En Måndagslista

Tess Montgomery polaroids

När var du senast stolt över dig själv? 

I lördags, på gymmet, när jag satte PB på 70 kg deadlift och 55 kg back squat. Det fick mig att känna mig som en riktigt stark power woman. I övrigt försöker jag att peppa mig själv och vara stolt så ofta jag har en anledning, till exempel när ett roligt jobb kommer ut eller om jag får fina kommentarer från er läsare.

Om du var tvungen att skaffa dig en ny hobby, vad skulle du välja då?

Måla! Jag har ingen aning om jag skulle vara bra på det, men jag skulle så himla gärna vilja lära mig att måla. Jag kanske inte skulle ge mig på porträtt, men något abstrakt skulle vara kul att testa.

Vilket sällskapsspel är du bäst på?

Inget! Jag är alldeles för tävlingsinriktad, så att spela sällskapsspel med mig går inte. Antingen blir jag för hetsig och måste ta en paus eller så tröttnar jag om jag inte vinner.

Vad ska du göra i dag?

Jag har en plåtning för en tidning och sedan ska jag hem och hålla koll på byggkillarna som fixar trädgården (hålla koll betyder göra kaffe)

Vem ringde dig senast?

Garth ringde mig från Eurostar på väg till Paris vid 8 och berättade att byggkillarna stod utanför (vi måste få upp en ringklocka). Jag hade glömt att sätta klockan så 6 byggkillar fick se en väldigt rufsig tjej med små glipor till ögon och en sovande hund på armen.

Vem är din bästis?

Garth är givetvis min allra bästa bästis, vi gör ju nästan allting tillsammans. Men annars är det nog ganska jämnt mellan Josefina, Bailee och Gia. Sen får jag ju inte glömma Nanna heller!

Låt som du gråter till?

”Last Kiss” av Pearl Jam. Seriöst har ni lyssnat på texten?! Jag jobbade i en pub i Stockholm (The Spitfire) någon gång i tonåren och varenda gång den låten kom på var jag tvungen att kasta mig på cd spelaren och byta låt för att inte stå och snyfta i baren. Så sorglig!

Favorit märke för kläder?

Jag älskar Saint Laurent när det kommer till väskor och skor, när det kommer till klänningar är BCBG  favoriten och vardagskläder så är det mest Lindex som ni hittar i min garderob.

Favorit brunchställe?

”Bread etc” på Clapham High Street. Det ser ut som en liten alpstuga och de har bottomless surdegsbröd och hemgjorda sylter och marmelader. Stort plus är att de har en ”Scandinavian chilled” med skinka, ost, ägg, gurka, paprika, kaviar och massa annat typiskt svenskt att ha på mackan. Mums!

Vem är din blogg-crush?

Vad svårt, jag läser en del andra bloggar, men just nu så skulle jag nog allra helst vilja lära känna Petra. Hon känns så himla spontan, trevlig och genuin.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Hej Tess! Tack för en fantastiskt inspirerande blogg med en blandning av det bästa. Det är alltid så mysigt att gå in här, en varm och välkomnande känsla. Tack för att du delar med dig.

  Jag och min pojkvän har precis spontanbokat en Londonresa nästa vecka! Jag jobbar alltid som mest innan och över julen så i år passar vi på att åka iväg en sväng innan det drar igång. Jag undrar om du (Eller någon som läser) skulle vilja tipsa om Londons absolut bästa platser att besöka såhär i decembertider? Någon plats dit inte alla turister rör sig för att handla julklappar? Vart ser vi de allra finaste juldekorationerna? Någon lite mysigare restaurang? Jag är öppen för allt, för jag har aldrig varit där. Så nu är peppen total!

  Stor kram till dig!

 2. Josefina

  <3

 3. Okay, have to ask. WHAT is that thing in the photo? What do you use it for?

  1. Hi Louise!

   Haha, Its such a ”normal” thing for me and of course its a very strange little machine! Its a light meter the photographer uses it to get specific information about the light in a certain spot.
   Xx
   Tess