Vinprovning – Santo Wines

Santo wines santorini Tess Montgomery 1 

Santo Wines Tess Montgomery santorini 7

Santo wines santorini Tess Montgomery 3

Santo wines santorini Tess Montgomery 2Santo wines santorini Tess Montgomery 4Santo wines santorini Tess Montgomery 5Santo Wines Tess Montgomery Santorini 6Santo Wines Tess Montgomery Santorini 8

En kväll på Santorini begav vi oss till Santo Wines.

Det är en vinbutik, med restaurang som har flera stora terasser som hänger ut över klippan med en underbar utsikt över bukten. Ett perfekt solnedgångsställe helt enkelt. Santo Wines är kända för sina vinprovningar, man kan testa 6,12, eller 18 vin från Santorini och det är en blandning mellan bubblande, vitt och rött.

Vi slog på stort och tog 18, inte för att vi ville bli apraka, utan för att vi verkligen ville testa så många olika viner som möjligt. Man får en liten lapp med en beskrivning på alla vinerna, så vi läste beskrivningen och tog en klunk var och satte därefter betyg 1-5. Deras vita viner är lite för torra för min smak, men de med fruktiga inslag och lite mineraler var godast. Proseccon var underbar och deras röda derssertviner var så goda att vi köpte med oss en flaska hem.

Efter att vi hade testat genom alla så valde vi våra favoriter och avslutade de glasen. Man får som tur var lite tilltugg, så det var inte helt och hållet på tom mage (vi åt middag i Fira efter).

En väldigt trevlig och romantisk upplevelse med en fantastisk solnedgång och mycket bättre än att åka runt till alla vinfarmarna och testa separat. Rekommenderas!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Hej Tess! Jag har en fraga… Min systers pojkvans pappa kommer pa besok hit till London fran Sydafrika till helgen o stannar nagra dagar veckan darefter.
    Har du nagra tips pa vad han inte far missa I London (det ar forsta gangen han ar har). Tankte om du vill fraga Garth vad han skulle vilja visa om han fick besok fran Zimbabwe da det kanske ar liknande (om du forstar hur jag menar)! 🙂 Tusen tack pa forhand! Stor kram!