Juldagen i Barbados

palmtree tess montgomery barbados

Palm tree Tess Montgomery Barbados 3

Här i Karibien firar man jul på juldagen, precis som i USA och i UK. Men för att jag inte skulle känna mig utanför åt vi en trevlig julaftonsmiddag på Hoteller ”The Crane” den 24e och så åt vi en juldagsmiddag i kväll på hotellet ”Little Arches”.

I morse kom tomten inseglande på en segelbåt, precis lagom till frukost och han dansade sig upp till hotellet med ett band, cirkusartister och dansare. Nästan som en tomtekarnival, alla barnen älskade det, föräldrarna med för den delen. Det är lite mer drag på karibiens tomte helt enkelt.

Dagen spenderade vi först på Bouganvilleans systerhotell Sugar Bay där vi badade och åt lunch. På eftermiddagen begav vi oss ut på upptäcksfärd på den östra sidan av Barbados. Där är det Atlanten som rullar in, så vattnet är kallare, vågorna högre, landskapet mer dramatiskt och det är få ställen som är säkra att simma på. Det är som att komma till en helt annan ö, men väldigt vackert och coolt på sitt sätt.

I morgon lämnar vi Barbados för den här gången och hoppar på ett litet plan till Guadeloupe, spännande!

Dagens röda julbikini kommer från Asos.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Jag bodde på Guadeloupe för två år sedan och jag tänkte bara tipsa om att ni måste åka till en strand som heter Grand Anse, magisk solnedgång och roliga vågor (om ni vill se soluppgången och utsikt över stora delar av ön borde ni åka till Pointe de chateau!) Sen tycker jag även att ni borde ta en båt tur till någon av öarna som tillhör Guadeloupe som är väldigt fina och vissa har väldigt mycket djurliv. Ett sista tips är att besöka ett av alla vattenfall eller vulkanen. Det är en ganska lång hike till vissa av dem men det är värt de 🙂

  1. Hej Ulrika!

   Men vad kul! Toppen, tack för tipsen, vi ska kolla upp det!
   kram
   Tess