Den Perfekta Vinkällaren / The Perfect Wine Cellar

The perfect wine cellarSponsored Post Tess Montgomery

När jag var barn och drömde om mitt ”vuxna hus” så fanns det alltid en vinkällare med i min fantasi. Inte för att jag hade smakat på vin vid det laget, utan för att det kändes som den ultimata vuxna grejen att ha i sitt hus.

Nu har vi en vinkällare, dock inte för att känna oss vuxna utan för att både jag och Garth har ett genuint intresse i vin. Vi är inga stordrickare och vissa av våra flaskor har nog hängt där nere lite längre än vad de engentligen bör. Men vi vet vad vi gillar och tycker om lyxen av att öppna en fin flaska bollinger med vänner, en kryddig och fruktig Malbec till en köttbit eller ett litet glas dessert Riesling istället för efterrätt på helgen.

Mina föräldrar har alltid varit vinentusiaster och jag och mina systrar lärde oss direkt att både dricka med måtta och att vin är någonting man avnjuter och inte dricker för att bli berusad. Vi fick lära oss skillnaden mellan olika druvor, vinsorter och var vinet kom ifrån i världen.

Nu har vi över 100 flaskor i vår källare, vi förlorade tyvärr ett gäng när vi hade vår lilla översvämmning häromveckan, men de lite finare vinerna klarade sig som tur är.

Vi har länge tittat på en vinkyl, så när Vinkylen.se kontaktade mig efter att ha sett det här inlägget och undrade om jag ville samarbeta, så blev jag super glad, precis vad vår vinkällare saknade! Så vi beställde en underbart fin fristående vinkyl  som kom i veckan.

Nu behöver vi inte tänka på att ta upp och lägga vita viner och champagne i kylen morgonen innan längre, utan har alltid precis rätt tempererade viner hemma och kan vara mer spontana. Vi kan även ha olika temperaturer i olika delar av kylen, vilket är super smart eftersom att olika typer av viner vill bli förvarade på olika sätt, för att de ska behålla sin smak och kvalité.

Vi är lite nördiga när det kommer till vin, men det har blivit som en kul  hobby att hitta ovanliga flaskor och roliga accessoarer. Vin håller även många minnen, vi har 2 flaskor champagne och 4 flaskor vin från vårt bröllop att öppna på årsdagar och vid speciella tillfällen, samt speciella flaskor som vi har köpt på resor eller har fått i present.

Nästa sak på vuxenlistan är att jag vill lära mig att sabrera champage… Vilket partytrick!

Jag har även fixat så att ni får 15% rabatt på hela Vinkylen.se om ni använder koden ”TessMontgomery” (giltigt till 15e Juli, så var snabba!)

I collaget – korkskruv, vinkaraff, mQuvee fristående vinkyl (den vi har!), champagnesabel, champagnehink, automatisk korkskruv och en lite mindre inbyggbar vinkyl som skulle passa i ett kök.

Detta är ett inlägg i samarbete med Vinkylen.se

For English, please click below

As a child, dreaming about my ”grown up” home, a wine cellar was always a part of my fantasy. Not that I had tasted wine by then, but it felt like the ultimate grown up thing to have in one’s house. 

Fast forward quite a few years and today I’m living in my dream house and we do indeed have a wine cellar. Not because we want to feel particularly grown-up, but because we have a genuine interest in wine. We are not big drinkers, and some of our bottles have probably been stored for a tad longer than they should have. But we know what we like and enjoy the luxury of opening a nice bottle of Bollinger with friends, a rich and fruity Malbec to go with steak or pour a small glass of a dessert Reisling for after dinner.

My parents are massive wine enthusiasts and my sisters and I learnt straight away to both drink with moderation and that wine is something to be enjoyed and not to get drunk from. They thought us the difference between grapes, kinds of wine and where the different wine districts were located in the world. I always found this very interesting.

These days we got about 100 bottles or so in the basement. Unfortunately, we did lose a few recently due to the flooding in our basement, but the most important wines made it to our big relief.

We have been looking for the perfect wine cooler for a while, so when WineStorage Company contacted me after seeing this post and asked if I would be interested in a collaboration I said yes straight away! So earlier this week a lovely free standing wine cooler was installed in our basement. Yay!

For the first time we can actually be spontaneous with our whites and champagnes, no more putting a bottle in the fridge the night before or trying to cool down warm wine with ice (not a great idea. Use frozen berries, just a tip!) This fridge also allows us to have different temperatures for different wines, since not all wines like to be stored the same way to keep taste and quality up. Very clever!

You could say we are wine-nerds and it has become a bit of a hobby to find unusual bottles and fun accessories for our wine cellar. It’s also a great way of storing memories, we have 2 bottles of champagne and 4 bottles of wine from our actual wedding in Zimbabwe to drink at a special occasion. And every time we travel to a place where they have nice wine, we always purchase a few bottles as a memory of that trip.

Next task on my ”grown up”-list is to learn how to sabrage a champagne bottle… it would be a great party trick!

The lovely guys at Winestoragecompany.co.uk are generously offering my readers 15% discount on their entire website if you use the code ”TessMontgomery” in the checkout. (The code is valid until 15 July, so don’t miss out!)

In the collage – corkscrew, decanter , mQuvee free standing wine cooler (this is the one we got!), champagne sabre, Champagne bowl, automatic corkscrew, a smaller wine cooler that can be built into a kitchen.

This post is a collaboration with Winestoragecompany.co.uk

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Sabrera champagne är easy-peasy – första gången gjorde jag det på Mauritius och andra gången på vår bröllopsfest – men sommelieren hade glömt ta av stålvajern runt korken så hur mycket jag än försökte så gick inte toppen av. Det handlar om trycket som uppstår när flaskan är välkyld – man kan egentligen sabrera med en linjal eller vanlig kniv bara man gör det i en stadig handrörelse. Jättekul och jättefestligt!

  2. Men vad roligt! Älskar också vin och är lite nördig när det gäller årgångar, druvor, regioner mm. Kan du inte göra ett inlägg och visa vad ni gillar? Vore skoj att få se era ovanliga flaskor och accessoarer. Hoppas vinkylen blir fin! Fyll den väl 😉