The Manor Restaurant Clapham

The manor clapham Tess Montgomery

Festen i går blev verkligen super lyckad. Det var 30-35 pers här (så många att jag inte riktigt ens vet hur många vi var!)  som tur var kom vissa lite tidigare och andra lite senare, men det var full rulle. 

Vi hade beställt hem massor med kött, kyckling och fisk och Garth skötte grillen ute i trädgården medan jag höll fortet inne i köket med sallader, sötpotatis, kladdkakor (glutenfri och vanlig). Till allting hade jag gjort en somrig rom-punch som blev väldigt uppskattad. Jag tror att det gick åt 8 flaskor rom i slutändan…

Vi började vid 13.00 och vid 22.00, efter två omgångar mat, så gick de flesta hem och ett litet gäng vidare till en bar som heter ”Dirty Martini”. Ett ställe som ligger på Clapham high street och är en av de som är lite mer civiliserad än många av de andra, som kan vara av det vildare slaget. Clapham är lite av ett partyområde nämligen. Jag drack någon björnbärsdrink som var himla god, som ni förstår så gjorde jag ett undantag i min vita månad för Garths födelsedag. Jag trodde verkligen att jag skulle få sota för det i dag, men jag var inte alls bakis i morse av någon konstig anledning, måste vara att det blev 4-5 drinkar över så många timmar, så det var hur skönt som helst.

I dag har vi städat upp, tagit Olive på en långprommis i solen, hittat en gata som vi vill bo på den dagen vi växer ur den här lägenheten och nu ska jag ner i källaren och börja organisera vårt nya skafferi, tvätthörna och förvaring. Så himla praktiskt och bra! Nästa veckan kommer heltäckningsmattan och sedan är den delen av källaren klar. Ni som undrar om matta i ett tvättrum, så är det för att det är lättare att byta ut en matta än många av de andra alternativen, om olyckan skulle vara framme.

Men det jag faktiskt tänkte berätta om är restaurangen som jag tog Garth till på själva födelsedagen i fredags – ”The Manor”. Det är en systerrestaurang till den uberpopulära restaurangen ”The Dairy” i Clapham Common och trots att jag bokade för mer än en månad sedan kunde jag bara få bord 21.30, så man måste vara ute i god tid.

Dock måste jag ge The Manor alla tummar upp, coolt ställe med lite industriell känsla, tegelväggar, skäggiga kypare och kockar med armarna fulla av tatueringar. Servicen var toppen och maten med, vi åt avsmakningsmenyn med allt från torsk med ostmousse och kombucha,  till kronärtskocka och superfryst glass som det rök om till efterrätt. Drinkarna kom i små flaskor och var även de fyllda med intressanta smaker.

Ett äventyr för smaklökarna helt enkelt. Rekommenderas om ni är sugna på att äta riktigt gott i Clapham!

—-

The party yesterday was great fun. We ended up with 30-35 friends (so many that I couldn’t keep count after a while!) Luckily some people got here a little earlier and other a bit later, but it was full house and buzzing the whole time.
We had ordered home plenty of meat, chicken and fish and Garth ran the barbecue in the garden while I was holding the fort in the kitchen with salads, sweet potatoes and Swedish ”kladdkaka” (gluten-free and regular). To drink I made a summery rum-punch that was very appreciated. I think we finished eight bottles of rum in the end …
We started at 13:00 and at 22:00, after two rounds of feeding everyone, most people went home and a small bunch of us continued on to a bar called ”Dirty Martini” . It’s one of the ones on Clapham High Street that are a little bit calmer and civilised than some of the wilder ones. Clapham is a bit of a party area, so there is all kinds of places here. I drank a blackberry cocktail which was amazingly good, as you can see I made an exception in my white month for Garth’s birthday. But I was not at all hung over this morning for some strange reason, must be that I had 4-5 drinks over so many hours, so I was very lucky.
Today we cleaned up all the party-mess, took Olive on a long walk in the sun, found a street that we want to live on the day we grow out of this apartment, and now I’m heading down in the basement to start organising our new pantry, laundry area and storage. So very practical and useful! Next week, the carpet arrives and then that part of the basement is finished. Those of you who are wondering why we put a carpet in a wash/utility-room, it is because it’s easier to replace a carpet than most of the alternatives, if disaster strikes.

But this post was not meant to be about all the above, I was actually was going to tell you about the restaurant is I took Garth to on his birthday on Friday – ”The Manor”. It is a sister restaurant to the ever so popular”The Dairy” in Clapham Common, and even though I booked it more than a month ago, I could only get a table 21:30, so you have to book in good time.
A part from that, I give The Manor all thumbs up. It’s a cool place with a bit of an industrial feel, brick walls, bearded waiters and cooks with his arms full of tattoos. The service was great and the food too, we splurged on the tasting menu and got everything from cod with cheesemousse and kombucha, to artichoke and super frozen ice cream for dessert. The drinks were special too, they came in small bottles and were filled with all kinds of interesting flavors.
An adventure for the taste buds.
I highly recommend The Manor if you are looking for a great evening and an exciting meal in Clapaham!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *