Baddräkt eller Bikini i Sommar? / Swimsuit or Bikini?

Bikini eller baddräkt i sommar tess montgomery

Jakten på de perfekta badkläderna till sommaren är i gång och i vår ställer jag mig den stora frågan, bikini eller baddräkt?

Förr var baddräkten sedd mer som en hint till vintage eller för de som är lite äldre, de som sportar eller kanske inte känner sig så nöjda med sitt midjeparti. Men på senaste åren har de coola baddräkterna verkligen fått ett uppsving. Jag tror att det kan ha lite att göra med att våra kroppsideal har ändrats, bröst är mindre i fokus och rumpor desto mer. Där det förr var rakt, gillar många nu att ha kurvor och baddräkter kan verkligen smita åt på rätt ställen och ge den där timglasfiguren som är så snygg.

Sedan finns det hur många snygga modeller som helst, märkena har verkligen gått bananas för bandage och låga necklines. Det finns volanger, coola varianter a la baywatch och mellanting mellan baddräkter och bikinis. Du kan verkligen hitta en för alla smaker och kroppstyper. Lägg fokus på det du är mest nöjd med och stråla av självförtroende på stranden i år.

Det som gör att bikinisarna ändå känns aktuella är solränder, ska man ligga och sola så är en liten okomplicerad bikini utan en massa band som visare lite mer hud att föredra. Men för alla BUSare som hellre ligger i skuggan eller sitter med en pina colada vid poolen under en stor stråhatt så är tusan baddräkterna ett strå vassare. Mer om stil och elegans än exponerat och sol.

Min lösning är 50/50, en av varje. Då kan jag matcha min baddräkt med en snygg strandkjol när jag går på strandlunch eller ligga på en båt i min bikini och bli saltstänkt och få solvarm hud utan att oroa mig för en konstig bränna.

Det allra viktigaste att komma ihåg är att du ska ha på dig någonting som du tycker om och känner dig snygg i. Bry dig inte om vad andra tycker, de tänker ändå oftast mer på sin egen kropp eller din ändå. Så njut av sommaren och gör det med självförtroende!

Medsols – Svart bikini, vit bikini, multi bikini, multi knytbikini, strapless bikini, vit baddräkt, svart baddräkt, blå baddräkt, chevron baddräkt, bandage baddräkt. (adlinks)

For English click below

—-

The hunt for the perfect beach wear for summer is on and this spring I’m faced with the big question, bikini or swimsuit?
In the past swimsuits has been seen as nod to vintage, for those who are a little older, sporty people or those who might not be to happy with their abs. But in recent years cool swimsuits really have had a boost. I think it may have a bit to do with the fact that our body image has changed, breasts are less in focus and we are more into shapely bums these days. Where there was once straight it should now be curves and swimsuits can really hug to the right places and give you that stylish hourglass figure.
There are loads of stylish designs out there, brands have really gone bananas for bandages and low necklines. There are ruffles, cool speedo types a la Baywatch and something in-between swimsuits and bikinis. You can certainly find one for every taste and body types. Focus on highlighting your best bits and and radiate self-confidence on the beach this year.
What makes the bikini still feel current is the eternal problem of pesky  tan lines, there is no denying that a small uncomplicated bikini without a lot of fuss that shows off a little more skin is preferable for a nice tan. But for all of us Self-tanners who would rather lies in the shade or sitting with a pina colada by the pool under a large straw hat, swimsuits are just that little bit sharper. More about style and elegance than exposed and sun.
My solution is 50/50, one of each. Then I can match my bathing suit with a stylish beach skirt when I go for lunches on the beach or lie on a boat in my bikini and let my salty and sun-warmed skin breathe without worrying about a strange pattern to appear on my body.
I found a few favourites and put them in the collage above.

One of the most important things are to pick beachwear you feel comfortable and confident in, don’t listen to what other people think. They are most of the time more focus on their own bikini body than yours anyway. Enjoy the summer and sun and do it with confidence!

Clockwise – black bikini, white bikini, multi bikini, multi-tie bikini, strapless bikini, white swimsuit, black swimsuit, blue swimsuit, chevron swimsuitbandage swimsuit. (adlinks)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Hej Tess!

  Det har slagit mig vilken skillnad det är på din blogg och många av dina ”konkurrenters” när det kommer till sponsrade inlägg. Nu kanske Petra & co har fler läsare och därför får fler erbjudanden, men jag väljer hellre att tro att du har så mycket bättre omdöme och tackar nej till mycket :). Jag läser hundra gånger hellre din inspirerande och välskrivna blogg (och har så gjort i en massa år) än de andras reklambloggar!!

  1. Hej Johanna!

   Jag tror att det kan vara lite både och för att vara ärlig, men jag vill verkligen bara rekommendera märken som jag gillar och tror på, så det blir att jag tackar nej till mycket. Jag gillar inte heller när bloggar har för mycket sponsrade inlägg, så jag vet precis hur ni känner och kommer alltid att jobba på det sättet, oavsett om jag skulle få mer läsare och mer erbjudanden. Ni går först!
   kram
   Tess

   1. Men det är ju adlinks i detta inlägg så lite märklig kommentar? Jag har dock inga problem med reklam, gillar att folk tjänar pengar på det de gör, hatar själv att jobba gratis. Det enda jag störde mig på i detta inlägg var att länkarna inte låg under bilden, jag pallar inte att scrolla upp och ner :p

   2. Hej Anna!
    Tycker du att adlinks räknas som reklam? De är valda av bloggaren till 100% och man får kanske ett öre eller två, men däremot statistik på vad folk gillar och klickar på så att man vet till nästa gång. Jag tror oftast det är därför vi föredrar adlinks om vi kan välja. Det är kul att kunna se vad ni gillar helt enkelt.
    Kram
    Tess

  2. +1

  3. +1

   Har slutat läsa nästan alla andra bloggar just pga det!

   1. Fast lite komiskt är det ett de här kommentarerna kommer preeecis när jag launchar mitt Pandora-samarbete. Haha! Dock är det faktiskt ett bra exempel på vilken typ av företag som jag vill samarbeta med, jag har burit mitt armband i 1.5 år, gett ett till min syster i present och Garths mamma har ett hon med. Det känns vettigt när det finns någon personlig relation helt enkelt.

    kram på er!

    Tess

 2. Älskar sol och bad – hatar att känna mig för naken.
  Jag vill frossa i snygga bikinis men jag kör alltid en bikini-bh av något slag och shorts. Vilket jag inte känner mig snygg i alls egentligen, men mer klädd=mer bekväm.
  Jag är en av dem med kroppsnoja, vilket jag haft hur länge som helst.