Skönhetstips – Apoliva Eco

Skönhetstips budget apoliva tess montgomery

Jag kommer inte alltid att vara först på bollen med nya smink och skönhetssläpp, men det finns en väldigt bra anledning till det – Jag testar allting ordentligt innan jag väljer att skriva om det.

När vi var på Daisy Beauty Weekend här i London i November så var apoteket AB en av de som höll presentationer och från dem fick vi med oss den nya serien från Apoliva som heter ”Eco”.

Det är en Ekologisk hudvårdserie för normal-torr hud som har fått ecocert märkning, det vill säga den har uppnått vissa strikta ekologiska standarder och innehåller 98% naturliga ingredienser.

Först vill jag börja med att påpeka att bara för att någonting är naturlig förekommande betyder det inte att det är mindre kemi bakom det, allting är uppbyggt av atomer och molekyler, hela naturen är kemi. Så även om det förstås är väldigt bra att sträva efter att inte använda för mycket konstiga kemikalier på huden, så kan även naturliga produkter vara allergiframkallande.

Så jag skulle inte stirra mig blind på naturligt vs onaturligt om du letar efter produkter som är mindre allergiframkallande, istället skulle jag till exempel titta på om produkten är parfymfri eller har eteriska oljor i sig. Dock är det givetvis väldigt bra om vi slipper ha till exempel bekämpningsmedel på huden, så eco cert är ändå väldigt viktigt. Liten parantes bara. 

Serien innehåller en dagcreme, nattcreme, rengöringsmousse och ögoncreme som inte innehåller några eteriska oljor (bra för er med allergier!) eller kemisk parfym, men ändå luktar ros från extrakt. Den innehåller omegor som vi tycker så mycket om, avocadoolja och lugnande aloe vera. Nattkrämen innehåller även sheasmör vilket är toppen för lite torrare hud.

Apoteket AB har fasat ut alla cykliska silikoner, så några sådana hittar ni inte i den här serien, vilket är toppen.

Jag har testat alltihop i ett par veckor nu och tycker väldigt mycket om dagcremen som är lätt och funkar bra med smink och nattcremen som känns återfuktande för min lite torra hud (som jag inte kunde hitta när jag tog bilden, slarvig Tess eller möjligtvis en torr Garth?!) .

Moussen behöver lite hjälp på traven när det kommer till att ta bort mycket smink, men funkar bra som en morgonrengöring. Ögoncremen är för mig lite klen eftersom att jag är van vid lite tyngre ögonprodukter. Kanske mer för tjejen som är 20+ än 30+ som jag är.

Det bästa med den här serien är att den ligger väldigt bra i pris! 99 kr – 179 kr, perfekt för er som gärna vill köpa eco men tycker att prislapparna känns lite väl saftiga. Det är även väldigt bra att produkten kommer i pumpform, så att det inte finns en chans att stoppa ner en massa bakterier i burken tillsammans med fingrarna. Det gillar vi!

Jag skulle säga att det här är en perfekt ”gateway” serie till ekologiska produkter och till er som är lite yngre och precis har börjat rota runt i skönhetsdjungeln.

Ni hittar Apoliva Eco här (klick)

*Produkterna är pressutskick

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Inget för mig då som är 30! Men du som har lite koll, ofta står det ju ”för mogen hud” på produkter, hör man till dem nu när man är 30 eller är det ”för mycket” än?

  Jag har aldrig direkt brytt mig, men känner nu att jag inte riktigt trivs i ansiktets hud! Haha!
  Fundear på att unna mig en bra men inte för dyr serie.

  1. Hej Carro!

   Jag skulle inte gå på serier för mogen hud riktigt ännu. Du behöver en bra mittemellan. Tex apoliva eco dagcreme med RENs omega serum under och sedan en lite tyngre nattcreme på kvällen. (Clarins kanske?)

   Det är lite ac en djungel, men vid 30 är det fortfarande mest fukt som krävs och kanake något litet pigmentutjämnande.

   Kram
   Tess

   1. Tack för svar! Ska ta mig en titt på det du föreslog.
    Det blir aldrig av att jag frågar i butik, det blir mest rörigt.