Summer Nails – 8 Stunning Shades to Look Out For

English version blog post Tess Montgomery

Nail colour wheel by Tess Montgomery 1

Jag och Mamma hade kul igår när vi rotade fram alla mina nagellack som finns i skåpen här uppe (jag har ännu en låda full i källaren) och valde ut våra favoritfärger.

Detta är min nagellacks garderob som jag faktiskt använder under året och i hjulet hittar ni många favoriter.

Jag använder mycket OPI, Essie, Laka och IsaDora. Jag vet att många gillar Chanel, men personligen så tycker jag att färgerna är fina, men att de inte håller särskilt bra på nageln. Det är så himla fult med avskavt nagellack, så jag hoppar då hellre märken som inte levererar.

Nail colour for summer wheel by Tess Montgomery

Jag valde ut mina 8 absoluta favoriter till sommaren och la dem i mitten. I år är det pastellerna som blir mest använda, tätt följt av korall och lite starkare rosa nyanser.

Vitt och nude är det jag använder mest till vardags ( Essies ”Ballet Slippers”), men så fort jag får chansen så målar jag gärna på lite färg. Det är något särskilt med brunbränd hud och färgglada naglar.

Nail polish colours for summer by Tess Montgomery

Som ni ser så dominerar rött, rosa, lila och nude i mitt badrumsskåp. Det roliga är att alla nyanserna är olika varandra och jag verkar inte ha några dubbletter. Det är kul att lägga ut dem så här, för jag upptäckta alla de stackars bortglömda flaskorna som inte har blivit använda på ett tag.

Om ni som jag inte har så stor koll på era nagellack, testa att lägga dem i ett färghjul, så får ni jättebra överblick. Kanske ta en bild och spara?

Nail polish summer colour favourites by Tess Montgomery

Ni kanske minns att jag gav mig själv en utmaning att bära mer färg för något år sedan, jag tror att jag ska göra samma med mina naglar. Jag har så himla mycket fina lack, det är klart att de ska användas!

Mina favoriter sommaren 2016 är;

 • IsaDora Gel Laquer 1 week super shine i ”257 Ship Ahoy”
 • IsaDora Gel Laquer 1 week super shine i”254 Pink Captain”
 • Viva la Diva Matte nails ”174 Matte Paradise”
 • Essie ”East Hampton Cottage”
 • IsaDora Wonder Nail ”533 Summer Breeze”
 • Laka ”132”
 • Laka ”12”
 • OPI ”Cajun Shrimp”

Vilka sommarfavoriter sitter på dina naglar?

—-

Om du gillar det här inlägget, ta även en titt på dessa;

5 Products you find in the kits of make up artists
How to get Glowing Skin
New Fun Facemask – Filorga Scrub & Mask

—-

Nail varnish wheel by Tess Montgomery

For English, please click below

Mum and I had lots of fun yesterday, digging out all my Nail polishes from my big nail box and organising them. I actually have a whole other box full in the basement, but one project at a time.

We both picked our favourite colours for the summer, and I put mine in the middle of this massive polish colour wheel. I actually use most of these shades, but during different times of the year and depending on what colours I’m wearing a lot of clothes wise at that moment.

Right now I’m loving the pastels, for holidays abroad I tend to prefer a nice coral, but for castings and work I have to wear my nudes. In general, I have been a bit lazy and wear mainly easy colours like Essie’s ”Ballet slipper”, my all time fav. But I have decided to give myself the challenge of wearing as many of these shades as possible before the end of the year. There are so many nice ones, it seems silly not to use them.

My favourite brands are Essie, OPI, Laka and IsaDora. I know a lot of people like Chanel, but even though the shades are nice, in my experience they don’t tend to last very well. And who likes chipped nails?

My 8 Summer picks for 2016 are;

 • IsaDora Gel Laquer 1 week super shine i ”257 Ship Ahoy”
 • IsaDora Gel Laquer 1 week super shine i”254 Pink Captain”
 • Viva la Diva Matte nails ”174 Matte Paradise”
 • Essie ”East Hampton Cottage”
 • IsaDora Wonder Nail ”533 Summer Breeze”
 • Laka ”132”
 • Laka ”12”
 • OPI ”Cajun Shrimp”

How about you guys, what are you wearing on your nails at the moment?

If you like this post, check out these;

5 Products you find in the kits of make up artists
How to get Glowing Skin
New Fun Facemask – Filorga Scrub & Mask

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Har du något tips på att få nagellacken att hålla längre? Måste alltid slänga mina efter typ ett år så kommer aldrig få till en sån stor samling 🙁

 2. Hållbarheten är ju det bästa med Chanel! Det sitter tills naglarna växt ut några mm för mycket ;). Fast du kanske inte använder bas och topplack? Då sitter kanske OPI som är så tjockt bättre.

  Slängde, gav bort och sålde mer än halva min kollektion i våras. Så befriande. Nu köper jag bara enstaka lack inför en säsong och ser då till att använda dem ofta. Så trist med lack som tjocknar till och krånglar när man ska måla med dem… Roligare med fräscht nytt och att det faktiskt tar slut innan det blir dåligt! Smith & Cult som Lyko nyligen tagit in lockar dock… Får se om jag lyckas hålla mig till hösten, kasnke ett sensommarlack behövs annars!