Jul med Barn och Hund

jul olive tess montgomery

Klart man måste ha en jul-boll!

Jul tess montgomery 1

Första mötet med lilla Rafael. Seraphina och Olive är redan bästisar sedan länge.

jul tess montgomery 2

”Toppen, en ny kompis att kasta bollar med! Han får leka med mina leksaker om han vill.” ( De låg lite senare på golvet och bet i varsin ände av Olives julklapp…)

jul tess montgomery 4

Jul är verkligen för barnen. Deras små ansikten när de får en present, oslagbart.

Jul tess montogmery 3

Roliga lekar!

jul tess montgomery 5

”Mommy, I’m pooped”.

Barn och hundar alltså. I går lekte Olive för ett helt år med våra systerbarn Seraphina 2.5 år och Raphael som är 8 månader. 

De har en egen voffe hemma, så de är hur bra som helst med Olive. Det är galet hur många som är rädda för hundar här i London. Varje dag är det folk som går över gatan, blir rädd om hon kommer lite för nära eller om hon gör ett ljud. Hon som är så liten till på köpet.

Men rädslor är svåra att komma över. Några gånger när barn har varit rädda, har jag plockat upp Olive, satt henne i mitt knä och frågat om de vill klappa. Det har funkat de flesta gångerna och barnen har gått därifrån med stora leenden.

Ett av de stora felen föräldrar gör är att de lär barnet att säga ”voff voff” så fort de ser en hund. På hundspråk blir det en smula oartigt och även om Olive inte bryr sig, så finns det andra hundar som gör det. Det bästa är när barnen vet att de måste fråga först och sedan klappar på ryggen eller från sidan. Nästan inga hundar gillar att bli klappade uppifrån på huvudet, för då ser de inte var klappen kommer ifrån.

Vår lilla jul i går var i alla fall hur trevlig som helst. Vi åt svensk mat till förrätt, lamm till huvudrätt och massor med ostar efter maten. Alla chocopopsen gick åt och köttbullarna var en hit hos barnen. Just nu sitter jag och äter köttbullar på valnötsbröd och med lite gravad lax till. Winning!

Jag kan inte vänta till den dagen vi har egna barn att fira jul med, skapa traditioner och få se deras små ansikten lysa upp. Det kommer att bli klurigt att få ihop våra olika jular på olika dagar, men vi får väl hitta på en helt egen jultradition som varar i två dagar helt enkelt.

I dag har jag en proppfull dag med en stor casting, packning, redigera videobloggen (tidsoptimisten trodde att hon skulle hinna i helgen…), färga fransar och bryn, vaxa, göra shellac och preppa lägenheten för de som ska bo här när vi är borta.

Vi hörs lite senare kompisar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Gud så mysigt det ser ut och hur söta är era syskonbarn! Jag har helt missat att ni har två syskonbarn, jag visste bara om Seraphina.

    Jag har en fråga till dig Tess som du gärna får svara på om du har tid. Jag bodde i London ett tag förut men flyttade tillbaka till Sverige för snart 2 år sedan. Men jag längtar tillbaka så otroligt mycket och därför har jag planer på att flytta tillbaka i vår (yaay :D). Men nu till mitt dilemma, jag har så svårt att veta vilket område jag ska bosätta mig i. Förra gången bodde jag i east (bethnal green) men jag gillade inte det området så mycket. Men det var mest där jag var och i innerstan, så jag känner inte att jag har så stor koll på de andra delarna av stan. London är ju ganska stort också. Hur ska man kunna veta och bestämma sig för vart man ska bo? Hur gjorde du? London är ju en underbar stad och väldigt varierande eftersom det är så pass stort. Just nu blir jag bara yr i huvudet när jag börjar tänka på den frågan.

    Hoppas ni får en skön jul och semester. Kram julia 🙂

  2. kan du inte lägga ut mer recept? 😀