Om 5 År – Mål och Drömmar

Tess Montgomery goals dreams

Det känns dags att göra en ny mål och dröm-lista igen. 

Jag gör dem lite då och då så att jag vet att jag håller rätt kurs i livet. Att jobba mot mål funkar verkligen för mig, ibland nästan som magi. Det jag skriver ner och fokuserar på uppfylls oftare än vad jag kan föreställa mig när jag börjar.

Så min mål och dröm-lista just nu ser ut så här –

1 år

Ta körkort – Jag har övningskört i Sverige för kanske 5 år sedan, men jag kunde aldrig få det att gå ihop med teoriprov och uppkörning när jag bodde här i London. Så irriterande! Nu vet jag inte om det är så fortfarande, men då fick man en tid att göra teoriprovet och sedan måste man köra upp inom en månad. Dock kunde de inte ge dig en tid för uppkörningen innan du hade gjort teoriprovet. Att jonglera flygbiljetter och agenturen på det sättet gick inte, så det blev helt enkelt aldrig något körkort.

Men nu har Garth tagit första steget åt mig och har registrerat mig för ett ”learners”, nu måste vi bara komma på hur jag ska kunna skicka iväg ett giltigt ID utan att bli av med mitt pass i en månad (funkar inte för jobbet). Varför ska det vara så krångligt?

Köpa bil – Vi har insett att det är kul att lämna London på helgerna för att åka till kusten eller bara bo på ett mysigt B&B och då är en bil bra att ha. Garths föräldrar bor i Cambridge och hans syster med familj i Enfield, så inte direkt nära oss, så en bil skulle hjälpa enormt mycket. Sedan vill vi ha barn om ett tag och då är en bil nästan ett måste.

Först skulle jag vilja att vi köpte en rolig liten bil, kanske någonting vintage. En före-barn-bil. Så kan vi sälja den när vi får barn och behöver mer utrymme. Jag gillar Nissan Juke som en familjebil i storstad.

Resa långt – Vi har ett gäng olika destinationer som vi vill åka till och nu när vi varken betalar för ett bröllop eller renovering längre så kan vi äntligen unna oss lite mer roliga resor. Först fick Garth en resa till New York från mig i 30-årspresent, sedan vill vi gärna åka till Maldiverna. Förutom det så är jag väldigt sugen på Japan, Mexico och en road trip i USA. Garth är nog mest sugen på Sydamerika. Vi får se vad som hinns med, men vi ska absolut få till det.

Köpa en till lägenhet – Inte en som vi bor i, utan enbart för investering. Vi vill hitta en som är i samma skick som vår var i och renovera innan vi säljer den vidare. Om det går bra så är det någonting som vi skulle vilja fortsätta med i framtiden. Vi båda tycker att det är jättekul att visualisera och planera och det gick väldigt bra med vår egna lägenhet.

Träning – Jag är halvt tillbaka till mina vanliga träningsrutin. Inte alltid 3 dagar i veckan, vissa veckor blir det bara två. Sakta men säkert jobbar jag mig tillbaka. Jag är redan i bättre form än vad jag någonsin har varit i mitt liv, men jag vet att det kan bli ännu bättre. Jag vill inte tävla eller liknande utan helt enkelt bara få den starkaste och friskaste kroppen som jag möjligtvis kan få. Speciellt efter mitt magsår i vintras känns den här punkten otroligt viktig.

5 år

Barn – Jag och Garth har pratat mycket om barn, eftersom det är nästa naturliga steg. Vi ger oss själva lite tid att vara gifta först och sedan vill vi ha 2 stycken, helst nära i ålder. Så inom 5 år hoppas vi att vi är föräldrar åt två glada och friska barn. Förberedelsemänniska som jag är har jag redan börjat en lista med namn jag gillar. Vi vet givetvis att det kan bli alla möjliga typer av komplikationer, men den här listan är om drömmar och mål och jag föredrar att se på det så positivt som möjligt.

Bygga hus – Vårt ultimata mål är att så småningom köpa en bit land någonstans utanför London och bygga vårt eget drömhus. Gärna inom bra avstånd så att vi kan pendla in om vi behöver. Vi vill ha stor trädgård och ett hem skräddarsytt för vår familj, det vore drömmen. Jag vet inte om det kommer att hända inom 5 års-strecket, men det finns där i tanken.

Sommarhus – Vi har pratat ett bra tag om ett sommarhus i medelhavet. Någonstans dit jag kan ta våra barn på sommaren när Garth jobbar. Ett ställe stort nog för att våra familjer ska kunna komma och hälsa på och spendera tid med oss. Vi tänker Italien, Grekland eller Spanien.

Det är viktigt att checka in med sig själv och skriva ner sina stora drömmar och mål för att påminna sig själv om vad man vill i livet. Om ni inte har gjort det tidigare så tycker jag att ni ska testa, det är väldigt sporrande.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Vilka härliga mål! man ska vara driven och satsa! heja på!

  2. Ga till ditt lokala post office kontor – de kan hjalpa dig med korkortet dar! Jag skickade ivag mitt pass men fick det tillbaka efter 2 veckor, men det ar ju inte garanterat tyvarr. Lycka till!