Kikki.K ”Habits” Workshop

kikki k tess montgomery 1kikki.k tess montgomery 4Kikki k tess montgomery 2Kikki

 

kikki k tess montgomery 5

I morse klockan 8.30 möttes jag och Ebba av svenska kanelbullar och ett litet gäng glada bloggare i Kikki.K s butik i Covent Garden för en ”Habits workshop”. Den var väldigt inspirerande!

Vi hade en timma med en väldigt duktig kvinna, som gick igenom lite olika sätt att bygga och bryta vanor, med hjälp av märkets ”Habits Journal”. Det är som en anteckningsbok, som har massor med olika uppgifter och formulär att fylla in, inom ämnen som karriär, förhållanden, drömmar, mål och hälsa.

Vi fick alla skriva ner lite olika dåliga vanor som vi ville bryta och bra vanor som vi skulle vilja börja med. Personligen så skulle jag behöva bli bättre på att organisera min tid och inte hoppa mellan uppgifter, samt att inte ta på mig för mycket. Jag behöver även jobba på att gå och lägga mig i tid och gå upp tidigare på morgonen.

I boken finns det en actionplan där man skriver ner alla stegen man ska ta för att bryta eller skapa en vana och alla för och nackdelar med detta. Det summerar allting väldigt bra och gör det begripligt. Som tex ”Gå till gymmet 4 ggr i veckan” som i sin tur ger ”mer energi”, ”lycka och endorfiner = bättre relationer”, ”självförtroende” och ”bättre hälsa”. Om man ser de positiva sideffekterna en bra vana kan ge, så är det så mycket lättare att hitta disciplinen att fortsätta.

Därefter gick vi vidare till ”triggers”, det vill säga det som gör att vi bryter en god vana eller startar en dålig. Som att inse att runt 6 på kvällen, om du är ensam hemma, så har du en vana att äta choklad. Om man vet det och inte vill äta lika mycket choklad, så är det vettigt att hitta på något annat just den tiden. Man lär sig att se sina mönster helt enkelt.

Otroligt intressant verkligen och oerhört nyttigt. Vi fick med oss varsin ”Habits journal” hem, så jag vet vad jag ska göra i morgon…

Kikki.K har förresten massor med fler smarta liknande böcker och jag har en känsla av att de flesta kommer att få flytta hem till mig. Jag älskar ju den här typen av saker.  Jag och Ebba har redan skrivit upp hela S-Quad teamet på en ”Goals” workshop. De är förresten öppna för allmänheten, så om ni är sugna så är det värt att ringa till dem och fråga.

Jag är helt kär i märket och det är häftigt att det är startat av ännu en svensk kvinnlig superentreprenör, det är nästan ännu mer inspirerande än böckerna.

—-

This morning at 8:30 Ebba and I met a small bunch of happy bloggers in the new Kikki.K shop in Covent Garden for a ”Habits workshop”. It turned out to be incredibly inspiring!
We had an hour with a very talented woman who went through some different ways to build and break habits with the help of the brand’s ”Habits Journal”. It’s like a notebook that has a lot of different tasks and forms to fill in, on topics such as career, relationships, dreams, goals, and health.
We all got to write down some of the bad habits we want to break and good habits we would like to get. Personally, I want to become better at organising my time and not jump between tasks, and not to take on too much. I also need to work on going to bed in time and get up earlier in the morning.
In the book there is an action plan in which you write down all the steps you should take to break or create a habit and all the pros and cons of this. It sums up everything very well and make it understandable. As an example, ”Go to the gym four times a week” that in turn gives ”more energy”, ”happiness and endorphins = better relationships,” ”confidence,” and ”better health”. If you see what a good habit can lead to, it’s so much easier to continue with it.
Then we went on to the ”triggers”,  ie what makes us break a habit or start a bad one. For example you might realise that around 6 in the evening, if you are home alone, you tend to eat chocolate. If you know this and want to eat less chocolate, it makes sense to tdo something else at that time. You basically learn to see your own patterns.
Amazingly interesting and extremely useful. We each got a ”Habits journal ‘to take home, so I know what I will be doing tomorrow.
Kikki.K has a lot of clever little books like this one and I and Ebba has already signed up the entire S-Quad team on a ”Goals” workshop. They are by the way open to the public, so if you are keen, it is worthwhile to call them and ask.
It’s really cool that the brand is founded by yet another female Swedish super-entrepreneur. That’s as inspiring as the books, if not more.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *