VÅR PODCAST! – ”London Calling”

london calling

För att lyssna, klicka här!

Det är ju en podcast jag och Ebba har grejat med på senaste, det är så kul att jag äntligen kan berätta för er!

Den kommer att komma upp på Itunes i fortsättningen, men vi väntar på att bli verifierade och är lite för otåliga, så första avsnittet kan ni höra här över.

”London Calling” handlar som ni kanske förstår om livet här i London. Hur man flyttar hit, vad som är enkelt och vad som är mer klurigt, roliga saker att göra här i London, kulturkrockar, dejting, känslor och tankar. Jag och Ebba är ganska nya vänner, så ni kommer även får följa när vi lär känna varandra lite bättre. Det är nästan 10 år mellan oss, så vi hoppas på att kunna ge två olika perspektiv av vad det betyder att vara en Londonsvensk.

Kom jättegärna med förslag och kritik, det är allra första gången vi gör någonting sånt här och det blir alltid lite speciellt med första försöket. Jag blev till exempel lite hetsig när Ebba pratar om bankkonton (typiskt mig att hetsa…), men hon är mitt i vevan att starta en blogg och har lovat att berätta mer om hur hon startade ett bankkonto i ett inlägg där. (Jag säger till när hon är igång).

Men kom jättegärna med ideér på vad ni vill höra och vad vi kan göra bättre. Nästa gång ska jag till exempel låta Ebba få lite fler sylar i vädret, jag är en pladdermaja jag vet. Sorry Ebba!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer

 1. Men jaaaaaaa!! Gud vad kul! :DD

 2. Åh så kul!
  Kan inte du berätta om hur man går tillväga för att starta en podcast? Så nyfiken på hur det hela funkar! Var får man musik? kan vem som helst lägga upp på itunes? hur klipper man?

  1. Hej Emilia!

   Det är inte svårt alls. Du behöver en dator och ett ljudbehandlingsprogram. Vi har en microfon, men ofta räcker den som finns i datorn. Sedan får man leka lite med att klippa och lägga på ljud. Du kan söka efter royaltyfree musik på nätet som man får använda. Sedan lägger du upp det på en sida (vi använder podomatic) och via derad RSS kan du lägga upp podden på Itunes.
   Testa, det är kul!
   Kram
   Tess

 3. Jaaa gud vad roligt!! Kommer garanterat vara en trogen lyssnare. Kram

 4. Massor av tummar upp! Längtar till nästa avsnitt 😀

 5. Ni är jättebra!

 6. Åh vad kul! Saknar London så himla mycket så att höra er prata om stan var hur mysigt som helst.

 7. Ska bli kul att lyssna på den 🙂

 8. Intressant! Men får lite panik över innerstadsstockholmska i alla poddar.. Svårt att lyssna på.

  1. Hej Liz!

   Det har jag inte ens tänkt på, jag och Ebba är båda från Stockholm, men jag trodde att min dialekt hade lugnat ner sig lite efter att ha bott utomlands så länge. Kanske inte. Finns det någon skön podd med typ en skåning? Det skulle vara kul att lyssna på.
   kram
   Tess

 9. Grattis till er nya pod, längtar redan efter podd nummer 2!!! Janne med 20 år i Barcelona.