Min Paris Guide #2 / My Paris Guide #2

1

Jag har gjort en Parisguide tidigare som ni kan hitta här, först tänkte jag bara lägga till i den, men jag känner att det blir så himla mycket att det förtjänar en helt ny guide.

Så här kommer alla mina nya favoriter;

I have written a Paris guide in the past (click here) , but instead of adding to it I thought I would make a second one with all my new favourites. 

3

Vi reste med

Eurostar från London St Pancras till Paris Gare du Nord. Snabbt, smidigt och om du bokar i tid även billigt. Vi valde standard premium som var bekvämt och vi fick även lite mat på tåget.

We traveled by Eurostar from London St Pancras to Paris Gare du Nord. Fast, easy, and if you book in time also cheap. We chose ”standard premium” and it was comfortable and we even got some food on the train.

2


Vi bodde på 

Hotell Relais Vieux Paris i 6e distriktet nära Notre Dame. Ett väldigt blommigt litet boutique hotell med charmig service och väldigt bra läge. Ni kan läsa mer om hotellet här.

We stayed at Hotel Relais Vieux Paris in the 6 th district close to Notre Dame. A very charming small (floral) boutique hotel with nice service in very good location. You can read more about the hotel here.

7

Vi åt på 

Les Bouquinistes, en liten men stylish restaurang precis vid floden. Vi valde avsmakningsmenyn och den var lätt mathöjdpunkten på vår resa. Läs mer om Les Bouqunistes här.

L’affable – God mat, trevlig service och de lyckades fixa fram ett bord till oss trots att det var problem med vår bokning. Lite mindre fancy än Les Bouqunistes, men med väldigt trevlig stämning och majoriteten av gästerna pratade franska.

Les Deux Magots – Om ni är i området så är Les Deux Magots för lunch nästan ett måste. En lite snobbig fransk restaurang som bjuder på goda omeletter och väldigt bra people watching. Läs mer om Les Deux Magots här.

We ate at Les Bouquinistes, a small but stylish restaurant right on the river. We chose the tasting menu and it was easy the food highlight of our trip. Read more about Les Bouqunistes here.
L’Affable – Good food, friendly service and they managed to sort out a table for us even though it was a problem with our booking. A little less fancy than Les Bouqunistes, but with very nice atmosphere and the majority of the guests spoke French, always a good sign.

Les Deux Magots – If you are in the area, Les Deux Magots for lunch is almost a must. A little bit posh typical French restaurant that offers great omelettes and very good people watching. Read more about Les Deux Magots here.

10

Vi fikade

På Un Dimanche á Paris, som är ett café, en butik och mittemellan kan man se hur de gör alla sina fantastiska bakverk och chokladkreationer. Ligger undangömt i en gränd i latin Quarters. Inte billigt, men värt ett besök ändå. Läs mer om Un Dimanche á Paris här. 

Café de Flore -Ett typiskt franska café ett par dörrar ner från Les Deux Margots. Här kan man se vart restauranger som Riche i Stockholm har tagit sin inspiration från. Perfekt ställe att ta en kaffe med en tjejkompis och skvallra en stund.

We had a coffee and cake at Un Dimanche à Paris, it’s a cafe and a shop, in between the both is a kitchen where you can see how they make all their amazing pastries and chocolate creations. Tucked away in an alley in the Latin Quarters, not cheap, but worth a visit nonetheless. Read more about Un Dimanche à Paris here.
Café de Flore -A typical French cafe a few doors down from Les Deux Magots. Here you can see where restaurants like Riche in Stockholm have taken their inspiration from. Perfect place to have a coffee with a girl friend and gossip for a while.

1

Vi shoppade 

SUITE. 341 i Marais. Hela distriktet runt denna butik är fylld med designershoppar och favoriterna är Maje, Sandro, Les Petites och Clauide Pierlot.

We went shopping at SUITE. 341 in the Marais. The entire district around this store is filled with designer shops and some of my favourites are Maje, Sandro, Les Petites and Clauide Pierlot.

5

Vi drinkade 

Bar 8 på The Mandarin Oriental i deras vinterträdgård. Svindyra drinkar, men de är massiva och väldigt goda, så värt det för upplevelsen (men man kanske inte vill ha en helkväll bara där). Läs mer om Bar 8 här.

We had drinks At the Bar 8 at The Mandarin Oriental in their conservatory. Extremely expensive drinks, but they are massive and very tasty, so worth it for the experience (but you might not want to make a full night out of it). Read more about Bar 8 here ..

4

Vi sightseeade

I Paris Catacombs. De gamla tunnlarna under Paris som gick från kyrkogård till skelettmuseum. Väldigt häftigt, men en smula läskigt med. Kön kan vara väldigt lång för att komma in, så ta med någonting att äta och kanske en kortlek… Läs mer om The Catacombs här.

We went sightseeing in the Paris Catacombs. The old tunnels under Paris that went from a cemetery to a museum of sculls and bones. Very cool, but a little creepy too. The queue to get in can be very long , so bring something to eat and maybe a deck of cards … Read more about The Catacombs here.

Som vanligt får ni jättegärna lägga till alla era favoriter i kommentarsfältet. Jag kikar själv och tar inspiration till nästa gång jag åker.

Feel free to add all your own favourites in the comments. I know I will check for next time I go to Paris.
Follow

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Om man har tid och lust för en dagsutflykt rekommenderar jag verkligen att ta tåget från Paris St Lazare till Vernon, och därifrån ta buss, taxi eller en promenad till den lilla byn Giverny för ett besök till ”målarens trädgård”, Claude Monets absolut fantastiska lilla oas av blomsterprakt där han bodde från 1883 till sin död 1926. Det var i sin studio i Giverny som han målade några av sina mest kända verk och trädgårdarna han anlade tillsammans med sin familj tjänade många gånger som inspiration till dessa impressionistiska mästerverk. Hans hus och trädgård är numera ett museum öppet för besökare från april till oktober, och trots att det var säkert 10 år sedan jag besökte platsen senast, och flertalet resor till Paris sen dess, så finns det inget jag minns bättre från mina vistelser i Paris än sommardagen jag spenderade där och samtidigt som jag så gärna vill besöka byn igen så drar jag mig för det, för jag är rädd för att besudla de vackra minnena från den dagen, haha 🙂
    Jag låter lite som en resekatalog märker jag, men det är verkligen en andlöst vacker plats som passar både den med ett intresse för botanik och det vackra och sköna, den som bara vill komma bort från storstadens brus en stund, eller den som har ett intresse för kulturhistoria och konst. Det är verkligen en pärla som jag tror alla kan uppskatta! Tåget tar knappt en timme och kostar 12 euro, och inträdet kostar ca 10 euro om man köper biljetten i förskott vilket jag rekommenderar, eftersom man då också slipper kön. Förköpsbiljetter kan köpas här: http://giverny.org/gardens/fcm/ticket/
    Här är också en kort video med info och bilder från trädgårdarna, om man skulle vilja veta lite mer 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=6b_-uHsDf4c