7 Beauty Essentials in a Model’s Hand Luggage

7 Travel favourites for 24 hours abroadEnglish version blog post Tess Montgomery

Hola från Barcelona!

Haha, jag vet, jag visste inte heller att jag var här…

Eller jag visste inte att jag skulle hit förrän mitt på dagen i dag. Jag gick nämligen på en casting för en reklamfilm för ett tag sedan, men när jag sedan blev kallad till recall (då de ville se sina favoriter igen) så jobbade jag tyvärr den dagen. Det betyder i 99% av fallen att man inte har en chans att få jobbet. Men av någon anledning så bestämde de sig att de ville boka mig i alla fall och det blev verkligen sista minuten.

Mamma åkte till flygplatsen i morse, jag lämnade Olive hos veterinären för blodprov (för hennes allergier) och på vägen hem får jag ett samtal från agenturen att jag måste åka direkt till flygplatsen. Min flygbiljett blev bokad när jag var på tåget mot Gatwick och som tur var mitt plan försenat, annars hade jag nog inte hunnit med. Och det är anledningen till att jag sitter på ett hotellrum i Barcelona och bloggar just nu. Modelliv!

Jag får nästan exakt 24 timmar här och åker tillbaka till London igen i morgon kväll. Jag har nämligen ett stort jobb i London som plåtar torsdag och fredag. En bra jobbvecka för mig med andra ord!

Jag tänkte passa på att dela med mig av mina skönhetsfavoriter när jag reser. Speciellt om man måste resa med handbaggage och lite sista minuten så är det bra att redan ha en liten plaspåse packad där hemma. Då behöver jag bara springa in i badrummet, slita åt mig påsen och så vet jag att jag har allting jag behöver.

I min lilla påse ligger följande;

⭐ En ögoncreme från apoliva med spf.

⭐  Spraydeo i resestorlek (de håller länge och läcker inte).

⭐ REN Evercalm anti-redness serum (för att lugna hud efter sol, vatten och flygresa).

⭐ REN Evercalm Global Protection Day Cream ( soma jg använder både dag och natt, för att slippa packa olika).

⭐  Shiseido Benefiance Extra Creamy Cleansing Foam (En lyxig cleanser som även tar bort ögonsmink. Den är krämig och torkar inte ut huden, en storfavorit!).

⭐ Clarins Hand & Nail Treatment creme ( I orange leaf.. luktar så gott och jag hatar att ha torra händer).

⭐ Parfym prov av Paco Rabannes Olympia (eller någon annan god jag har hemma).

Allting är givetvis under 100 ml. Det är praktiskt att köpa små reseförpackningar eller test tuber av dina favoritcremer. REN gör flera olika små ”test kits” som är toppen om man vill prova en produkt innan man köper den, men även om man ska ut och resa. Jag har alltid minst ett sådant kit hemma. Jag sparar även alltid på parfymprover jag får, de är perfekta att ha med på resor och det är kul att prova en ny doft ett par dagar. Du kan även be om en tester flaska av din vanliga parfym när du köper en ny, om du föredrar att bära din signaturdoft även utomlands.

Utöver dessa har jag även slängt ner en solcreme för ansiktet, läppbalsam och tandborste och tandkräm. Det är allt och perfekt för att vara borta i 24 timmar.

Jag fick precis veta att min call time i morgon är först 13.30, winning! Kanske kan man hinna utforska Barcelona lite på ett par timmar?

Vad packar du i din lilla plastpåse?

*Vissa av produkterna i detta inlägg är pressprover

Kolla även in dessa skönhetsinlägg!

Summer Nails – 8 Stunning Shades to Look Out For
5 Products You Find in the Kits of Make Up Artists
My 5 Everyday Make Up Heroes

For English, please click below

Hola från Barcelona!

Yep, I’m just as surprised as you are.

I had no idea I was going to be here tonight, but after mum left for the airport this morning and I took Olive to the vet for blood tests (for her allergies, poor thing) I got a call from the agency telling me to head to the airport straight away.

I casted for this commercial a while ago, but since I was working on the day they had the recall (another casting to see their favourites again) I was pretty sure I wouldn’t get it. And 99% of the time, this is the case. But this time they decided to book me anyway and it was really last minute. They booked my flight as I was on the train heading to Gatwick (and at the same time frantically trying to change my appointment for my Osteopath, reschedule deliveries, get Garth to pick up Olive from the vet and booking dog walker). Luckily my plane was delayed, otherwise, I don’t think I would have made it.

But here I am, blogging from my hotel room in Barcelona. I will be here for almost exactly 24 hours and have to be back in London again for a big job on Thursday and Friday. A great work week for me indeed!

To make things easy for myself when I get these last minute jobs and have to get ready to head off to the airport quickly. I always travel with hand luggage only and I keep a clear plastic bag packed with my travel beauty favs in my bathroom drawer.

These are my beauty essentials I bring for a 24h trip;

⭐  An eye cream with SPF from Swedish brand Alpoliva.

⭐  Spray deodorant in a travel size (Doesn’t leak and lasts for ages!)

⭐  REN Evercalm anti-redness serum (To calm my skin after the flight, sun and water)

⭐  REN Evercalm Global Protection Day Cream. (I use it day and night, to not have to pack more than one cream)

⭐  Shiseido Benefiance Extra Creamy Cleansing Foam ( A luxurious creamy cleanser that removes eye makeup and keeps my skin hydrated)

⭐  Clarins Hand & Nail Treatment creme ( In orange leaf… it smells divine and I cannot deal with dry hands, so a good hand creme is a must!)

⭐ A perfume sample of Paco Rabanne’s Olympia (or any other perfume sample I have at home)

All of these bottles are under 100ml in size and the REN stuff is from their super clever little ”sample” packs you can buy. They are great both if you just want to try a product out, but also for travelling. I always keep at least one of these kits at home. Another great trick is to never throw perfume sample bottles, they are perfect to bring on trips and it’s fun to get to try out some new scents (or ask for a sample next time you buy your favourite perfume if you prefer to wear your signature scent).

Apart from these I also always pack SPF 50 for my face, toothpaste and toothbrush and a lip balm for the flight. This is my perfect little kit when I’m away only for a day or two.

I just found out my call time tomorrow is not until 13.30, maybe I will get to explore a bit of Barcelona after all?

What do you pack in your little plastic bag?

*Some of the products in this post are press samples

Check out some of my other beauty posts;

Summer Nails – 8 Stunning Shades to Look Out For
5 Products You Find in the Kits of Make Up Artists
My 5 Everyday Make Up Heroes

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Jag har en liten färdigpackad necessär som jag alltid kan plocka med mig. Den innehåller små refil förpackningar så jag kan använda samma produkter hemma som borta. Nu innehåller den:

  – Mitt shampoo, balsam och min inpackning från Goldwell, alla för färgat och behandlat hår.
  – ansiktsrengöring, rengöringsmjölk och källvattenspray från La Roche Posay.
  – återfuktande ansiktscreme från ACO.
  – Count on me-deon från LCC
  – och givetvis en kroppstvål, där kan det vara lite olika ?
  – lite bra och ha typ bomullstussar, tops och rakhyvel, någon hårsnodd och hårnål brukar också finnas i

  Jag gillar att alltid ha denna färdigpackad för då vet jag att jag alltid får med det jag behöver. Har även necessär med identiskt innehåll stående på jobb för att kunna duscha bli klar direkt efter ett pass (är polis så det kan bli både svettigt och äckligt ?)

 2. Min kompis är flygvärdinna och hon berättade för mig hur SJUKT stark solen är uppe bland molnen. Tydligen går den genom glas ocksså, så sitter du vid fönstret ska du alltid ha minst SPF 50 på ansikt, hals och händer 🙂

  Mitt bästa tips!

  http://www.thegfbible.com

 3. Vad skönt med Barcelona fast du bara är där i 24 timmar. Om 10 dagar flyttar jag dit i två månader för att plugga spanska, ser jättemycket fram emot det! Barcelona är en vacker stad med härlig kultur och bra restauranger (hello tapas all day, every day!). Enda minus är att det är proppfullt med människor över allt. Ha en trevlig vistelse!

 4. Jag har också en litet liknande ‘overnight’ kit. Så smidigt att slippa tänka på dessa nödvändiga småsaker och istället bara slänga kitet i väskan. Mitt innehåller också mini-serumet och ansiktskrämen från REN. Tror det kan vara samma ASOS-rea vi shoppade från. 🙂