Mot Skottland

Tess Montgomery

Jag har precis varit hos frisören (Four London för er som undrar) och fräschat upp håret och nu ska jag bege mig mot flygplatsen och Skottland.

Vi fotar i Glasgow och jag har jobbat för den här klienten förut, det är vanlig ecommerce, så en studio och ett team + massor med kläder att plåta på en dag. Kanske inte världens roligaste, men en av de där jobben som vi alla gör. Förhoppningsvis är det ett trevligt team och då blir det oftast en bra dag ändå.

Jag är inbokad på ett hotell som heter Grasshoppers, jag har bott där förr och skulle absolut rekommendera det. Nytt, modernt och fräscht. Så där har ni ett litet Glasgow-tips från mig.

Det är förresten ganska kul att de flesta märkena här inte har någon koll på bloggare. De fattar inte hela grejen, vilket är ganska skönt, för då blir det aldrig någon press att jag ska blogga om deras produkter eller liknande. Det är vanligare att märken ber mig att inte blogga om dem eller plåtningen, kan ni tänka er det i Sverige?

Fast vissa märken skulle jag vilja blogga om bara för att berätta ur hemska de är mot sina modeller. Någon gång tänker jag göra en riktig shit-list, med exempel på sakerna man får stå ut med… en av mina senaste erfarenheter tillexempel:

Vi var utomhus i över 5 timmar i rejäl blåst utan paus, i precis samma position hela tiden. Vi är iklädda tunna t-shirts och både jag och den andra modellen fryser så att vi skakar. Då kommer stylisten upp till mig och fräser att ”nu får du för tusan (fast värre ord) sluta skaka, för t-shirten rör sig för mycket!”

Som att det är någonting man kan stänga av när man inte ens har känsel i tårna längre… Det är då man sväljer hårt, biter ihop, tar ett djupt andetag och hatar sitt jobb.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Tess, you must be exhausted after your shoot! I hope you’re enjoying Glasgow and not missing Olive or Garth too much. Harriet X

  1. Hi Harriet!
   It was quite tricky, but I got to Bath in the end. Glasgow is lovely, but I always just get to see it trough a cab window to and from airport or studio. I will have to go for real one day!

   x

   Tess

 2. Hej Tess! Har du sett det här? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21187394.ab Vill du skriva något om det, är det den nationalparken ni var i? Kram

  1. Hej Sofia!

   Jag har läst om det här och tycker att det är fruktansvärt. Jag väntar bara på konfirmation att det faktiskt var Cecil som vi såg och följde i Hwange när vi var där. I så fall har jag massor med fina bilder på honom.
   kram
   Tess