Miniguide – 3 Dagar i Paris

Tess Montgomery Paris Guide

Jag tycker att vi hann med väldigt mycket på våra 3 dagar i Paris och jag var nöjd med allting vi valde att lägga tid på, så jag tänkte att en liten Paris-guide skulle kunna vara kul att göra.

Det finns givetvis sååå mycket mer, men om du bara har 3 dagar så är det här ett bra litet schema.

Vi bodde på- Hotel Marceau
Vi reste med – Eurostar
Vi tog oss runt – Metro, till fots och Uber

Tess Montgomery Laduree Paris guide

Dag 1

Promenera ner för Champs Elysés, titta på alla butiker, kika in på Sephora och förundras över alla byggnader du ser på vägen. Om du har tid att stå i kö en liten stund så tycker jag att du ska stanna till och ta en macaroon eller två på Ladurée, det är lite av ett måste att ha fikat där minst en gång i livet. Rose är min favorit, vilken är din?

Paris guide Tess Montgomery

Gå genom den vackra parken Tuileries, stanna och ta en läsk på ett café och titta på människor. Det är här de flesta streetstyle fotografer tar bilder under Paris Modevecka. I slutet av parken hittar du Louvren. Gå in och spendera resten av dagen där och lägg minst 3 timmar för att hinna se allting, det är så mycket mer än Mona Lisa att titta på.

Tess Montgomery Eiffel tower Paris guide

Alternativt, korsa floden och promenera längst med kajen hela vägen till Eiffeltornet. Det är en hel del promenerade, så välj bekväma skor och ta med en vattenflaska. (Det går även att ta tunnelbanan från Museé d’Orsay, den gula linjen till Champ de Mars)

Åk upp i Eiffeltornet om du inte har gjort det förr, eller nöj dig med att se det underifrån. Köerna är ganska långa, så räkna med väntetid eller ta trappan upp till första våningen, så går det en smula snabbare.

Georges paris guide Tess Montgomery

Kväll 1

Boka bord på Georges som ligger på toppen av Centre Pompidou. Om det är fint väder, be att få sitta på terassen och se till att pricka in solnedgången. Här har du en perfekt utsikt över större delen av Paris, Eiffeltornet och dess ljusshow som sätter igång när det blir mörkt. En riktig klassiker med god mat, bra service och snygg inredning. Georges är medeldyrt och du bör förboka.

Notre Dame Paris guide Tess Montgomery

Efter föreslår jag en liten kvällspromenad förbi Hotel de ville till vackra katedralen Notre Dame. Den är upplyst på natten och det är väldigt vackert.

Sacre Coeur Tess Montgomery Partis guide

Dag 2

Ta tunnelbanan upp till Montmartre, stationerna ”Abbesses” och ”Anvers” ligger inom gångavstånd från den fantastiskt fina kyrkan Sacre Coeur som ligger högt upp på en kulle. Det är en del trappsteg upp, men belöningen är vackra vyer av Paris, ett myller av människor som hänger på trapporna och en vacker kyrka. Här kan du betala några euro för att klättra upp i kupolen för en ännu bättre utsikt. Missa inte att tända ett ljus för någon som du vill minnas.

Om du har tid, ta tåget ner från Sacre Coeur och se Montmartres gator i stil. Det tar ungefär 35 minuter och stannar vid metron ”Pigalle”.

Sacre coeur Tess Montgomery Paris guide

Montmartre är en stadsdel som ligger i en backe med många små snirkliga gator. Här hittar du butiker som Maje, Les Petites, Ba&sh och Oh My Cream! och otaliga små franska bistros där du kan stanna och äta lunch på uteserveringen och känna dig riktigt fransk.

Om du känner för en riktig fransk bakelse så stanna till hos Pain Pain för deras härliga utbud och snygga lokal.

Triumfbågen Tess Montgomery Paris guide

Hoppa på tunnelbanan igen och bege dig till ”Étoile” och Triumfbågen. Betala 9€ och ta trapporna upp till toppen. Här har du utsikt över hela Champs Elysés och även Eiffeltornet. Det finns inte så mycket mer att se än triumfbågen och utsikten, så det räcker att lägga drygt en timma.

Chez Francis Tess Montgomery Paris guide

Kväll 2

Boka Bord på Chez Francis, en restaurang precis vid floden och metro ”Alma-Marceau”. Här äter du middag i princip under Eiffeltornet med enbart floden mellan. Se till att boka på uteserveringen och be om att ha bra utsikt. Vi slog till på skaldjursplatån som var fantastisk. Var beredd på att den kommer med sjösniglar, någonting ganska exotiskt för oss svenskar och engelsmän, men en delikatess i Frankrike. De smakar helt ok, men är lite gummi-aktiga.

Maten är god, medeldyr och servicen är lite småstressig, de är väldigt populära. Jag rekommenderar Chez Francis för romantiken och den spektakulära omgivningen.

Seafood platter paris guide tess montgomery

Dag 3

Dags att se den hypade stadsdelen Marais. Här hittar du mode blandat med mysiga gator och en känsla av att vara i Italien mer än Paris. Gatumusikanter, vackra torg, stora uteserveringar, charmiga gränder. Du kan gå runt, titta i butiker, utforska och upptäcka i flera timmar. Ät lunch på en av de gömda torgen, gärna med en duktig trubadur i mitten. Närmaste Metro  är ”Saint- Paul”

YSL Paris guide Tess Montgomery

Om du känner att du fortfarande har mer tid och känner för lyxshopping så hoppa på metron igen och bege dig till ”Franklin D. Roosevelt” och gatan Avenue Montagne. Där ligger Chanel, Saint Laurent, Celine och de andra designer butikerna på rad. Här kan du antingen tömma plånboken eller bara fönstershoppa. Det är svårt att inte känna sig som en fransk version av Pretty woman när man promenerar ner för Avenue Montagne.

Kväll 3

Nu var vi tvungna att hoppa på Eurostar tåget tillbaka till London, men hade jag haft en till kväll så hade jag bokat in Bateau de Calife. Middag på en båt på floden Seine och en vy över Paris på natten, låter perfekt enligt mig.

För alla mina inlägg från Paris, klicka här. 

Eiffel tower by night Paris guide Tess montgomery

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Tusen tack för en jättefin och inspirerande guide. Vill verkligen åka till Paris NU. 🙂

 2. Åh, tack för detta! Otroligt inspirerande 🙂

 3. Tack för alla tips Tess.
  Le George, blev super, grymt god mat. till huvudrätt slog jag till på tonfisken och fästmannen/födelsedagsbarnet 🙂 tog Peking duck. Vi båda var väldigt nöjda med det vi åt , och både förätten och efterrätten var med super.
  Så tack tack. Kunde inte ha blivit en bättre kväll. Vi fick först en plats i mitten av terassen så jag frågade om dem hade ett vid staketet istället så det löste dem 🙂
  Ha det fint nu,

 4. Vilka fina klader du bar! Var ar den blavita klanningen fran?

  1. Hej Moa!

   Tack! Det är en topp och shorts från Missguided
   kram
   Tess