How To Wear – Culottes

how to wear culottes tes smontgomery

Jag är väldigt förtjust i Culotten, de 2/3 långa vida byxorna som är så inne nu.

Själv har jag ett par i skinn och ett par i denim från Lindex och jag använder dem ofta. Det är en trend som kanske inte kommer att hålla i sig för evigt, men jag skulle ändå satsa på att äga i alla fall ett par culotter i vår. De behöver inte vara särskilt dyra alls, många av kedjorna har varit snabba på att haka på trenden. Bär med spetsiga klackar till en utekväll eller sneakers för en mer avslappnad look.

Mest är den här typen av byxor roliga och tillåter oss att leka med proportioner, ett stort plus är att de passar alla kroppstyper.

Nu ska jag sätta på mig mina läderculotter och gå på parmiddag med vänner här i Clapham. Det ska bli kul med klackar efter att ha plåtat sportmode hela dagen.  Ha en supertrevlig fredagskväll kompisar!

Bilder – Pinterest

PS

I dag är sista dagen att hjälpa mig att hjälpa Paaws hund och katthem i Antigua. Jag skulle uppskatta så himla mycket om vi kunde få in några kronor till. En kaffe kanske, istället för att köpa den där 4e kaffekoppen i morgon, kan vi inte ge de pengarna till Paaws så att de kan laga sina kennlar? Kom igen nu ett sista ryck! För de små fluffiga katterna och gossiga voffarna som de räddar från misär, smärta och elände.

Här hittar ni sidan där ni kan donera.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Hoppas hoppas att inlägget om cykliska silikoner kommer snart, har längtat hela veckan :)) Trevlig helg <3

  1. Hej Jojo!

   Det ligger uppe nu – http://tessm.metromode.se/2016/02/15/det-dar-med-cykliska-silikoner/
   Hoppa det ger alla svar som du ville ha. <3
   kram
   Tess

 2. Om de passar alla kroppstyper varför har du enbart valt bilder av en kroppstyp? :/ Skulle nog säga att de är rätt svårburna om man inte är modellsmal.

  1. Instämmer! De passar verkligen inte alla kroppstyper. Alla klädesplagg behöver inte passa alla, så är det bara. MEN. Betyder inte att alla inte SKA bära allt. Man bär vad man själv känner sig foxy i.

  2. Hej Anna!

   Jag håller inte med dig alls då jag har sett många fler kroppstyper i culotter på stan (som har rockat dem!) än vad jag kunde hitta på Pinterest där jag mest hittar smala bloggare.
   kram
   Tess

   1. Poängen var nog mer att det är konstig sak att skriva så när bilderna visar något annat. Tycker bloggare i allmänhet borde göra mer medvetna val kring vilka bilder de väljer att visa. Bilderna förstärker texten. Det är ju din blogg så du gör som du vill. Det jag reagerade på var att texten ska vara PK men ändå visar bilderna något annat.

   2. Hej Anna!

    Jag tror att problemet är att de ”inspirationsbilderna” som finns tillgängliga på tex Pinterest inte är särskilt varierade. Så om jag inte vill gå runt på stan och leta efter folk i culotter och fråga om jag får plåta dem (eftersom jag själv bara kan visa en kroppstyp – min) så blir det tyvärr lite att jag får ta det jag kan hitta.
    Sen handlar det inte om att vara PK, utan att det är ett plagg som passar alla kroppstyper enligt mig. Jag som är kort säger ofta till om jag inte tycker att ett mode skulle passa bra på tex min egen kroppstyp.

    Men jag förstår vad du menar med att det skulle kunna finnas mer bredd bildmässigt och det tycker jag med.

    Tess