5 Products You Find in the Kits of Make Up Artists

English version blog post Tess Montgomery

Jag har jobbat heltid som modell här i London i drygt 11 år nu och under den tiden har jag jobbat med väldigt många make up artister. De har alla enorma kit fyllda till bredden med produkter, men det är ett par produkter som jag har sett om och om igen.

I collaget över har ni 5 av make up artisternas storfavoriter, som kan vara värda att införskaffa. Ofta är de inte särskilt dyra produkter, utan mer bara väldigt bra.

Som Carmex och Paw paw som läppbas mot spruckna och flagiga läppar under perfekta läppstift och Real Techniques prisvärda, men bra (och snygga) borstar.

Nuxes guldolja för skimmrande armar och ben, samt Yves Saint Laurents mascaror är lite dyrare, men värda priset eftersom att de är så himla bra.

Jag har märkt att make up artister inte snålar med pengarna när det kommer till foundation, concealer, blushers, solpuder, mascaror och läppstift. Men däremot oftare använder budgetprodukter inom ögonskuggor, brynpennor, puder och eyeliners.

Jag har alla produkterna över hemma och även om jag inte är en makeupartist så ger jag alla tummar upp.

Det här inlägget innehåller adlinks.

Om du gillar det här inlägget, så kanske du även gillar dessa;

How to get Glowing Skin
My 5 Everyday Make Up Heroes
3 Summer Beauty Tips

…och glöm inte att följa mig på Bloglovin’, så missar du inte ett endaste inlägg.
Follow

For English, please click below.

—-

I have been working full-time as a model here in the UK for over 11 years (yep, I’m old..) and during my time I have worked with a lot of different makeup artists. They usually have massive kits filled to the brim with products and make up tools, but there are a few items I keep spotting over and over again.

In the collage are 5 products I see on almost every shoot and they seem to be the favourites of most make up artists. Most of the time, they are not even particularly expensive, just does the job really well.

Paw paw and Carmex goes on chapped lips to make them smooth for the perfect red pout and the real technique brushes are of great quality, yet affordable and looks amazing too.

The Nuxe gold oil and mascaras from YSL are a bit more pricy, but worth it since they really deliver a great result.

I have noticed that most make up artists spend their money on foundations, concealers, blushers, bronzers, mascaras and lipsticks. But tend to save a bit of money on budget eyeshadows, brow pens, eyeliners and powders.

I have tried all of these 5 products in the collage above and I can see why the professionals love them.

This post contain adlinks

If you like this post, check out these;

How to get Glowing Skin
My 5 Everyday Make Up Heroes
3 Summer Beauty Tips

…and don’t forget to follow me on Bloglovin’ to never miss a post.

Follow

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Hej! Följer en del Metrobloggar på Bloglovin & din blogg är den enda jag måste gå in på genom Bloglovin för att se bilderna.. Skulle du kunna kolla om det gick att ändra på?

  Bra inlägg som vanligt, ha en fin dag 🙂

  1. …återigen blev min kommentar halv, även bloggen verkar bugga!
   Här kommer hela svaret!
   Hej V!

   Tack för att du påpekade <3 Metro är tyvärr på semester just nu, men jag har emailat om det. Jag vet inte riktigt varför det inte funkar, men jag hoppas att de löser det så fort de kommer tillbaka i Augusti. Väldigt irriterande!
   kram
   Tess

 2. Carmex innehåller dock mineralolja (Petrolatum) som huvudingrediens! Funkar bra i stunden men inte särskilt bra i längden för läpparna, eller huden öht.

 3. Nuxes guldolja har jag hört mycket gott om. Inget jag brukar använda men kanske ska prova 😉

 4. Hej! Jag undrar lite hur du tänker nu angående bloggens upplägg sedan du ställde frågan för ett tag sen. När jag kollade i kommentarsfältet på det inlägget så var det 99% som ville ha klassiska blogginlägg om dina dagar och inte uppstyrda ”reportage”-inlägg. Ändå känns det som att det nästan bara är sådant nu, som sidor i någon tidning typ Cosmo/annan mode- och skönhetstidning. Ingen kritik men jag undrar hur det kommer att se ut framöver! Kram

  1. Hej Sofia!

   Planen är att det ska vara blandat. Två inlägg per dag, ett ”vanligt” personligt och ett mer genomarbetat. Jag skriver om precis samma saker som innan, men rubrikerna är annorlunda och det är säkert det som gör att det känns mer son en tidning. Det är för att jag då kan skriva om det på mina engelskspråkiga kanaler och för att mina utländska läsare ska få vara med på ett hörn. Det känns synd att bara nå Sverige, när jag lika gärna kan skriva för alla (jag har 70% svensktalande läsare och 30% resten).
   kram
   Tess