Hemmasöndag med Nya Gardiner

Livingroom Tess Montgomery 1Tess Montgomery livingroom 4

Tess Montgomery livingroom 3 

Nu händer det grejer här hemma.

Vi har haft hela lägenheten i kaos i nästan två veckor nu, men i går fick jag äntligen börjat sätta ihop vardagsrummet och vårt sovrum igen. Förutom att få sista strykningen färg har vi även äntligen fått ordentliga gardiner. Vi har haft Ikea varianter på hemmagjorda stänger sedan vi flyttade in och så blev nödlösningen semi-permanent. Tillslut tog vi oss i kragen och kontaktade en grym firma som kom och satte räls i taket (två per fönster) och sydde upp linnegardiner till oss i skirt vitt och fodrad i marinblått. Vi körde på samma färger i alla rummen för att få en helhet och röd tråd.

Så nu kan ingen titta in hos oss längre. Det har varit ett gäng roliga storys runt vardagsrummet eftersom man har kunnat se in direkt från gatan om gardinerna har varit fråndragna. (De var tjocka och mörka, så hela dagarna det vill säga). I somras stod jag och lagade mat och vände mig om och såg tre killar med varsin öl stå på rad utanför fönstret och flina. Garth höll på att skära upp kött för en BBQ i trädgården, så jag ropade direkt på honom. Han kom ut i bar överkropp, med ett förkläde på sig, kirurghandskar och en stor köttkniv i handen. Tror ni att killarna sprang fort eller?

Jag är i alla fall sjukt nöjd med att ha ordentliga gardiner på plats och det förändrar verkligen hela rummet. Vi valde att ha dem från golv till tak för att verkligen dra nytta av att vi har högt till tak på framsidan. I sovrummet där jag redan ville ha lite hotellkänsla så gör gardinerna sjukt mycket för mysigheten.

Som ni ser är mina orkidéer lite ledsna. De blev nämligen flyttade under ett par dagar och om det är något som orkidéer hatar så är det miljöombyte. Så nu vissnar alla blommorna och så är det upp till mig att få dem att trivas och skjuta nya skott igen. Till dess har jag en underbar bukett snittblommor som jag fick av min älskade man att njuta av.

Garth är förresten på en team crossfittävling i Bath den här helgen (SID). Jag skulle egentligen ha följt med, men kände att det var värt att stanna och finnas här för bygg och trädgårdskillarna. Det går i alla fall bra för dem, ser ut som att de kommer att komma till finalen för tillfället. Jättekul!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

  1. Oj så snyggt det blev! Sambon vill göra likadant men jag har varit tveksam, rädd att rummet ska bli för mörkt, men efter att ha sett ert resultat ska jag nu börja kika efter liknande!

  2. Åh vad fint! Kan du inte visa ert soffbord lite bättre? Ser så himla fint ut.

  3. Jag har nästan exakt samma vita gardiner men mina går bara upp till mitten (precis under de övre fönstren), på så sätt håller vi det privat men får ändå in massvis med ljus. Men det är jätte-snyggt som ni har det också, gör att det ser högre ut i taket.

  4. Wow vad fint! Precis så vill jag göra hemma också. Btw jag har testat ditt orkidétips och hittills verkar min må bra (yey!!). Iofs har det bara gått ca 3 veckor men i vanliga fall skulle den börjat se ledsen ut nu, så tack! 🙂

  5. Åååh, älskar gardinerna! De blå, är de också i linne? Vill ha något exakt i den nyansen, såå fin! Vet du möjligen om det tyget går att få tag på från Sverige?