Stocktake av VårgarderobenDet är mitt i kalla vintern, jag vet.

Men jag börjar alltid planera nästa säsongs garderob i god tid. Mest för att jag köper en massa onödiga saker om jag inte har en klar bild av vad det är jag behöver komplettera med, men även för att storlekar tar slut fort och det är dumt att vänta för länge.

Jag har, medan jag har packat upp allting från vår resa*, gjort en liten mental stocktake på vad det är jag behöver införskaffa eller byta ut. En hel del gamla solkiga plagg har åkt i sopen och saker som inte känns helt rätt ger jag till välgörenhet.

Just på våren är jag i princip alltid sugen på samma sak, det vill säga mjuka pasteller, plus lite vitt, nude, beige och grått. Jag får nog av svart, rött och juvelfärger under vintern, så det är skönt att gå över till en lite nättare färgskala igen.

På min shoppinglista i år finns –

1. En fin regnrock. Paraply i all ära, men med en ordentlig regnrock har man händerna fria. Numera finns det så snygga varianter att det är värt att titta runt lite.

2. Ett par grå stövlar som är platta eller med låg klack. Egentligen vill jag ha mocka, men det är så galet opraktiskt när det regnar, så det kan få bli i skinn ändå.

3. Ett par nya snygga sneakers, jag mördar mina varje år, så det är dags att köpa nya igen. Helst i beige eller ljusblått vore fint den här gången.

4. Ett par jeans i en mjuk pastellfärg, antagligen pudrigt rosa. Jag kommer att bära dem till vita oversizade t-shirts eller jumprar med spetsiga klackar till.

5. Fler poloklänningar, världens bästa vardagsplagg och jag som gillar mina axlar föredrar de modellerna som är ärmlösa.

Vad behöver ni till våren?

* Visst är det världens tråkigaste grej att packa upp efter en resa? Allting behöver tvättas och semestern är verkligen slut på riktigt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Jag ÄLSKAR att packa upp efter resa. Minnena från resan packas upp och blir ”permanenta” i ens vanliga liv och därför blir på riktigt, innan dess så känns resor ofta på låtsas och så ofattbara att de måste sjunka in ordentligt innan man förstår vad man har fått vara med om.

  2. Jag älskar också att packa upp! Tycker så synd om kläderna som ska ligga och trängas i en unken väska. Jag älskar också att göra rent, tvätta och lägga alla saker på sin plats! Packar alltid upp inom ett par timmar efter jag har landat där hemma. Skulle inte kunna vänta flera dagar eller veckor(!!!) som vissa…