Vulkanen och Vattenfall i Guadeloupe

Guadeloupe waterfall tess montgomery 2Waterfall Guadeloupe Tess Montgomery

Vårt hotells internet la av i går, men nu har jag lyckats hitta ett internetcafé och är uppkopplad på ett gammaldags modem med kabel (hihi, minnen!).

I går begav vi oss till Basse-Terre vilket är den andra ön här på Guadeloupe. Själva huvudön är fjärilsformad och består av de två öarna Grande-Terre och Basse-Terre. Här på Grande-Terre är stränderna vita eller bruna på Basse Terre är de svarta eftersom det är en vulkanö.

Det häftigaste med Basse Terre är alla vattenfallen som rinner ner för vulkanen. Det finns 5-6 stycken och vi begav oss till ett område med 2 inom gångavstånd. Eller gångavstånd och gångavstånd, mer kryp och klättra på alla 4 avstånd. Den fösta tog en halvtimma att nå från parkeringen och det var på små träbroar i en ganska ovild regnskog. Vacker, men man kunde inte gå så nära.

Så vi bestämde oss för att testa att ta oss till det andra vattenfallet. Skyltarna sa att det skulle ta drygt 1 timma 45 minuter, kanske om man är långsam tänkte vi. Så fel vi hade, det började med träbroar, sedan blev det trappsteg som blev stigar, som förvandlades till lervälling och tillslut klättrade vi över stora stenbumlingar och vertikalt upp för berget i snårig djungerl-regnskog. 2 timmar tog det upp till fallet och det var bra motion vill jag lova.

Det var dock verkligen värt det för det andra (första egentligen ”premiere”) vattenfallet är sååå häftigt. Det är två stora fall som faller i varandra ner från toppen av vulkanen. Man ska egentligen inte gå nära, men eftersom vi var där ensamma så passade vi på att ta ett dopp i vattenfallet. Iskallt och glasklart var det och det var som att stiga rakt in i en gammaldags djungel-film. Verkligen en upplevelse.

Fram till man inser att man har en 2 timmars hike/klättring ner för berget igen. Vi var så svettiga när vi kom ner, täckta i lera och då hade vi ändå hoppat i små vattenfall på vägen för att svalka av och tvätta av oss på vägen.

Men om ni kommer hit till Guadeloupe så rekommenderar jag er verkligen att ta er till de två vattenfallen 1 & 2 vid vulkanen. Superhäftigt, en upplevelse och bra motion.

Garth filmade massor med sin Go-Pro, så vi hoppas på att kunna ladda upp en film av vårt äventyr så snart vi har bättre internet (han har ett annat videoprogram än Imovie. Jag har dock inte gett upp om att få över min videoblogg ännu, vi ska titta på det mer i kväll). 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *