Mina Nyårslöften

nyårslöften tess montgomery 3nyårslöften tess montgomery 2nyårslöften tess montgomery

Nytt år, nya nyårslöften.

Eller löften och löften, jag ser det mer som mål med 12 månaders deadline. Det är viktigt att både titta tillbaka och sammanfatta och utvärdera året som har gått, samt att sätta upp nya målbilder för året som kommer.

Jag håller inte alltid mina ”löften”, men jag försöker att se dem som någonting att jobba mot. Det jag har lärt mig är att de inte får vara för drastiska och ändra för mycket på en gång, för då överger jag dem ganska direkt. Istället är det bra med övergripande teman eller konkreta uppnåeliga uppgifter.

Ofta sätter vi krokben för oss själva när vi lovar saker som vi aldrig skulle kunna hålla. Gå från att inte träna alls till att köpa gymkort och gå 4 dagar i veckan… kan hända, men är ganska otroligt. Samma sak med att inte dricka vin, äta ost eller att aldrig bråka med pojkvännen igen. Vi har bra viljestyrka, men att sätta oss själva i en knipa där vi har lovat något i stort sett omöjligt (vin och ost kanske bara gäller för mig, men ni vet vad jag menar) gör att vi tappar förtroendet för oss själva. Vi börjar förvänta oss att misslyckas och ger upp direkt.

Så för att inte underminera vårt eget självförtroende så är det viktigt att vi är snälla mot oss själva när det kommer till nyårslöften och mål. Istället för att ”bli vegan och bara äta ekologiskt”, kanske ”jag ska försöka vara vegan en dag i veckan och se hur det går, jag kommer även börja välja ekologisk mat så ofta jag har tillfälle” känns lite mer uppnåeligt. Du kan alltid lägga till mer eftersom eller utöka löftet nästa år?

Här är mina nyårslöften/plan/mål för 2016:

1. Jobb – Jag är nöjd med hur det går med bloggen just nu, den växer så att det knakar. Men jag kommer givetvis alltid att sträva efter att bli en bättre bloggare, med finare bilder och intressantare texter. Så jag kommer att fortsätta att leka med kameran, öva på redigering och framförallt lägga tid på att skriva bloggen. Tid är det viktigaste för en bra blogg, det och kreativitet.

På modellsidan är jag sugen på att ta lite nya actingclasses, det var ett tag sedan nu och det hjälper verkligen med både motivationen och självförtroendet när det kommer till reklamfilmer. Sedan är det himla kul med!

2. Hälsa – Jag vill fortsätta med  crossfiten 3 dagar i veckan som vanligt men jag tänker även försöka lägga till ett yogapass i veckan för att få sträcka lite på kroppen och få mer mindfullness i mitt liv. Jag vill även prova på att meditera för att få ner stress och ångestnivåer när jag har mycket att göra.

Jag vill lära mig själv att laga mer mat. Just nu gör jag ett gäng rätter väl, men är dålig på att testa nya saker. Så det är dags för mig att damma av kokböckerna och börja experimentera med nyttiga och goda recept. Det känns vettigt att alltid laga allting från scratch och om jag tar över mer av matlagningen hemma så kan jag nog komma undan med en helt köttfri dag i veckan.

3.  Relationer – Hemmet är klart, bröllopet har varit och jag har inte en hel massa extra saker att fokusera på, så nu är det dags att ha lite kul. Jag vill göra fler roliga aktiviteter med Garth, ett par weekendresor till intressanta ställen, gå på bio lite oftare, socialisera mera och helt allmänt bara vara lite mer spontan. Nu har vi tiden att göra allt det där som vi inte har haft tid med de senaste åren.

Samma sak när det kommer till vänner – fler middagar, resor, roliga aktiviteter och ta oss tid till att verkligen hinna träffa och umgås alla som vi känner. Nu när jag under de senaste åren verkligen har rensat och knutit åt mig de som jag verkligen vill ha i min närhet så är nästa steg att verkligen vårda de relationerna så bra jag bara kan och ha massor med kul på köpet.

4. Läsa mer böcker – jag älskar att läsa och har absolut inte läst så många böcker som jag skulle vilja de senaste åren. Men nu har jag tid tänker jag verkligen ta tillvara på det och läsa så mycket jag kan. Jag har äntligen börjat byta böcker både med vänner och på hotell och vi har även en bokhylla i min tunnelbanestation (!) så smart! Tar bort problemet med att hela tiden köpa nytt och var jag skulle göra av alla böckerna efter att jag har läst ut dem.

5. Ta körkort – Hur många gånger har den här punkten funnits med på min nyårslöfteslista nu? Säkert varje år sedan jag var 18… men det här året så ska jag verkligen försöka ta tag i det. Det vore så himla praktiskt att ha en bil…

Dessa 5 är de punkterna som jag kommer att fokusera på i år, det är lite färre än tidigare år, men just nu känns det ganska så ok att bara vara och njuta av nuet ett litet tag.

Vad är era löften och mål för 2016?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Så bra skrivet med nyårsmål och inte löfte!
  Mina mål är att umgås och lyssna mer på vänner och familj! Samt att se till att mitt företag växer! God fortsättning!

 2. Vilket bra inlägg! Håller verkligen med om att se nyårslöften som mål istället. Mitt mål för 2016 är att bli mer effektiv och dra ned på prokrastinerandet. Sedan skulle jag också vilja lägga ner mer tid på roliga saker t.ex. resor och tid med vännerna. Sen vill jag också tacka för en jättebra blogg. Jag får alltid nya idéer och inspiration efter att ha läst. Det märks verkligen att du lägger ner mycket tid och bryr dig om bloggen.

 3. Ett råd angående körkortet – bara gör det! Skriv in dig på en körskola och bara kör på, för det svåraste (tyckte i alla fall jag) var att ta det steget. Därefter har man liksom inget val än att fullfölja om inte pengarna ska vara bortkastade… Är i din ålder och tog inte heller körkort när jag var 18 men förra våren fick jag helt plötsligt bara för mig att nu var det dags, och några månader senare hade jag det i min hand. Lycka till!

 4. Indianna Steph

  Åh vilka bra nyårsmål du har!

  Jag har också bestämt mig för att ska det läsas lite fler böcker än vad jag vanligtvis hinner med det här året.

  Har dessutom startat en liten bokklubb på facebook så att andra som också vill läsa mer ska kunna delta.
  Känns ju roligare och mer givande att läsa ifall man har någon att diskutera böckerna med!

  Länkar eventet här ifall det skulle intressera dig:

  BOKKLUBB 2016
  https://www.facebook.com/events/624097357728527/

  God fortsättning fina Tess!

 5. Angelica

  Jag kör också mål och inte löften, känner mig mer motiverad av att säga mål 🙂

  Detta år ska jag satsa på mer tid med familj och vänner, resor och det ska vara mitt hälsoår, året jag kommer i fas med mig själv och hittar träning som jag trivs med som inspirerar mig 🙂 sugen på Cross fit så vem vet 🙂