela tiden?) så skulle jag bli jätteglad för lite råd.

Du kan hitta den på REA här (adlink)

For English, please click below

I have been wanting a Helix (one of those awesome piercings in the top of the ear) for ages but have hesitated because of my modelling. I’m assuming I can’t remove the stud at first, and that could be a bit tricky for shoots.

So I found this ear cuff on The Outnet from Elizabeth and James and I decided to try it out for a while before I make the real commitment. This on just squeezes onto the ear and look pretty believable if you don’t study it too closely.

You can fint it here on sale (adlink)

Do you have a Helix? How was the healing process? Can you take the stud out lets say for a shoot for a few hours? I would love some advice!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer

 1. Jag har haft en i ca 15-16 år men inte haft något smycke i på säkert 8 år. Det är ju i brosket så det är väldigt lätt att sätta dit ett smycke även efter väldigt lång tid. Jag tycker att det ser lite för mycket ut tillsammans med örhängen på öronsnibbarna, så här i efterhand kunde jag ha nöjt mig med ett ”fake”-smycke. Har för mig att det var samma skötselråd som vanliga piercingar, dvs att smycket ska sitta i några veckor efteråt? Kolla med en piercare. 🙂

  1. Hej Cilla!

   Jag tror att jag ska testa med ett par fejksmycken och se hur jag känner först. Men det är lockande!
   kram
   Tess

 2. Jag har haft en i tragus och jag tror de är rätt lik läkningsprocess. Jag tror det var under två månader man ej fick byta smycke o var tvungen stt ha en rätt så lång stav i. Detta för att örat kan svullna upp rejält o då måste det få plats o kan därför inte va för lång. Jag skulle inte våga ta ut själv i början för man va väldigt öm i flera veckor efter, kunde inte ens sova på det örat haha. Men helix är jättefint så om du kan se till att få ta hålet, kör!!

  1. Hej Lovisa!

   Tragus är sååå fint det med, jag vill nog faktiskt ha båda. Några vänner tycker att det är helt galet att göra piecingar som 30+ men det är typ nu jag är mogen nog att ta det beslutat känner jag.
   kram
   Tess

   1. Lovisa

    Bara gör det!! Jag ska faktiskt göra om min tragus och är sugen på helix också.. Tappade tragus smycket när jag var utomlands och när jag två veckor senare skulle sätta in nytt smycke så var det igenvuxet, detta trots att hålet varit där i nästan fyra år 😮 jag gjorde den i uk (camden haha..) och är rätt säker på att de sa 8 veckor för tragus att läka; och det tog den tiden. Jag försökte byta tidigare för det första smycket är så stort (lång, sticker ut kanske 3 mm) efter kanske 6v då jag trodde det var läkt men icke, svullet som fan & fick nästintill börja om med det stora smycket igen. Givetvis värt det, blir riktigt snyggt och speciellt med en liten ring, men det tar tid. Helix har kanske en kortare läkningstid? Det är ju inte lika tjockt där tänker jag.

 3. Är rätt säker på att läkningsprpcess är lite olika i olika länder. Jag har en i tragus, en conch och en industrial (industrial är lite som en helix men två hål i toppen av örat med pinne igenom).

  Den som var absolut värst när det gäller läkning/smärta/i vägen var industrial. Det är den tjockaste biten av örat (brosk så klart) och den sitter väldigt oskyddat, kan trassla in sig i hår, kläder, klämmas till av kramar och hjälmar och mössor och diadem och bara allt möjligt faktiskt.

  Tror man skulle ha frösta smycket i hela tiden i kanske 1 månad / 6 veckor. Jag var väldigt öm då fortfarande.

  Men den är skitsnygg!! Jag tycker bäst om piercingar i öronen och tycker faktiskt industrial är mer roligt/vågat än en helix. Men ändå. Go for it!! Jag är supernöjd. I och med att det är i brosk så det i stort sett ingen chans för den att växa igen Heller 🙂

  1. Hej Ulrika!

   Det känns som att det är värt att det är lite jobbigt i början om man vet att det är ”for life”. Det är nog mest timing med jobbet som jag msåte tänka på nu, men jag är sååå sugen!
   kram
   Tess

 4. Jag har haft helixpiercings i 15 år, två stycken bredvid varandra. Den ena läkte fint men den andra hade jag mycket besvär av – det gjorde ont länge och läkte inte riktigt, plus att det som någon annan sa gjorde ont så fort man kom åt med mössa, hår, etc. Och gick inte att sova på den sidan alls! Man ska tänka på att eftersom det är brosk är läktiden mycket längre än för örsnibbarna, man kan få riktigt ruskiga infektioner och ja, smycket ska sitta i under hela läktiden. Med det sagt tycker jag att det är jättefint, jag har en tunn liten guldring i min och trivs jättebra med det. Beror på om du tror att det påverkar jobbet förstås!

  1. Hej Erika!

   Det där är så klurigt eftersom att det kan bli prcis som du säger. Vissa piercingar läker så mycket bättre än andra och man vet inte hur det kommer att gå. Fast de är ju så fina…
   kram
   Tess

 5. Jag har en helix och en tragus (har även haft industrial innan). Hade inga som helst problem med läkningen av min tragus, hade svårt med min industrial och min helix krånglade länge (flera månader). Min industrial tog jag ur efter ett par år, men har både helix och tragus kvar och är jättenöjd!

  Precis som de andra har skrivit så är en helix väldigt oskyddad och råkar ut för mycket (hörlurar (ej in ear), hjälm, hår) och att sova på örat kan göra ont under en längre tid. Med det sagt, var noga med att allt som rör vid piercingen är rent, var inte där och pilla och undvik att sova på det örat, så har du skapat så goda förutsättningar som möjligt för läkningen. Om det inte blir problematiskt i ditt jobb så tycker jag du ska go for it!

  1. Hej Emmett!

   Så sugen på både helix och tragus. Kanske ska jag börja med en tragus och se hur det går? Om de läker lite lättare?
   kram
   Tess

   1. Ulrika

    Hej igen!

    Min tragus läkte tusen gånger snabbare än min industrial. Helix var -helt- läkt (kunde pilla, ta ut och i smycket, sova på det och tom dra i smycket i örat utan att det gjorde det minsta ont eller märktes efter i form av infektion eller svullnad) efter exakt 6 veckor. Det är säkert inte samma för alla. Men ja brosket är mycket tunnare och den sitter mer skyddat!

    Min industrial var inte helt läkt förrän efter 6 månader, men kunde bli öm upp till ett år efter! Har haft den i kanske 3 år nu.

   2. Emmett

    Hej igen!
    Det är ju väldigt individuellt hur fort de läker, men jag upplever att många har lättare med läkningen av tragus. Jag personligen har inte haft några problem alls med tragus (och då har jag gjort två tragus). Det är bara att testa! 🙂

 6. Har flera piercingar, däribland helix, och håller med vad andra här har sagt om att läkningen kan vara lite klurig då man sover på den (svårt att undvika), kommer åt med mössa, hörlurar, telefon etc. Under läkningen behöver du ha läkesmycket i hela tiden, att ta i och ur det skapar friktion och irritation i såret och riskerar att föra in bakterier. Tänk också på att även om det ”ser läkt ut” efter kanske bara ett par veckor, är det nästan garanterat inte det – du ser ju inte hela såret. Kan även säga att personligen tog min helix betydligt längre tid på sig innan den var _helt_ läkt, något min piercare också sa är ganska vanligt just med broskpiercingar.

  Men med det sagt, varför inte gå till en seriös piercer (kolla så de använder engångsnålar, absolut aldrig ”piercingpistol”!, fråga om deras hygienrutiner, stäm av att du kan komma in och få hjälp om du får problem under läkningen, etc) och prata om det och se hur det känns? 🙂 helix är väldigt fint och med hela septumtrenden har det kommit en uppsjö fina piercingsmycken!

  1. Hej Edda!

   Tack för alla de här råden, ååå det är så klurigt om jag ska våga mig på att ta en eller bara köra på fejkisar. Måste nog tänka ett litet tag till.
   kram
   Tess

 7. Linda Hallberg

  Jag har två helix, en industrial och tre forward helix (på framsidan av örat där uppe liksom), ja, du vet ju hur mina öron ser ut 😉 HATAR läkningstiden på broskpiercingar, det kan ju ta upp till ett år innan de är helt läkta, och det går inte att sova på örat under läkningen jag kan fortfarande bli svullen om jag sover för hårt på örat efter 10 år, MEN, jag tycker å andra sidan det är värt det, för jag gillar ju dom så mycket 🙂 skulle aldrig vilja ha dem ogjorda 🙂 Men se till att gå till en piercare om du ska ta en, så du inte går till någon som skjuter med pistol, lycka till finis!.kram

  1. Hej Gulle!

   Jag älskar dina piercingar… vill så himla gärna ha en helix och är lite sugen på en tragus med för att vara helt ärlig. Det är nog mest för modellandet som det kan bli svårt. Men kanske om jag gör den över jul, nyår när jag är på semester eller liknande? Det känns värt att gå igenom lite smärta för de är så himla fina!
   xx

 8. Jag och en kompis skaffade det tillsammans för ca 5 år sedan. Hade den i ca 6 mån (såg att linda skrev att läkningsprocessen var ca 1år så jag kanske gav upp för tidigt? )mitt läkte iallafall aldrig, gjorde ont och varade otroligt mycket. Samma för min kompis. Tycker dock att de är svinigt snyggt så är ibland sugen att testa igen haha. :)) p.s älskar din och Ebbas pod, vill ha tillbaka er nuuuuu :))